تصویر روز ناسا: شفق قطبی مارپیچی بر فراز گسل ایسلند
اگر طوفان خورشیدی 1859 اکنون رخ دهد، آسیبی بسیار بزرگ به شبکههای برق جهانی و تجهیزات الکترونیکی وارد میکند.
شفقهای قطبی در عین زیبایی، میتوانند هیولایی باشند که باید از آنها ترسید.
در تصویر امروز ناسا چه میبینیم؟
در این تصویر زیبایی شفق قطبی را میبینیم که به شکل یک مارپیچ سبز بزرگ بین ابرهای زیبا قرار دارد. ماه در یک سوی آسمان و ستارهها نیز در پسزمینه دیده میشوند. اما دلیل هیولابودن آن، موجی از ذرات باردار است که شفق قطبی را ایجاد کرده و ممکن است روزی به تمدن آسیب بزند.
در سال 1859، شفقهای قطبی چشمگیری در سراسر جهان دیده شد. پالسی از ذرات باردار بهدلیل «خروج جرم از تاج خورشیدی» (CME) ناشی از یک شراره خورشیدی، بهشدت با مگنتوسفر زمین برخورد کرد و موجب «رویداد کارینگتون» (Carrington Event) شد. این طوفان خورشیدی باعث فشردهشدن میدان مغناطیسی زمین و بهدنبال آن، ایجاد جریان زیاد و جرقههایی در امتداد سیمهای تلگراف شد. این پدیده بسیاری از اپراتورهای تلگراف را شوکه کرد.
اگر امروزه رویدادی از نوع کارینگتون به زمین برخورد کند، احتمالاً آسیبی در مقیاسی که تاکنون تجربه نشده است، به شبکههای برق جهانی و تجهیزات الکترونیکی وارد میشود.
این تصویر از شفق قطبی بر فراز دریاچه تینگوالاواتن (Thingvallavatn) واقع در ایسلند، در سال 2016 گرفته شده است. این دریاچه تا حدی گسلی را که جداکننده صفحات تکتونیکی بزرگ اوراسیا و آمریکای شمالی است، پر میکند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.