ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

مبین نت سه پروژه جدید افتتاح کرد: به دنبال توسعه زیرساخت ارتباطی و پایگاه داده

این شرکت در زیرساخت وایرلس، ۵ میلیون یورو سرمایه گذاری کرده است.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۱ تیر ۱۴۰۲ | ۱۱:۲۱

مراسم افتتاح دیتاسنتر سوم مبین‌نت، ۱۰۰ سایت جدید TD-LTE و ۱۰۰۰ تایی شدن تعداد مشترکین سرویس فیبرنوری برج‌ها (FIBERLINK) برگزار شد.

به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط‌عمومی شرکت ارتباطات مبین‌نت، این مراسم با حضور برخی از معاونان همراه اول و مدیران مبین‌نت در ساختمان مرکزی این شرکت برگزار شد. 

اولین پروژه معرفی شده در این رویداد، سومین دیتاسنتر مبین‌نت بود که در ساختمان صنایع ارتباطی پایا به بهره‌برداری رسیده‌است. این شرکت مدعی است دیتاسنتر جدید خود را با به‌روزترین امکانات زیرساختی، شامل سیستم خنک‌کننده، سامانه اعلام و اطفای حریق، سامانه مانیتورینگ و... احداث کرده است. بنایی که تماماً توسط نیرو‌های متخصص داخلی مبین‌نت طراحی و اجرا شده و نقش مهمی در توسعه زیرساخت مرکز داده شرکت مبین‌نت برعهده دارد.

رونمایی از ۱۰۰ سایت جدید TD-LTE مبین‌نت دیگر برنامه این رویداد بود. سایت صدم این شرکت با حضور «حمید بهروزی»، قائم مقام مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) افتتاح و به شبکه TD-LTE مبین‌نت اضافه شد. این سایت‌ها در شهرهای تهران، کرج، اهواز، ماهشهر و آبادان راه‌اندازی شدند.

هزارمین سرویس فیبرنوری مبین‌نت نیز در این رویداد متصل شد. این سرویس از شهریور ماه ۱۴۰۱ تحت نام FIBERLINK (فایبرلینک) معرفی و تجاری‌سازی شده است. در فاز اول آن، برج‌ها و مجتمع‌های شهر تهران و شیراز را تحت پوشش قرار گرفته اند. این سرویس با استفاده از زیرساخت شبکه فیبرنوری مبین‌نت در بیش از ۳۵ برج مطرح شهر‌های تهران و شیراز راه‌اندازی و تا به امروز بیش از ۱۲۰ هزار متر فیبرنوری در برج‌های مذکور کشیده شده‌است.

سرمایه‌گذاری ۵ میلیون یورویی مبین‌نت در زیرساخت وایرلس

«مهدی غیناقی»، رئیس هیئت مدیره مبین‌نت در این رویداد اظهار داشت پروژه توسعه شبکه رادیویی این شرکت از یک سال پیش شروع شده است: «در چهار سال گذشته تقاضا روی شبکه مبین‌نت با رشد سه برابری مواجه شد که در همین راستا و در فاز اول این پروژه با هدف توسعه ظرفیت در هر دو لایه شبکه دسترسی و Core، سرمایه‌گذاری ۵ میلیون یورویی انجام شد.»

او با اشاره به سرویس FIBERLINK مبین‌نت گفت: «دومین حوزه‌ای که به دنبال ورود به آن بودیم، فیبر نوری بود که ما را از شرکتی که فقط اینترنت فیکس وایرلس ارائه می‌داد به اپراتوری مولتی سرویس تبدیل کرد. این تغییر قابل‌توجه، درآمد ما را پایدار می‌کند چراکه شبکه وایرلس عمر کمتر و هزینه بیشتری نسبت به شبکه فیبر دارد و استهلاک و ریسک سرمایه‌گذاری در آن بیشتر از تکنولوژی فیبر است. در نتیجه توسعه و متنوع‌سازی تکنولوژی در لایه دسترسی برای ما بسیار حائز اهمیت است.»

به گفته رئیس هیئت مدیره مبین نت، در حال حاضر سرویس فایبرلینک این شرکت در شهرهای تهران و شیراز شروع به کار کرده است و به باور او جایگاه خوبی دارد: «در ادامه مسیر و با هدف توسعه این سرویس هم‌زمان با روز جهانی ارتباطات، شرکت ارتباطات مبین‌نت موفق به اخذ مجوز UNSP از سازمان تنظیم و مقررات شد و بر این اساس برنامه‌ریزی برای آغاز عملیات اجرایی در حداقل ۴ استان کشور را در دستور کار خود قرار داد.»

توسعه سرویس‌های ابری در کنار توسعه زیرساخت ارتباطی

غیناقی در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه دیتاسنتر مبین‌نت اشاره کرد و گفت:«پروژه سومی که در ماه اخیر به بهره‌برداری رسید، افزایش ظرفیت دیتاسنتر مبین‌نت بود. در ۶ ماه اخیر به‌دلیل گسترش سرویس‌های ابری مبین‌نت، ظرفیت ذخیره‌سازی ما رو به اتمام بود که این امر باعث شد راه‌اندازی دیتاسنتر سوم مبین‌نت در دستور کار قرار گیرد. فاز اول این پروژه ظرف حدود سه ماه انجام شد و به بهره‌برداری رسیده است. همچنین برنامه‌ریزی مرتبط برای توسعه و راه‌اندازی فازهای آتی سرویس فیبرنوری مبین‌نت و ایجاد تنوع خدمات در دستور کار است.»

وی با بیان اینکه آنها دو استراتژی توسعه‌ای دارند اظهار داشت استراتژی اول توسعه زیرساخت ارتباطی مبین‌نت است و بر اساس تعهداتشان، در پروانه باید به توسعه شبکه وایرلس و فیبرنوری بپردازند. در ارتباط با شبکه 5G در حوزه خدمات سازمانی نیز در دو سال آینده برنامه سرمایه‌گذاری جدی دارند:

«در حال حاضر این تکنولوژی به شبکه مبین‌نت اضافه شده و پیش‌بینی می‌شود در شهریور ماه، بخشی از خدمت‌رسانی در بخش سازمانی را به 5G انتقال دهیم. موضوع دوم استراتژی که پیش روی مبین‌نت است، سرویس‌های ابری است؛ زیرا نقطه قوت ما زیرساخت ارتباطی مبین‌نت است و کلیدی‌ترین نیاز سرویس‌های ابری اتصال دائم است. در دو سال گذشته نیز سرمایه‌گذاری خوبی در این حوزه انجام دادیم و سرویس‌های متنوعی را در حوزه‌های سازمانی و خانگی توسعه دادیم. پیش‌بینی می‌شود در سه سال آینده سرویس‌های ابری مبین‌نت جایگاه قابل توجهی در کنار سرویس‌های ارتباطی ما داشته باشند.»

گفتنی است براساس صورتهای مالی مبین نت منتهی به آذر ۱۴۰۱، این شرکت طی یک سال به درآمد عملیاتی بیش از هزار میلیارد تومانی دست یافته است که نسبت به سال 1400 رشدی 62‌‌درصدی دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی