ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بانداژ دست
سلامت

محققان با استفاده از تحریک الکتریکی، ترمیم زخم‌ها را 3 برابر سریع‌تر می‌کنند

دانشمندان توانسته‌اند در آزمایشگاه با کمک تحریک الکتریکی کاری کنند که حتی زخم‌های مزمن با سرعت بالاتری ترمیم شوند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۱:۰۰

دانشمندان پیش‌تر می‌دانستند که میدان‌های الکتریکی می‌توانند موجب جنبش سلول‌های پوست شوند. آن‌ها حالا زیست‌تراشه خاصی را مهندسی کرده‌اند که برای ترمیم زخم‌ها از جریان الکتریسیته استفاده می‌کند و می‌تواند سرعت انجام این فرایند را تا حدود سه‌برابر حالت عادی افزایش دهد.

به گزارش ساینس‌الرت، پژوهشگران دانشگاه فرایبورگ آلمان می‌گویند جریان برق می‌تواند در درمان زخم‌های مزمن مثلاً در افراد دیابتی یا کسانی که جریان خون خوبی ندارند، به کمک افراد بیاید. آن‌ها برای ابداع این روش یک پلتفرم زیست‌الکترونیکی ساختند و از آن به‌منظور رشد پوست مصنوعی از سلول‌های کراتینوسیت استفاده کردند. این سلول‌ها مهم‌ترین نوع سلول‌های پوست هستند که در ترمیم زخم‌ها نقش حیاتی ایفا می‌کنند.

محققان در این آزمایش دو دسته سلول طراحی کردند: کراتینوسیت‌های سالم و کراتینوسیت‌هایی که شبیه سلول‌های افراد بیمار ساخته شده بودند. نتیجه این بود که هر دو گروه سلول‌ها با مداخله الکتریکی سریع‌تر ترمیم می‌شدند.

الکتریسیته می‌تواند به ترمیم زخم‌ها سرعت ببخشد

«ماریا آسپلوند»، دانشمند زیست‌الکترونیک دانشگاه فرایبورگ می‌گوید: «دیدیم وقتی که دیابت را در سلول‌ها شبیه‌سازی کردیم، زخم‌ها روی تراشه خیلی آهسته‌تر ترمیم می‌شدند. اما با تحریک الکتریکی می‌توانیم سرعت ترمیم را افزایش دهیم تا عملکرد سلول‌های مبتلا به دیابت هم شبیه به سلول‌های سالم پوست شود.»

محققان در مرحله بعدی پژوهش‌های خود عملکرد این روش را به‌جای سلول‌های آزمایشگاهی، روی زخم‌های واقعی در بدن انسان آزمایش خواهند کرد. توسعه ابزارهای مناسب برای استفاده از این روش به قابلیت تبدیل مواد ارزان و در دسترس از نمونه‌های آزمایشگاهی به موقعیت‌های جهان واقعی بستگی خواهد داشت.

آسپلوند می‌گوید: «ما حالا درحال بررسی تعامل سلول‌های پوستی مختلف حین فرایند تحریک هستیم تا یک گام به پیاده‌سازی این روش برای زخم‌های واقعی نزدیک‌تر شویم. می‌خواهیم کانسپتی داشته باشیم تا بتوانیم زخم‌ها را «اسکن» کنیم و فرایند ترمیم را براساس هر زخم تغییر دهیم.»

محققان باور دارند که این روش می‌تواند کلیدی برای ترمیم زخم‌های مزمن در بیماران باشند. نتایج این پژوهش در مجله Lab on a Chip منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی