ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

HIV
سلامت

پزشکان از احتمال ششمین مورد درمان ایدز خبر می‌دهند

این بیمار می‌تواند ششمین عضو باشگاهی باشد که اعضای آن HIV را درمان کرده‌اند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۳۱ تیر ۱۴۰۲ | ۱۵:۳۰

یک مرد اروپایی مبتلا به HIV پس از عمل پیوند سلول‌های بنیادی برای درمان سرطان خون، اکنون با گذشت نزدیک به 2 سال نشانه‌هایی از بهبودی را نشان داده است. اگر در زمان کافی هیچ نشانه‌ای از ویروس HI‌V در خون این فرد مشاهده نشود، احتمالاً او در کنار پنج فرد دیگری قرار خواهد گرفت که در موارد نادری درمان شده‌اند.

براساس گزارش NBC News، هر شش نفر اشاره‌شده در هنگام دریافت پیوند سلول‌های بنیادی برای درمان سرطان‌هایی مانند لوسمی یا لنفوم، HIV داشته‌اند. اما برخلاف پنج مورد دیگر، اهداکننده گزارش جدید فردی با ناهنجاری ژنتیکی (CCR5) که باعث ایجاد مقاومت در برابر ویروس H‌IV می‌شود، نیست.

درمان HIV با دریافت سلول‌های بنیادی

این بیمار در سال 2018 سلول‌های بنیادی را برای مبارزه با نوعی از سرطان خون دریافت کرد. با وجود این واقعیت که اهداکننده او فردی حامل ژن CCR5 نبود، HIV بیمار همچنان درحال درمان بود و پزشکان نتوانستند نشانه‌هایی از این ویروس در خون بیمار شناسایی کنند.

درحالی‌که محققان هنوز به‌طور کامل مطمئن نیستند که HIV این بیمار برنمی‌گردد، یکی از دانشمندان پروژه توضیح می‌دهد که اگر بعد از 12 ماه آینده هیچ نشانه‌ای از ویروس وجود نداشته باشد، «احتمال غیرقابل شناسایی بودن آن در آینده به‌طور قابل‌توجهی افزایش پیدا می‌کند.»

پرونده این مرد هفته آینده در کنفرانس بین‌المللی «انجمن ایدز در مورد علم HIV» که در بریزبن، استرالیا برگزار خواهد شد، ارائه می‌شود. «شارون لوین»، رئیس انجمن برگزارکننده این کنفرانس علمی، می‌گوید این مورد «امیدبخش» است. او در ادامه با اشاره به یکی از بیماران قبلی گفت:

«اما ما از بیمار بوستون یاد گرفتیم که حتی یک ذره از ویروس نیز می‌تواند منجر به بازگشت HIV شود. این فرد خاص باید طی ماه‌ها و سال‌های آینده به دقت تحت نظر باشد.»

درنهایت باید اشاره کرد که پیوند مغز استخوان انجام‌شده برای این بیمار یک عمل پرخطر است و نمی‌توان آن را به‌عنوان یک گزینه برای تمام بیماران دارای HIV در نظر گرفت، بلکه برای مبتلایان به سرطان و HIV تهدیدکننده زندگی به‌عنوان آخرین راه‌حل عمل می‌کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی