پژوهشی به رهبری دانشمند ایرانی: تعاملات اجتماعی معنادار میتواند سلامت را بهبود دهد
زمانی که تعاملات بهصورت حضوری (بهجای آنلاین) و در هنگام استراحت انجام میشود، میتواند مزایای بیشتری بههمراه داشته باشد.
گروهی از محققان به رهبری دانشمندی ایرانی در مطالعه جدیدی نشان دادهاند تعاملات اجتماعی معنادار با همسالان میتواند باعث کاهش احساس تنهایی و افزایش رضایت در افراد باشد.
برای این تحقیق، دانشمندان دادههای مربوط به تعاملات اجتماعی و سلامت (Well-being) لحظهای سه گروه از دانشجویان، مجموعاً 2896 نفر، را طی سه سال جمعآوری و ارزیابی کردند.
«مهناز روشنایی»، سرپرست ایرانی این تیم تحقیقاتی از دانشگاه استنفورد، میگوید:
«تحقیق ما نشان میدهد تعاملات اجتماعی معنادار نتایج مثبت خالصی در زمینه رضایت عاطفی، استرس و تنهایی دارد. صرف زمان بیشتر در گفتگوهای عمیق با هرکسی که فرد پیوند قوی یا ضعیفی با او دارد، به نفع سلامتی اوست.»
تأثیر تعاملات اجتماعی بر سلامت و حسوحال افراد
ازجمله نکات قابلتوجه این تحقیق میتوان به این موضوع اشاره کرد که تعاملات اجتماعی معنادار زمانی که حضوری انجام میشوند، در مقایسه با سایر کانالهای ارتباطی، مانند سرویسهای پیامرسان و پیامک، ممکن است برای سلامت و حسوحال فرد مزایای بیشتری داشته باشند.
علاوهبراین، این مزایا زمانی که تعاملات هنگام استراحت افراد انجام میشود، در مقایسه با هنگامی که حین فعالیتهایی، مانند مطالعه یا حتی غذاخوردن انجام میشوند، بیشتر هستند.
با اشاره به این نتایج، دکتر روشنایی معتقد است یافتههای این تحقیق میتواند در زمینه توسعه استراتژیها و منابعی که باعث بهبود حسوحال مردم میشوند، مورداستفاده قرار بگیرد. او میگوید:
«در آینده، نتایج این مطالعه میتواند در طراحی استراتژیهای مداخلهمحور سفارشی، مانند توصیههای شخصی برای حفظ حمایت اجتماعی و ارتباطات، در جهت تشویق زندگی اجتماعی سالم استفاده شود.»
نتایج این تحقیق در ژورنال Social Psychological and Personality Science منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.