ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

توضیحات فناپ در رد ادعاهای منتشر شده درباره‌ نرم‌افزار به‌نما

در روزهای اخیر خبر هک شدن به‌نما منتشر شده که فناپ این موضوع را در بیانیه خود رد کرده است.

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۰ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۰:۴۶

در روزهای اخیر، ادعاهایی از سوی برخی کاربران فضای مجازی و رسانه‌های خارج از کشور درباره هک و دسترسی به بخشی از اطلاعات یکی از محصولات نرم‌افزاری زیرمجموعه فناپ منتشر شده است. این مجموعه اظهارات مطرح شده را بدون کارشناسی فنی و جهت تحریک افکار عمومی دانسته است. روابط‌عمومی فناپ این موضوع را با انتشار بیانیه‌ای رد کرده است که در ادامه می‌خوانید.

فناپ ضمن رد ادعاهی یاد شده توضیحات زیر را برای شفاف‌سازی ارائه داده است: «ادعای مطرح‌شده درباره حمله هکری به نرم‌افزار «به‌نما» صحیح نبوده و صرفا بخشی از اطلاعات لاگ‌های نرم‌افزار و فایل‌های داکر با اتصال به اینترنت برای مدتی در دسترس قرار گرفته است؛ این اطلاعات بسیار کم‌اهمیت و حاوی مشخصات عمومی نرم‌افزار بوده و اطلاعاتی از کاربران این محصول در این فایل‌ها وجود نداشته است.«به‌نما» یک محصول نرم‌افزاری برای نظارت تصویری در مکان‌های اداری، فروشگاه‌ها، مجتمع‌ها و ... و کنترل تردد کارمندان برای ثبت زمان ورود و خروج یا دسترسی به بخش‌های داخلی یک سازمان کوچک و متوسط است که امکان محاسبه‌ی زمان حضور کارکنان در شرکت‌ها را به عنوان جایگزینی برای شیوه‌های قدیمی‌تر ثبت تردد با کارت یا اثرانگشت و مبتنی بر نرم‌افزارهای متن‌باز (Open Source) فراهم کرده و صرفا استفاده شرکتی دارد. این نرم‌افزار فقط توانایی شناخت چهره‌هایی را دارد که از قبل با حضور و رضایت شخص، به دستگاه معرفی شده باشد (مشابه آن‌چه در ثبت اثر انگشت در این دستگاه‌ها وجود دارد).»

در ادامه این بیانیه آمده است: «بنابراین این سیستم‌ها اصلا امکان شناسایی چهره‌های دیگر را ندارند و ادعای استفاده از این محصول برای تشخیص هویت شهروندان کذب محض است.لازم به ذکر است این محصول به شکل محدود و برای برخی نیازمندی‌های درون سازمانی طراحی شده و در اختیار سازمان‌های خارج از گروه فناپ قرار نگرفته و برای مقاصد تشخیص هویت در ابعاد گسترده عمومی طراحی نشده است. نرم‌افزار پلاک‌خوان خودرو نیز برای مقاصد ترافیکی و پارکینگ‌ها طراحی شده و اساسا به لحاظ فنی امکان استفاده دیگری از آنها وجود ندارد. در حال حاضر فناپ چنین خدمتی به هیچ سازمانی ارائه نمی‌دهد.»

فناپ در ادامه اعلام کرده: « به نظر می‌رسد جریانی در سال‌های اخیر به بهانه‌های گمراه‌کننده و غیرکارشناسی، با انتشار مطالبی غیرواقعی و غیرمنصفانه سعی در تحریک مخاطبان و هدایت افکار عمومی به سمت نادرست دارد و به‌دنبال ضربه زدن به کسب‌وکارهای مستقل ایرانی، هم‌چنین ایجاد بی‌انگیزگی و ناامیدی در میان جوانان کشور است.بی‌شک برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های مشابه در حوزه رسانه و شبکه‌های اجتماعی، نهادهای مستقل رسانه‌ای با صحت‌سنجی و راستی‌آزمایی اخبار و ادعاها می‌توانند نقش مهمی در آگاهی عمومی جامعه داشته باشند؛ فناپ نیز آماده‌ی تعامل و شفاف‌سازی در همکاری با رسانه‌ها و صاحب‌نظران فعال حوزه‌ی فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور است.فناپ ضمن تاکید بر لزوم رعایت حقوق شهروندان، هرگونه ادعایی در خصوص استفاده از محصولات فوق برای نظارت عمومی یا نقض حریم خصوصی را اکیداً مردود می‌داند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • expert_developer
    expert_developer | ۱۰ شهریور ۱۴۰۲

    متاسفانه شرایطی به وجود اومده که شرکت‌های ایرانی هم از داخل و هم از خارج تحت فشار هستند. اگر بحث همکاری فناپ با جکومت علیه شهروندان ایرانی هست بهتره مستنداتی در این رابطه ارائه بشه نه اینکه با آب و تاب چهارتا فایل پایتون رو تجزیه و تحلیل کنند که مربوط به تشخیص چهره است و بعد ادعا کنند از این محصول برای جاسوسی از شهروندان استفاده میشه. مستندات ارائه شده در کانال تلگرامی این گروه واقعا مضحکه و مشخصه هیچ چیز از هوش‌مصنوعی و بینایی کامپیوتر نمی‌دونند. دهها شرکت ایرانی محصول تشخیص چهره یا پلاک مشابه دارند که یا دارند برای خودشون استفاده می‌کنند (مثلا برای احراز هویت و ...) یا به دیگران سرویس میدن. متاسفانه چندین رسانه‌ معتبر خارجی مثل فوربز هم ادعاهای بدون مدرک این گروه رو تکرار کرده‌اند. از داخل شرکت‌های ایرانی مثل آب خوردن لغو مجوز میشن یا تهدید میشن که حاکمیت اونها رو تحت کنترل میگیره از خارج هم تحریم‌ها باعث شده نه بتونن خدماتشون رو بفروشن نه خدماتی دریافت کنند. یک عده احمق هم که اسم هکر روی خودشون گذاشتند و دنبال معروفیت هستند تصور می‌کنند با این کارشون دارند مبارزه سیاسی می‌کنند.

مطالب پیشنهادی