ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

گزارش صد برند پرطرفدار ۱۴۰۳ دیتاک نشان داد: نرخ تعامل بانک‌ها در اینستاگرام بالاتر از کسب‌وکارهای دیجیتال

بانک شهر است باوجود حدود نیم‌میلیون دنبال‌کننده، با نرخ تعامل ۸ درصدی، رکورددار تعامل کاربران میان برندهای ایرانی بوده است.

آرش بوالحسنی
نوشته شده توسط آرش بوالحسنی | ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۶:۲۸

براساس گزارش اخیر شرکت دانش‌بنیان دیتاک که در حوزه کلان‌داده و هوش مصنوعی فعالیت دارد، برندهای افق کوروش، فیلیمو و دیجی‌کالا به‌ترتیب با ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار، ۲ میلیون و ۱۰۰هزار و یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار دنبال‌کننده، در صدر فهرست پرطرفدارترین برندهای ایرانی در اینستاگرام قرار گرفته‌اند.

این پژوهش که ۱۰۰ برند پرطرفدار در اینستاگرام را بررسی کرده است، نشان می‌دهد سایر برندهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) نظیر خانومی، اسنپ و نماوا نیز ازجمله نام‌های پرطرفدار محسوب می‌شوند، درحالی‌که بسیاری از برندهای این صنعت کمتر از یک‌میلیون دنبال‌کننده دارند.

نکته قابل‌توجه در این گزارش، نرخ تعامل بالای بانک شهر است که باوجود داشتن حدود نیم میلیون دنبال‌کننده، با نرخ تعامل ۸ درصد رکورددار تعامل کاربران میان برندهای ایرانی بوده است. پس از بانک شهر که با ۸ درصد نرخ تعامل در صدر قرار دارد، برند طبیعت با نیم‌میلیون دنبال‌کننده و نرخ تعامل بیش از ۵ درصد جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. سومین رتبه نیز متعلق به بانک سامان است با حدود ۳ درصد نرخ تعامل و نزدیک به یک‌میلیون دنبال‌کننده، تعامل نسبتاً بالایی با مخاطبان خود داشته است.

نرخ تعامل شاخصی است که نشان می‌دهد چه درصدی از دنبال‌کنندگان صفحه با محتوای آن تعامل داشته‌اند. این شاخص براساس معیارهایی نظیر لایک، کامنت، اشتراک‌گذاری و ذخیره‌کردن پست‌ها محاسبه می‌شود؛ برای مثال، اگر صفحه‌ای با یک‌میلیون دنبال‌کننده، متوسط ۵۰ هزار واکنش (ترکیبی از لایک و کامنت) دریافت کند، نرخ تعامل آن ۵ درصد خواهد بود.

براساس گزارش دیتاک، برخی برندهای پرطرفدار مانند دیجی‌کالا، افق کوروش و فیلیمو باوجود داشتن میلیون‌ها دنبال‌کننده، نرخ تعامل پایین‌تری از رقبا دارند. همچنین خانومی، اسنپ و ازکی در مقایسه با سایر کسب‌وکارها، تعامل کمتری با مخاطبان خود در اینستاگرام داشته‌اند.

در بخشی از این گزارش، میزان افزایش توجه به برندها در مقایسه با سال گذشته بررسی شده است. فیلمنت با ۳۳۰ درصد رشد در جذب توجه کاربران رتبه اول را کسب کرده است. اسنپ با ۱۵۶ درصد رشد در جایگاه دوم قرار دارد. بانک ملت نیز با ۱۲۸ درصد افزایش توجه سومین برند پررشد این فهرست است.

گزارش دیتاک به‌وضوح نشان می‌دهد کسب‌وکارهای فعال در حوزه طلای آب‌شده و لندتک‌ها که سال گذشته حضور پررنگی داشتند، این بار در فهرست برندهای برتر جایگاهی ندارند. البته در پایان گزارش تأکید شده تحلیل کامل‌تری در گزارش سالانه دیتاک ارائه خواهد شد.

میان استارتاپ‌های فین‌تک، آسان‌پرداخت ملت با ۹۷۵٫۳ هزار دنبال‌کننده، بیشترین مخاطب را در این حوزه دارد. البته نرخ تعامل این برند در گزارش ذکر نشده است.

بررسی‌ها حاکی از آن است که کاربران اینستاگرام هم کسب‌وکارهای آفلاین (مانند فروشگاه‌های زنجیره‌ای) هم برندهای آنلاین را دنبال می‌کنند اما فروشگاه‌های فیزیکی نسبت به فروشگاه‌های مجازی (مانند دیجی‌کالا) همچنان دنبال‌کنندگان بیشتری دارند.

در پایان گزارش آمده است مجموع دنبال‌کنندگان غیرتکراری ۱۰۰ برند برتر ایرانی در اینستاگرام به ۴۰ میلیون نفر می‌رسد که معادل کل جمعیت کانادا است. درحالی‌که اینستاگرام هنوز در لیست پلتفرم‌های فیلترشده قرار دارد و به نظر می‌رسد موضع حاکمیت درباره رفع فیلتر آن سخت‌گیرانه‌تر از سایر شبکه‌های اجتماعی است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی