ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

ناسا ویدیویی جذاب از پرواز و فرود هلیکوپتر نبوغ در مریخ منتشر کرد [تماشا کنید]

ناسا با کاوشگر استقامت خود ویدیویی را از هلیکوپتر نبوغ تهیه و منتشر کرده است که پرواز و فرود آن را نشان می‌دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۳۰

ناسا به‌تازگی ویدیویی منتشر کرده که توسط مریخ‌نورد استقامت از هلیکوپتر نبوغ تهیه شده است. در این ویدیو نبوغ را می‌بینیم که از روی سطح مریخ بلند می‌شود و تا ارتفاع اندکی بالا می‌رود، سپس دوباره فرود می‌آید. این پرواز در تاریخ 12 مردادماه انجام شد.

صفحه NASA JPL در شبکه اجتماعی ایکس یا توییتر سابق، ویدیویی از پنجاه‌وچهارمین پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را منتشر کرده است. این ویدیو نشان می‌دهد که نبوغ در کمتر از 30 ثانیه از سطح سیاره سرخ بلند می‌شود، تا ارتفاع 5 متری بالا می‌رود و بعد دوباره به سطح برمی‌گردد.

این آزمایش در شرایطی اتفاق افتاد که ناسا به مدت حدود یک هفته ارتباط خود با هلیکوپتر نبوغ را از دست داده بود و نمی‌توانست به‌خاطر شرایط پیچیده جغرافیایی، سیگنال‌های خود را به این بالگرد گران‌قیمت برساند.

هلیکوپتر نبوغ 55اُمین پرواز خود را هم انجام داد

هلیکوپتر نبوغ پس از پرواز پنجاه‌وچهارم یک پرواز دیگر هم در تاریخ 21 مردادماه انجام داده است. این بالگرد در پرواز پنجاه‌وپنجم از موقعیت قبلی خود در Airfield Omicron خارج شد و 2.5 دقیقه بعد به محل جدیدی موسوم به Airfield Pi رسید. نبوغ درحال‌حاضر در کنار استقامت پرواز می‌کند و مسیرهای مناسب برای حرکت این کاوشگر را می‌یابد.

این هواپیما بسیار فراتر از انتظارات دانشمندان هوای سرد، پُرگردوغبار و ناملایم مریخ را تاب آورده است. نبوغ در سال 2020 با استقامت به مریخ رفت و قرار بود صرفاً 5 پرواز انجام دهد تا شرایط پرواز در این سیاره را آزمایش کند. اما حالا با گذشت بیش از 50 پرواز، ناسا همچنان از این هلیکوپتر برای انجام آزمایش‌های گوناگون استفاده می‌کند.

صفحه رسمی آزمایشگاه پیشران جت ناسا به مناسبت روز ملی هوانوردی در آمریکا این ویدیو را منتشر کرده است. این ویدیو ظاهراً با دوربین Mastcam-Z روی کاوشگر استقامت ضبط شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی