ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کامپیوتر و سخت افزار

سرمایه‌گذاری پکن برای توسعه رابط بین مغز و کامپیوتر؛ رقیب نورالینک در چین ظهور می‌کند؟

دولت چین روی آزمایشگاهی در این کشور سرمایه‌گذاری کرده است که تا زیرساخت‌های لازم برای ساخت رابط‌های بین مغز و کامپیوتر را فراهم کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

دولت چین بودجه‌ای را اختصاص داده است تا آزمایشگاهی برای تحقیق پیرامون رابط‌های بین مغز و کامپیوتر راه‌اندازی شود. این آزمایشگاه قرار است عملکردی شبیه به نورالینک داشته باشد و ضمن تمرکز بر شیوه‌های مختلف ایجاد ارتباط بین مغز و ماشین، روی جنبه‌های عملی این فناوری‌ها کار کند.

به گزارش South China Morning Post، چین در تلاش است تا سلطه شرکت‌های آمریکایی در زمینه فناوری رابط‌های مغز و کامپیوتر را بشکند و در همین راستا به آزمایشگاه «هایهه» در شهر «تیانجین» بودجه داده است تا زیرساخت‌های لازم برای توسعه این رابط‌ها را فراهم کند.

این آزمایشگاه حالا بیش از 60 دانشمند برجسته را که بسیاری از آن‌ها در خارج از چین تجربه کاری داشته‌اند، در یک مرکز گرد هم می‌آورد تا راهی برای کنترل کامپیوتر از طریق فرمان‌های مغزی پیدا کنند.

چین روی انواع مختلف رابط بین مغز و کامپیوتر کار می‌کند

البته این کار می‌تواند از طریق رابط‌های مختلف صورت بگیرد. برای مثال، برخی از پژوهشگران روی توسعه بافت‌های بیونیک برای بدن انسان تمرکز می‌کنند، درحالی‌که گروه دیگری از آن‌ها بر شناسایی و اندازه‌گیری سیگنال‌های مغز تمرکز خواهند داشت تا بتوانند ارتباط میان انسان و ماشین‌ها را بهبود ببخشند.

«دینگ رویکینگ»، محقق ارشد آزمایشگاه هایهه، می‌گوید این مرکز به‌لحاظ پتنت‌های حوزه تعامل بین مغز و کامپیوتر، بزرگ‌ترین و جامع‌ترین آزمایشگاه دنیا به‌حساب می‌آید. او همچنین باور دارد که این آزمایشگاه در سه حوزه پیشگام است: اندازه‌گیری دقیق نوار مغزی (EEG)، دستورالعمل‌های کمیت کنترل که به‌شکلی اطمینان‌پذیر قابل شناسایی هستند و توسط دستگاه‌ها استفاده می‌شوند و نیز نرخ انتقال اطلاعات.

ثبت دقیق نوار مغزی از آن جهت اهمیت دارد که با کاشت الکترودها در جمجمه می‌توان فعالیت‌های الکتریکی مغز را اندازه گرفت. این مسئله برای رابط‌های بین مغز و کامپیوتر مهم است، چون امکان رصد آنی فعالیت‌های مغزی را فراهم می‌کند. این فعالیت‌ها سپس می‌توانند به‌صورت فرمان‌هایی برای کنترل کامپیوتر استفاده شوند.

پژوهشگران چینی همچنین به‌دنبال حل چالشی خواهند رفت که مانع از تبدیل تحقیقات به دستگاه‌های کاربردی شده است. پکن امیدوار است که با این سرمایه‌گذاری در طول سال‌های آتی بتواند حرف‌های بیشتری برای زدن در دنیا داشته باشد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی