ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

لای‌فای
اینترنت و شبکه

100 برابر سریع‌تر از وای‌فای؛ استاندارد لای‌فای، شبکه مبتنی بر نور منتشر شد

لای‌فای سرعت و امنیت بالاتری نسبت به وای‌فای دارد، بااین‌حال نمی‌تواند جایگزین وای‌فای یا 5G شود.

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۲۳ تیر ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۰

مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) امروز 802.11bb را به‌عنوان یک استاندارد به ارتباط بی‌سیم مبتنی بر نور لای‌فای (Li-Fi) اضافه کرد. ت؛ چرا که باعث می‌شود لای‌فای سریع‌تر از گذشته به‌سمت تجاری‌شدن حرکت کند.

مزایای استفاده از نور به‌جای فرکانس‌های رادیویی توسط طرفداران لای‌فای ازجمله pureLiFi و Fraunhofer HHI برجسته شده‌اند. به گفته آن‌ها، لای‌فای باعث ارتباط بی‌سیم سریع‌تر و ایمن‌تر می‌شود و امنیت آن بسیار بالاتر از فناوری‌های مرسوم مثل وای‌فای و 5G‌ است. با توجه به انتشار استاندارد لای‌فای IEEE 802.11bb، انتظار می‌رود که امکان تعامل‌پذیری میان سیستم‌های لای‌فای و وای‌فای به‌وجود بیاید.

لای‌فای جایگزین وای‌فای نخواهد شد

با وجود سرعت و امنیت بالاتر، لای‌فای جایگزین وای‌فای، 5G و البته شبکه‌های سیمی نخواهد شد. امواج رادیویی درزمینه انتقال اطلاعات از طریق اتمسفر در فواصل دور، مزیت قابل‌توجهی دارند. درحقیقت به‌جای جایگزینی، باید تا جای ممکن از مزیت‌های Li-Fi بهره‌برداری کرد.

لای‌فای

براساس اطلاعات منتشرشده از سوی Fraunhofer HHI، سیستم‌های لای‌فای از زیرساخت روشنایی ساختمان برای انتقال دیتا استفاده می‌کنند. البته باید به این موضوع اشاره کرد که در این فرایند چراغ‌ها چشمک نمی‌زنند؛ چرا که انتقال داده از بخشی از طیف مادون قرمز استفاده می‌کند.

سرعت شبکه لای‌فای به 224 گیگابایت بر ثانیه می‌رسد. علاوه بر سرعت بالا، با تأخیر پایین هم روبه‌رو هستیم. از آنجایی که نور نمی‌تواند از دیوار عبور کند، امنیت آن بالاتر می‌رود و مواردی مانند پارازیت یا استراق سمع در آن کمتر رخ می‌دهد.

با توجه به انتشار استاندارد IEEE 802.11bb، حالا سازندگان می‌توانند با اطمینان بیشتری در این اکوسیستم به فعالیت خود ادامه دهند و البته شاهد افزودن این فناوری به محصولات مختلف خواهیم بود. بااین‌وجود نمی‌دانیم چه زمانی از این فناوری به‌طور کامل استفاده خواهیم کرد.

محمد قریشی

مهندس مکانیک و علاقه‌مند به دنیای خودرو و تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی