ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

«الهام طبسی» در لیست 100 فرد تأثیرگذار حوزه هوش مصنوعی سال 2023 مجله تایم قرار گرفت

«الهام طبسی» پژوهشگر ارشد ایرانی مؤسسه ملی استاندارد و فناوری (NIST) و معاون بخش فناوری‌های نوظهور آزمایشگاه فناوری اطلاعات (ITL) است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۱:۰۰

مجله تایم لیست 100 فرد تأثیرگذار درزمینه هوش مصنوعی را اعلام کرده است که در آن نام افرادی ازجمله «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، «دمیس حسابیس»، مدیرعامل DeepMind و ایلان ماسک به‌چشم می‌خورد. نکته قابل‌توجه دیگر این لیست حضور «الهام طبسی»، پژوهشگر ارشد ایرانی مؤسسه ملی استاندارد و فناوری (NIST) و معاون بخش فناوری‌های نوظهور آزمایشگاه فناوری اطلاعات (ITL) است.

تایم در لیست خود به 100 فرد تأثیرگذار جهان درزمینه هوش مصنوعی در دسته‌بندی‌هایی ازجمله رهبران، سرمایه‌گذاران، شکل‌دهندگان و محققان اشاره کرده است. در این لیست نام افراد مختلفی ازجمله «سنها روانور» 18 ساله که در سال 2020، اولین و بزرگ‌ترین گروه فعال جوانان جهان در هوش مصنوعی با نام Encode Justice را تأسیس کرد تا «جفری هینتون» 76 ساله دیده می‌شود.

حضور یک ایرانی در لیست 100 فرد تأثیرگذار هوش مصنوعی تایم

همان‌طور که گفتیم، یکی از نام‌های قابل‌توجهی که در دسته‌بندی شکل‌دهندگان هوش مصنوعی به آن اشاره شده، الهام طبسی است. تایم درباره این محقق ایرانی می‌نویسد:

«نزدیک به پنج سال پیش، مؤسسه ملی استاندارد و فناوری ایالات‌متحده (NIST) شروع به ساخت برنامه‌ای برای پیشبرد توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی قابل اعتماد و مسئولیت‌پذیر کرد. این الهام طبسی، مهندس برق و رئیس کارمندان آزمایشگاه فناوری اطلاعات مؤسسه بود که گفت‌و‌گو درباره تأثیر هوش مصنوعی را از اصول به اجرای سیاست عملی منتقل کرد.»

طبسی که در ایران به‌ دنیا آمده و بزرگ شده، همیشه آرزوی دانشمندشدن را در سر داشته است. او در سال 1994 برای تحصیلات تکمیلی خود به ایالات‌متحده مهاجرت کرد و پنج سال بعد در NIST کار خود را روی پروژه‌های مختلف یادگیری ماشین و بینایی کامپیوتر آغاز نمود. او در اوایل کار خود معمار اصلی کیفیت تصویر اثرانگشت (NFIQ) در NIST بود که اکنون یک استاندارد بین‌المللی برای اندازه‌گیری کیفیت تصویر اثرانگشت است و FBI و وزارت امنیت داخلی از آن استفاده می‌کنند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Death Lake
    Death Lake | ۱۷ شهریور ۱۴۰۲

    باعث افتخار ماست 👏

    • Mohammad Okt
      Mohammad Okt | ۱۸ شهریور ۱۴۰۲

      از طرف خودت حرف بزن،اگه از علمی که اینجا یاد گرفته برای کشورمون استفاده می کرد و نه کشور آمریکا باعث افتخار من بود

      • molavy
        molavy | ۱۹ شهریور ۱۴۰۲

        ایران بیشترین نرخ فارغ التحصیل مهندسی رو در جهان بعد از ژاپن به نسبت جمعیت داره. اینم فقط یک اسمش ایرانیه، وگرنه اومده از منابع ایران استفاده کرده و رفته اون ور دنیا اونجا رو ساخته، به دانشمندان کشور خودمون افتخار میکنم که کم هم نیستند

مطالب پیشنهادی