ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

Ascend 910 هواوی
کامپیوتر و سخت افزار

مدیر هواوی درباره پیشتازی چین در صنعت هوش مصنوعی باوجود تحریم‌ها صحبت کرد

هواوی با وجود تحریم‌های آمریکا، در زمینه توسعه تراشه‌های هوش مصنوعی قدم برمی‌دارد.

حمیدرضا علیا
نوشته شده توسط حمیدرضا علیا | ۱۷ تیر ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۰

«ژانگ پینگ آن»، مدیرعامل هواوی Cloud، در کنفرانس جهانی هوش مصنوعی در شانگهای، درمورد پیشرفت هوش مصنوعی چین در بحبوحه تحریم‌های ایالات متحده سخن گفت و درباره پردازشگرهای گرافیکی پیشرفته و فناوری ساخت تراشه حرف‌های مهمی زد. باوجود محدودیت‌های تحمیل‌شده در حوزه دسترسی به پردازنده‌های سطح بالا، ژانگ تأکید کرد چین می‌تواند بدون اتکا به این تراشه‌ها همچنان در زمینه هوش مصنوعی پیشتاز باشد.

به گزارش «گیزموچاینا»، ژانگ این نگرانی را رد کرد که تحریم‌ها در حوزه پردازنده‌های پیشرفته هوش مصنوعی، مانند H100/H200 و B100/B200 انویدیا، به‌طور قابل‌توجهی مانع توسعه هوش مصنوعی چین می‌شود. او تأکید کرد که رهبری هوش مصنوعی چین نباید مشروط به این تراشه‌های سطح بالا باشد. ژانگ با اذعان به محدودیت فعلی کشورش در زمینه قدرت محاسباتی به‌دلیل تحریم‌ها، بر اهمیت مستقل‌ شدن در پیشرفته‌ترین فناوری‌ها تأکید کرد.

پردازنده‌های سری Ascend 910 هواوی در زمینه هوش مصنوعی

ژانگ به تلاش‌های هواوی در توسعه پردازنده‌های سری Ascend 910 برای برنامه‌های هوش مصنوعی اشاره کرد. او مدعی شد این پردازنده‌ها می‌توانند با A100 انویدیا رقابت کنند، اگرچه تحلیلگران در اروپا و ایالات متحده به‌طور مستقل این ادعا را تأیید نکرده‌اند. محدودیت‌های ایالات متحده روی پردازنده‌های انویدیا به این معناست که شرکت‌های بزرگ فناوری چینی مانند بایدو، هواوی و تنسنت باید به فناوری داخلی تکیه کنند که ژانگ آن را بیشتر فرصت می‌داند تا تهدید.

Ascend 910 هواوی

بااین‌حال، ژانگ محدودیت‌های عملکرد پردازنده‌های داخلی را می‌داند. او اعتراف کرد که پردازنده‌های هواوی و Biren Technology که روی گره‌های تولیدی قدیمی‌تر ساخته می‌شوند، نمی‌توانند با عملکرد هوش مصنوعی مدرن و پردازنده‌های گرافیکی محاسباتی با کارایی بالا از AMD و Nvidia مطابقت داشته باشند. علاوه‌براین، SMIC که تراشه‌های هواوی و بایرن را تولید می‌کند، به تجهیزات پیشرفته دسترسی ندارد و همین امر بر توانایی چین در ارائه قدرت محاسباتی برای هر پردازنده تأثیر می‌گذارد.

برای مقابله با این چالش‌ها، ژانگ از رویکردی جامع به‌منظور ترکیب فناوری‌های ابری و شبکه برای افزایش کارایی و کاهش مصرف انرژی هوش مصنوعی دفاع کرد. او به‌طور خاص به هواوی Cloud به‌عنوان ارائه‌دهنده خدمات هوش مصنوعی اشاره و پیشنهاد کرد که استفاده از فناوری ابری می‌تواند کمبود پردازنده‌های هوش مصنوعی پیشرفته را جبران کند. بااین‌حال، مشخص نیست آیا پردازنده‌های هواوی برای آموزش مدل‌های زبان بزرگ مستقیم در Huawei Cloud ارائه می‌شوند یا باید روی ماشین‌های خارجی آموزش داده شوند، سپس در Huawei Cloud مستقر شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی