ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کپسول دراگون اسپیس ایکس
نجوم و فضا

فضانوردان مأموریت «کرو-6» ناسا پس از 6 ماه به زمین بازگشتند

فضانوردان مأموریت کرو-6 ناسا که شش ماه پیش به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفته بودند، با موفقیت به خانه بازگشتند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۰

چهار فضانورد مأموریت «کرو-6» ناسا که حدود شش ماه پیش به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفته بودند، به زمین بازگشتند و با موفقیت در آب‌های نزدیک خلیج فلوریدا در آمریکا فرود آمدند. این چهار نفر جای خود را به چهار فضانورد مأموریت «کرو-7» دادند.

فضانوردان مأموریت کرو-6 با کپسول دراگون اسپیس‌ایکس از ایستگاه فضایی بین‌المللی جدا شدند و حدود 17 ساعت بعد به زمین رسیدند. ناسا بخش‌هایی از این سفر را به‌صورت زنده به نمایش گذاشت و پایان این مأموریت را به تصویر کشید.

مأموریت کرو-6 ناسا حامل چه فضانوردانی بود؟

در این مأموریت «استفن بوئن» و «وودی هوبرگ»، فضانوردان ناسا به‌همراه «سلطان النیادی» از امارات و «آندری فدیائف» از روکاسموس روسیه حضور داشتند. این چهارمین پرواز فضایی بوئن محسوب می‌شد که پیش‌تر در سال‌های 2008، 2010 و 2011 با شاتل فضایی پرواز کرده بود. هوبرگ، النیادی و فدیائف برای اولین‌بار سفر فضایی خود را تکمیل کردند.

النیادی دو رکورد دیگر را هم به نام خود ثبت کرد. او بیش از هر فضانورد عرب دیگری در فضا باقی ماند و به اولین فضانورد عرب تبدیل شد که راهپیمایی فضایی انجام داده است. راهپیمایی فضایی در این‌جا به خروج از ایستگاه فضایی به‌منظور انجام امور مختلف گفته می‌شود.

فضانوردان مأموریت کرو-6 فرصت داشتند تا پیش از بازگشت به زمین، چند روزی را با فضانوردان کرو-7 سپری کنند. کرو-7 که فرماندهی‌اش بر عهده «یاسمین مقبلی»، فضانورد ایرانی‌تبار بود، هفته گذشته به ایستگاه فضایی رسید.

این ایستگاه از ماه نوامبر سال 2000 معمولاً به‌صورت دوره‌ای میزبان فضانوردان مختلف بوده و فضانوردان کرو-7 هم قرار است حدود 6 ماه در این پایگاه فضایی حضور داشته باشند. پیش‌بینی می‌شود که ایستگاه فضایی تا سال 2030 به کار خود ادامه دهد و بعد تعطیل شود.

تا آن زمان احتمالاً باید منتظر راه‌اندازی ایستگاه‌های فضایی خصوصی در مدار باشیم تا کار ایستگاه فضایی بین‌المللی را ادامه دهند. این ایستگاه تاکنون آزمایش‌های علمی متعددی را در فضا انجام داده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی