ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بزرگ‌ترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان
انرژی

تکمیل بزرگ‌ترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان؛ راه‌اندازی کامل تا سال 2039 به تعویق افتاد

دانشمندان این پروژه می‌گویند که بزرگ‌ترین رآکتور همجوشی جهان اکنون مونتاژ شده، اما تا 15 سال دیگر با تمام توان فعال نخواهد شد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۶ تیر ۱۴۰۳ | ۱۹:۰۰

مونتاژ رآکتور همجوشی ITER سرانجام با نصب آخرین سیم‌پیچ مغناطیسی تکمیل شد، اما این رآکتور تا 15 سال دیگر فعالیت خود را با تمام توان آغاز نخواهد کرد. رآکتور ITER ابتدا قرار بود در سال 2020 راه‌اندازی اولیه شود، اما به‌دنبال تأخیرهای متعدد، اکنون دانشمندان می‌گویند که راه‌اندازی تمام‌وکمال آن در سال 2039 محقق خواهد شد تا دستگاهی کامل‌تر ارائه شود.

براساس گزارش Live Science، مدیر کل ITER در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که مسلماً راه‌اندازی ITER مطابق نقشه‌راه پیش نمی‌رود. او همچنین گفت عاقلانه نیست که منتظر بمانیم تا همجوشی هسته‌ای مشکلات زیست‌محیطی و دیگر بحران‌های انرژی بشریت را حل کند.

دانشمندان این پروژه می‌گویند که بزرگ‌ترین رآکتور همجوشی جهان اکنون مونتاژ شده، اما به‌دلیل چالش‌های گوناگون در سال 2039، یعنی چهار سال دیرتر از برنامه قبلی، به فعالیت با تمام توان با سوخت ترکیبی دوتریوم/تریتیوم خواهد رسید. این بدان معناست که نیروی همجوشی، که توکامک ITER در خط مقدم آن قرار دارد، بسیار بعید است که در چند سال آینده راه‌حلی برای بحران آب‌وهوای زمین باشد.

تأخیر در راه‌اندازی بزرگ‌ترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان

رآکتور همجوشی هسته‌ای

به گفته مدیر کل ITER، چند سالی می‌شود که نقشه راه تدوین‌شده در 2016، دیگر قابل اجرا نیست. به‌عبارتی از سال 2020، مشخص شد که اولین پلاسمای این رآکتور در سال 2025 قابل دستیابی نخواهد بود.

او همچنین گفت که همه‌گیری کرونا نقش مهمی در عدم دستیابی به این ضرب‌الاجل ایفا کرد، زیرا برخی از کارخانه‌های تأمین‌کننده قطعات ITER را تعطیل کرد، نیروی کار را کاهش داد و تأثیرات دیگری مانند عقب‌افتادن حمل‌ونقل دریایی و دیگر موارد ایجاد کرد. علاوه‌براین، ساخت برخی از اولین قطعات در نوع خود برای ITER نیز چالش‌برانگیزتر از آن چیزی بود که قبلاً تصور می‌شد و منجر به تأخیر شد.

بزرگ‌ترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان محصول همکاری بین 35 کشور (کشورهای اتحادیه اروپا، روسیه، چین، هند و ایالات متحده آمریکا) است. ITER قوی‌ترین آهنربای جهان را دارد و البته طراحی چشمگیر این رآکتور با هزینه‌ای به همان اندازه سنگین همراه بوده است.

در ابتدا این رأکتور قرار بود حدود 5 میلیارد دلار هزینه داشته باشد و در سال 2020 شروع به کار کند. اکنون با تأخیرهای متعددی روبه‌رو شده و بودجه آن بیش از 22 میلیارد دلار افزایش یافته و اکنون نیز 5 میلیارد دلار اضافی برای پوشش هزینه‌های دیگر پیشنهاد شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی