ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

میان رشته ای

برای اولین‌بار در جهان، یک پهپاد در رزمایش ناتو اژدر ضدزیردریایی پرتاب کرد

یک پهپاد سنگین‌وزن برای نخستین‌بار در آزمایش نیروهای ناتو توانست اژدری را که برای حمله به زیردریایی‌ها استفاده می‌شود، پرتاب کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۸ مهر ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۰

در آزمایش جدیدی که ناتو در آب‌های نزدیک سواحل پرتغال انجام داده است، پهپادهای دریایی به دستاورد جدیدی رسیده‌اند. در این آزمایش پهپاد T-600 شرکت BAE Systems و Malloy Aeronautics موفق شد برای اولین‌بار در جهان یک اژدر ضدزیردریایی را پرتاب کند.

پهپاد T-600 در نگاه اول شاید شبیه به کوادکوپترهای فیلم‌برداری به‌نظر برسد، اما اندازه بزرگ‌تری دارد و می‌تواند بارهای سنگینی حمل کند. ناتو در این آزمایش‌ها که به‌عنوان بخشی از رزمایش REPMUS 2023 انجام شد، یک اژدر آزمایشی Sting Ray را از این پهپاد رها کرد.

پهپادها می‌توانند به جنگ‌افزار دریایی تبدیل شوند

این نخستین‌باری بود که چنین سلاحی توسط یک پهپاد در دریا رها شد. هدف از این آزمایش نه فقط نشان‌دادن توانمندی‌های T600 در مقابله با زیردریایی‌ها، بلکه نمایش قابلیت‌های آن درزمینه لجستیک خودکار، تأمین مجدد تدارکات، ارزیابی صدمات و امور دیگر بود. استفاده از این پهپاد اجازه می‌دهد تا کمترین آلودگی به محیط‌زیست وارد شود و نیازی به خلبان وجود نداشته باشد و جان خلبان‌ها به خطر نیفتد.

طبق اعلام BAE Systems، پهپاد T-600 قرار است زیربنایی برای پهپاد تماماً برقی T-650 باشد که با قابلیت‌هایی برای پیکربندی سریع ساخته خواهد شد و علاوه بر امور نظامی، در‌زمینه امور تجاری و بشردوستانه هم به‌کار می‌آید.

«نیل اپلتون»، مدیر بخش محصولات برقی پایدار در BAE Systems Air می‌گوید: «تنها پس از دو سال از زمان آغاز همکاری ما با Malloy، یک UAS با قابلیت حمل محموله‌های سنگین را توسعه دادیم و با همکاری نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا و نیروی دریایی پرتغال، در جدیدترین رزمایش REPMUS ناتو شرکت کردیم. این رزمایش توانمندی‌های نمونه آزمایشی فناوری T-600 در حمل یک اژدر Sting Ray را در برابر قدرت‌های دریایی اول جهان نشان داد.»

گفتنی است که UAS به «سیستم هوایی بی‌سرنشین» گفته می‌شود که معادل دیگری برای پرنده هدایت‌پذیر از راه دور یا همان پهپاد است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی