ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

امروز در فضا: هواپیمای نورث آمریکن ایکس-۱۵ رکورد ارتفاع را می‌شکند

رابرت وایت از پایگاه نیروی هوایی ادواردز با هواپیمای موشکی نورث آمریکن ایکس-۱۵ بلند شد و به ارتفاع ۳۱۴,۷۵۰ فوتی رسید.

صبا سلوکی
نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۲۶ تیر ۱۴۰۲ | ۲۲:۳۰

۱۷ ژوئیه ۱۹۶۲، خلبان آزمایشی آمریکایی، رابرت وایت، رکورد جهانی پرواز در بالاترین ارتفاع را توسط نورث آمریکن ایکس-۱۵ شکست.

او از پایگاه نیروی هوایی ادواردز با هواپیمای موشکی ایکس-۱۵ بلند شد و به ارتفاع ۳۱۴۷۵۰ فوتی رسید. این ارتفاع حدوداً ۶۰ مایل بود.

در آن زمان نیروی هوایی لبه فضا را ۵۰ مایل بالاتر از زمین در نظر می‌گرفت. بنابراین وایت برای پرواز فضایی رکوردشکن خود بال‌های افتخار فضانوردی را دریافت کرد.

نورث آمریکن ایکس-۱۵

هواپیمای پیشران موشکی نورث آمریکن ایکس-۱۵، بخشی از یک‌ سری هواپیماهای آزمایشی مافوق صوت بود. این پرواز آغاز تقریباً یک دهه تحقیق بود که ارتفاعات و سرعت مافوق صوت در مرز فضا را بررسی می‌کرد.

نورث آمریکن ایکس-۱۵
هواپیمای نورث آمریکن ایکس-۱۵ توسط پیشران موشکی به فضا پرتاب می‌شد.

اطلاعات به‌دست‌آمده از برنامه‌های موفق ایکس-۱۵ به توسعه برنامه پروازهای فضایی مارینر-۱۰، مسنجر، جمینای، آپولو و برنامه شاتل فضایی کمک کرده‌ است. این هواپیما همچنین درمجموع ۱۹۹ پرواز حمل‌ونقل هوایی نیز انجام داده‌ است.

رابرت وایت

وایت مهندس برق، خلبان آزمایشی، خلبان جنگنده و فضانورد آمریکایی بود که در آن زمان بر طراحی و توسعه چندین هواپیمای نظامی مدرن نظارت داشت.

رابرت وایت پس از فرود در پرواز رکوردشکن خود با هواپیمای ایکس-۱۵.

با عبور از مرز فضا در سال ۱۹۶۲، او به‌عنوان فضانورد واجد شرایط شد. وی درباره پروازش در اتفاع بالا اظهار داشت: «پرواز من در ارتفاع ۶۰ کیلومتری و آشکارشدن انحنای زمین بسیار شگفت‌انگیز بود‌‌. هنگامی که سرم را چرخاندم، فهمیدم که زمین واقعا بسیار زیباست. بر فراز مرز آریزونا- کالیفرنیا بودم و احساس می‌کردم تمام خلیج زیر پایم است.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • nima
    nima | ۲۷ تیر ۱۴۰۲

    ❤❤❤❤

مطالب پیشنهادی