ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

روزه گیری مقطعی
سلامت

پژوهش جدید: روزه‌گیری مقطعی می‌تواند راهی برای بهبود وضعیت مبتلایان به آلزایمر باشد

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در مطالعه‌ای دریافته‌اند که روزه‌گیری مقطعی می‌تواند با اصلاح چرخه شبانه‌روزی به مبتلایان به آلزایمر کمک کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۶ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

تغییر ساعت شبانه‌روزی یکی از شیوه‌های تداخل بیماری آلزایمر با فرایندهای بیولوژیکی بدن است و با تغییر چرخه خواب و بیداری به افزایش مشکلات شناختی و سردرگمی منجر می‌شود. حالا محققان توانسته‌اند این ساعت شبانه‌روزی را از طریق روزه‌گیری مقطعی در موش‌های مبتلا به آلزایمر تغییر دهند و قدمی در راه کمک به رفع بخشی از مشکلات این بیماری بردارند.

به گزارش ساینس الرت، گروهی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، سن‌دیگو (UCSD) و دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (UCLA) برنامه‌های غذایی مختلفی را با محدودیت زمانی برای موش‌ها در نظر گرفتند و متوجه شدند که این برنامه‌ها می‌توانند موجب بهبود چشمگیر عملکرد حافظه شوند. با این کار، حتی پروتئین‌های آمیلوید – که با آلزایمر پیوند دارند – هم با کاهش ریسک تجمع در مغز روبه‌رو می‌شوند.

موش‌هایی که برنامه غذایی با محدودیت زمانی داشتند، در مقایسه با گروهی که در هر زمان می‌توانستند غذا بخورند، الگوی خواب منظم‌تری پیدا کردند، شب‌ها کمتر فعالیت می‌کردند و وقفه‌های کمتری در خواب خود داشتند.

بهبود وضعیت بیماران مبتلا به آلزایمر با روزه‌گیری مقطعی

«پائولا دسپلاتس»، عصب‌شناس دانشگاه کالیفرنیا، سن‌دیگو می‌گوید: «ما سال‌ها فکر می‌کردیم که اختلال در چرخه شبانه‌روزی که در مبتلایان به آلزایمر دیده می‌شود، ناشی از زوال اعصاب است، اما حالا متوجه شده‌‌ایم که شاید ماجرا برعکس باشد؛ اختلال چرخه شبانه‌روزی می‌تواند یکی از محرک‌های اصلی در آسیب‌شناسی بیماری آلزایمر باشد.» بنابراین اصلاح چرخه‌های شبانه‌روزی می‌تواند به هدفی مناسب در تلاش برای درمان آلزایمر تبدیل شود.

موش‌ها در این پژوهش تنها می‌توانستند در یک بازه زمانی 6 ساعته غذا بخورند. این بازه برای انسان‌ها معادل غذاخوردن در یک بازه زمانی 14 ساعته در طول 24 ساعت شبانه‌روز است. این سازوکار ظاهراً می‌تواند به اصلاح چرخه‌های شبانه‌روزی کمک کند.

اثر این تغییر را حتی می‌توان در سطح مولکولی دید که در چندین ژن مرتبط با بیماری و التهابات مغزی تفاوت‌هایی را در شیوه ابراز ژن‌ها به‌وجود می‌آورد. دسپلاتس می‌گوید: «اختلال در چرخه‌های شبانه‌روزی در مبتلایان به آلزایمر اصلی‌ترین دلیل بستری‌کردن این بیماران است.» ازاین‌رو، هر کمکی در‌زمینه اصلاح این چرخه‌ها می‌تواند تأثیر بزرگی در وضعیت بیماران و شیوه برخورد با آن‌ها بگذارد.

نتیجه این مطالعه در مجله Cell Metabolism منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • itookan
    itookan | ۷ شهریور ۱۴۰۲

    لطفا اسمش رو «روزه گیری» ترجمه نکنید چون ممکنه با مفهوم دینی روزه اشتباه بشه و آدم‌ها فکر کنن که نباید هیچی بخورن در صورتی که در این مدل رژیم باید آب و مایعات خورده بشه حتما

  • علیرضا
    علیرضا | ۶ شهریور ۱۴۰۲

    تحقیق جدیده اما ما از ۱۴۰۰ سال پیش اینکار رو میکردیم...
    هیچ حکمی توی دین نیست که فایده دنیوی نداره..

مطالب پیشنهادی