ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تصویر قطب جنوب ماه
نجوم و فضا

تصویر جذاب ناسا از قطب جنوب ماه، 3 محل احتمالی فرود مأموریت آرتمیس 3 را نشان می‌دهد

ناسا تصویر وهم‌انگیز جدیدی از قطب جنوب ماه منتشر کرده است که می‌تواند محل فرود مأموریت آرتمیس 3 و فضانوردان آن باشد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ | ۲۲:۳۰

ناسا به‌تازگی تصویری از قطب جنوب ماه منتشر کرده است که احتمالاً محل فرود مأموریت آرتمیس 3 را نشان می‌دهد. این تصویر موزاییکی جذاب با استفاده از دو دوربین ناسا در مدار پیرامون قمر زمین تهیه شده است.

ناسا و نشنال جئوگرافیک با همکاری یکدیگر تصویری پیش‌تر دیده‌نشده و پرجزئیات از قطب جنوب ماه را به همراه نقشه سایت‌های نامزد فرود مأموریت آرتمیس 3 منتشر کرده‌اند. تصویر ماه از مجموعه‌ای از عکس‌های تهیه‌شده با دوربین LROC و ShadowCam به‌دست آمده است.

تصویر قطب جنوب ماه چه چیزی را نشان می‌دهد؟

ناسا و نشنال جئوگرافیک در توصیف این تصویر نوشته‌اند: «پوشیده در ظلماتی ابدی، بخش داخلی دهانه شکلتون (Shackleton) در نزدیکی قطب جنوب ماه در این تصویر موزاییکیِ حیرت‌آور آشکار شده است. تصویر خود دهانه توسط دوربین ShadowCam به‌دست آمده که ابزاری از ناسا برای بررسی بخش‌های تاریک سطح ماه است.»

در این بیانیه همچنین آمده که بخش‌های پیرامون دهانه نیز با دوربین مدارگرد شناسایی ماه تصویربرداری شده است. این تصویر در‌مجموع قسمت‌های سه منطقه از مجموع 13 منطقه احتمالی برای فرود فضانوردان در مأموریت آرتمیس 3 را نشان می‌دهد.

همان‌طور که گفتیم، نقشه‌ای هم از محل‌های احتمالی فرود مأموریت آرتمیس 3 منتشر شده است که در بالا می‌توانید آن را ببینید.

«دوربین مدارگرد شناسایی ماه» یا LROC درواقع به شبکه‌ای از دوربین‌ها روی مدارگرد شناسایی ماه ناسا گفته می‌شود که از ماه ژوئن سال 2009 درحال گردش به دور قمر زمین است. دوربین ShadowCam هم ابزاری روی «مدارگرد ماه مسیریاب کره [جنوبی]» یا KPLO است که ناسا در تأمین هزینه ساخت آن مشارکت داشته. این دوربین نسبت به سایر دوربین‌های ماه ناسا، 200 برابر بیشتر در برابر نور حساسیت دارد.

پس از دهه‌ها، کشورهای زیادی دوباره به ماه چشم دوخته‌اند و به‌نظر می‌رسد که رقابت در این زمینه بیشتر و بیشتر خواهد شد. هند یکی از تازه‌واردان به این حوزه است که چند وقت پیش برای اولین‌بار کاوشگر خود را روی قطب جنوب قمر زمین فرود آورد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی