ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ششمین پرتاب استارشیپ اسپیس ایکس
نجوم و فضا

ششمین پرتاب آزمایشی استارشیپ؛ ناکامی در گرفتن بوستر با بازوهای برج پرتاب [تماشا کنید]

استارشیپ در ششمین پرتاب آزمایشی خود نتوانست موفقیت آزمایش قبلی در فرود روی بازوهای برج پرتاب را تکرار کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۰ آبان ۱۴۰۳ | ۰۸:۵۶

بزرگ‌ترین و قدرتمندترین راکت تاریخ در ششمین پرتاب آزمایشی خود نتوانست موفقیت آزمایشی قبلی را تکرار کند. این بار بازوهای برج پرتاب بوستر این فضاپیما با نام سوپر هوی را نگرفتند و در خلیج مکزیک در آب فرود آمد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، از نزدیک نظاره‌گر این مأموریت بود.

فضاپیمای 122 متری استارشیپ حوالی ساعت 01:30 بامداد امروز از مرکز استاربیس در جنوب تگزاس پرتاب شد. اسپیس ایکس قصد داشت موفقیت مأموریت قبلی خود در دریافت بوستر سوپر هوی با بازوهای برج پرتاب را تکرار کند اما دقایقی پس از پرتاب مشخص شد معیارهای لازم برای این کار برآورده نشده است؛ در نتیجه، مأموریت تغییر کرد و این بوستر فوق‌سنگین به‌صورت کنترل‌شده در خلیج مکزیک در آب فرود آمد.

بوستر استارشیپ در ششمین پرتاب آزمایشی داخل آب فرود آمد

پس از موفقیت پنجمین پرتاب آزمایشی استارشیپ، انتظارات برای پرتاب ششم بالا بود و حتی دونالد ترامپ نیز شخصاً به جنوب تگزاس سفر کرد تا این مأموریت را تماشا کند. باتوجه‌به همکاری‌های ماسک و ترامپ در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، این مراوده چندان دور از ذهن نبود.

بخش بالایی فضاپیما که با نام استارشیپ یا شیپ شناخته می‌شود نیز در مسیری مشابه پرواز پنجم قرار گرفت و حدود 65 دقیقه پس از پرتاب، در شمال غرب استرالیا در اقیانوس هند درون آب فرود آمد. این مأموریت حامل یک موز بود تا وضعیت گرانش بر آن مشخص شود. همچنین شیپ حدود 38 دقیقه پس از پرتاب یکی از 6 موتور رپتور خود را به‌طور مختصر روشن کرد.

علاوه‌براین، آزمایش ششم شامل تغییراتی در سپر حرارتی شیپ بود که از این فضاپیما هنگام ورود مجدد به جو زمین محافظت می‌کند. ایلان ماسک اعلام کرده شیپ بار دیگر در آب فرود می‌آید و بعد در آزمایش هشتم اسپیس ایکس تلاش می‌کند آن را با بازوهای برج پرتاب بگیرد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی