ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

آیا فیدیلیو همان اسنپ‌فود است؟

مدیرعامل فیدیلیو: شباهت‌ها باگ فنی است

علی مومنی
نوشته شده توسط علی مومنی | ۲۴ دی ۱۴۰۳ | ۱۴:۲۱

دو پلتفرم‌ سفارش آنلاین غذای «فیدیلیو» و «اسنپ‌فود» به‌اندازه‌ای شبیه هم هستند که به نظر می‌رسد توسط یک مجموعه و تنها با نام‌های متفاوت اداره می‌شوند.

به گزارش دیجیاتو، اوایل تیر امسال، «روبیکا» اعلام کرد از طریق «فیدیلیو» وارد حوزه سفارش آنلاین غذا شده است. آن زمان خود فیدیلیو هم به‌تازگی سفارش غذا را در کنار نقد و بررسی رستوران‌ها شروع کرده بود و به‌ نظر می‌رسید دست‌ در دست روبیکا به تهدیدی برای بازار «اسنپ‌فود» تبدیل می‌شود. این اتفاق نیفتاد و حالا اشتراکات قابل‌تأملی در این ۲ پلتفرم دیده می‌شود.

ماجرا از آنجا شروع شد که کاربری در شبکه اجتماعی توییتر (ایکس) تصویری از ارور فنی PWA فیدیلیو منتشر کرد که دقیقاً با لوگو و هویت بصری اسنپ‌فود نمایش داده می‌شود.

باگ فنی فیدیلیو با لوگوی اسنپ‌فود

پس از مشاهده این تصویر تصمیم گرفتیم با ورود و ثبت‌نام در فیدیلیو شباهت‌های احتمالی دیگر را بررسی کنیم.

با ورود به اپلیکیشن فیدیلیو، حتی برای بار اول، آدرس‌هایی که در اسنپ‌فود ثبت کرده‌اید را در لیست آدرس‌هایتان می‌بینید. هم‌زمان با هر تغییری در لیست آدرس‌های اسنپ‌فود، تغییر در فیدیلیو نیز اعمال می‌شود.

حتی با ورود به منوی رستوران در اپلیکیشن فیدیلیو، بخش‌های «فودپرو»، «خوش‌قیمت» و «پیک اسنپ‌فود» قابل‌مشاهده است.

منوهای اسنپ‌فود در فیدیلیو هم هستند

شباهت جالب‌ توجه دیگر آن جایی است که با انتخاب آدرسی یکسان در ۲ اپلیکشین خواهید دید که رستوران‌های یکسان نمایش داده می‌شود. مثلا اگر در محله تجریش تهران به دنبال رستوران‌های اطرافتان در اسنپ‌فود باشید دقیقا همان رستوران‌هایی را می‌بینید که با انتخاب آدرس مشابه در فیدیلیو می‌بینید.

مدیرعامل فیدیلیو: شباهت‌ها باگ فنی است

«محمد باقری»، مدیرعامل فیدیلیو، در گفت‌وگو با دیجیاتو همکاری دو پلتفرم را تایید کرد و علت شباهت‌ها را «باگ‌های فنی» دانست.

او گفت: «ما یک سری مراوادات با برندهای بزرگ مانند اسنپ‌فود داریم. مواردی که گفته شد باگ‌هایی است که با توجه به مراودات فنی و در جریان رد و بدل شدن APIها رخ می‌دهد. در حال رفع این‌ها هستیم. احتمالا همین امروز مسئله آدرس رفع می‌شود.»

باقری در پاسخ به این سوال که آیا داده‌های کاربران اسنپ‌فود در اختیار شما قرار گرفته است گفت: «دیتای اسنپ‌فود برای خودش است. این یک باگ فنی است که باعث این اتفاق شده است. ما یک سری API با هم ردوبدل کرده‌ایم و در این روند این باگ رخ داده است.»

مدیرعامل فیدیلیو در مورد رستوران‌های مشترک میان دو پلتفرم نیز توضیح داد: «اگر شما تپسی‌فود را هم باز کنید رستوران مشترک وجود دارد. همه این‌ها مربوط به بحث‌های فنی و APIهایی است که ردوبدل شده است. چندماه قبل و پیش از همکاری ما با اسنپ‌فود هم کلی رستوران وجود داشت که با اسنپ‌فود مشترک بودند. این اتفاق اجتناب‌ناپذیر است.»

یک روح در دو پلتفرم؟

با وجود توضیحات مدیرعامل فیدیلیو، به‌نظر می‌رسد این شباهت‌ها فراتر از باگ‌های فنی هستند. اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا اسنپ‌فود و فیدیلیو ادغام شده‌اند و در واقع یک پلتفرم هستند که با دو نام عرضه می‌شوند یا اینکه اسنپ‌فود بدون اطلاع به کاربران و کسب اجازه از آنها،‌ داده‌هایشان را در اختیار پلتفرم دیگر قرار داده است؟

ذکر این نکته نیز ضروری است که دیجیاتو پیش از انتشار این گزارش، برای شنیدن دیدگاه اسنپ‌فود اقدام کرد اما نتیجه‌بخش نبود.

فیدیلیو، استارتاپی که قبل از کلمه «استارتاپ» در ایران تاسیس شد

فیدیلیو یکی از قدیمی‌ترین کسب‌وکارهای نوآور ایرانی است که به‌گفته بنیانگذارش، «میثم مشایخی»، حتی یک سال زودتر از آنکه پای کلمه «استارتاپ» به فضای کسب‌وکاری ایران باز شود،‌ یعنی سال ۸۷ تاسیس شد. این مجموعه یک بار در سال ۹۷ از «شناسا»، بازوی سرمایه‌گذاری جسورانه «گروه مالی پاسارگاد»، جذب سرمایه کرد.

تمرکز اصلی فیدیلیو تا چند ماه پیش روی نقد و بررسی رستوران‌ها بود. در واقع این پلتفرم مرجع قابل اتکایی برای آشنایی با نظرات کاربران رستوران‌ها و کافه‌های مختلف در کشور بود تا اینکه اوایل خردادماه امسال، پس از حدود ۱۶ سال فعالیت، وارد حوزه سفارش آنلاین غذا شد و حدود یک ماه بعد از آن نیز همکاری خود با روبیکا را آغاز کرد.

علی مومنی

در دانشگاه در رشته اقتصاد تحصیل کردم و حالا چند سالی است به کاری که تقریبا ارتباطی به تحصیلاتم ندارد مشغول هستم، یعنی خبرنگاری. فعالیت در حوزه رسانه در ایران و احتمالا در بسیاری از کشورها کار آسانی نیست اما عشق و علاقه به خبر با تمام دردسرهایش‌ آن چیزی است که من و بسیاری از خبرنگاران را نمک‌گیر کرده است. این حرف شاید کمی کلیشه‌ای به نظر بیاید اما واقعیتی است که نمی‌شود انکارش کرد. اکنون و از ابتدای سال ۱۴۰۳ در دیجیاتو، اخبار فناوری ایران را دنبال می‌کنم و می‌نویسم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی