ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خوک
میان رشته ای

دانشمندان برای اولین‌بار کلیه انسان را در خوک‌ها پرورش دادند

هرچند این پژوهش دستاورد بزرگی محسوب می‌شود، اما درحال‌حاضر نمی‌توان از کلیه پرورش‌یافته در خوک برای پیوند استفاده کرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

دانشمندان برای اولین‌بار موفق شدند کلیه‌های انسانی را در خوک‌ها پرورش دهند که این موفقیت باعث افزایش احتمال رشد اندام‌های انسان در داخل حیوانات می‌شود.

براساس گزارش گاردین، در این تحقیق دانشمندان یک جنین کیمارا (موجودی مخلوط از دو جانور) حاوی ترکیبی از سلول‌های انسانی و خوک ساختند و بعد آن را به این حیوان منتقل کردند. آن‌ها سپس متوجه شدند که جنین درحال‌رشد دارای کلیه‌هایی است که عمدتاً حاوی سلول‌های انسانی هستند.

پرورش کلیه انسان در خوک

«لیانگسو لای»، نویسنده ارشد این تحقیق از مؤسسه‌های زیست‌پزشکی و بهداشت گوانگژو و دانشگاه Wuyi توضیح می‌دهد:

«تاکنون اندام‌های موش صحرایی در موش‌ها و اندام‌های موش خانگی در موش‌های صحرایی تولید شده بود، اما تلاش‌ها برای رشد اندام‌های انسان در خوک‌ها موفقیت‌آمیز نبوده‌اند. ما با رویکرد جدید خود ادغام سلول‌های انسانی در بافت‌های گیرنده را بهبود داده‌ایم که به ما اجازه می‌دهد اندام‌های انسان را در خوک‌ها رشد دهیم.»

البته در این گزارش اشاره شده است که کلیه‌ها کاملاً انسانی نبوده‌اند، بلکه عروق و اعصاب آن‌ها عمدتاً از سلول‌های خوک ساخته شده است و به همین دلیل درحال‌حاضر نمی‌توان از آن‌ها برای پیوند استفاده کرد. همچنین به‌طور دقیق مشخص نیست که آیا چالش ساخت یک اندام کاملاً انسانی با تکنیک‌های مهندسی ژنتیک فعلی قابل دستیابی است یا خیر.

به‌غیراز کلیه، بخش بسیار زیادی از جنین توسط سلول‌های خوک تشکیل شده است و فقط در مغز یا سیستم عصبی مرکزی آن سلول‌های انسانی بسیار کمی وجود دارد.

پروفسور «دوسکو ایلیچ»، دانشمند سلول‌های بنیادی کینگز کالج لندن که در این تحقیق حضور نداشته است، پیشرفت جدید دانشمندان را پیشگامانه توصیف کرد اما گفت که درحال‌حاضر هیچ‌گونه کاربرد بالینی برای آن در آینده پیش‌بینی نمی‌شود و چالش‌های زیادی در این زمینه وجود دارد. به گفته دانشمندان، احتمالاً چندین سال طول خواهد کشید تا بتوان یک کلیه کاملاً انسانی را در یک خوک پرورش داد و احتمالاً خوک‌ها باید به‌روش بسیار پیچیده‌ای مهندسی شوند.

نتایج یافته‌های دانشمندان در مجله Cell منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی