ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آیفون
موبایل

نمایشگرهای آیفون برای کنترل هزینه‌های تولید، یک کد QR مخفی دارند

اپل با این کد متوجه می‌شود که تأمین‌کنندگانش چه تعداد پوشش شیشه‌ای ساخته‌اند و چه تعداد از آن‌ها به‌عنوان واحدهای معیوب دور انداخته شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۸ مهر ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۰

اپل از سال 2020، از کدهای QR بسیار ریز و میکروسکوپی روی گوشی‌های آیفون خود استفاده کرده که احتمالاً تاکنون هیچ‌کس از آن‌ها خبر نداشته است. ظاهراً این کدها به غول سازنده آیفون کمک می‌کند تا بتواند هزینه‌های تولید خود را کنترل کند.

اگر آیفون خود را باز کنید، روی اجزای داخلی آن احتمالاً کدهای QR زیادی مشاهده خواهید کرد. این کدها به اپل کمک می‌کند تا جزئیات بیشتری در مورد منشأ این اجزا پیدا کند. اکنون وب‌سایت اینفورمیشن در گزارش جدیدی توضیح داده است که حتی روی نمایشگر گوشی‌های آیفون کدهای بسیار ریزی وجود دارد که در مراحل مختلف ساخت روی شیشه آن‌ها حک می‌شود.

طبق این گزارش، غول کوپرتینویی از سال 2020 این سیستم را پیاده‌سازی کرده است که به این شرکت کمک می‌کند تا نقص‌های خط تولید خود را ردیابی کرده و کاهش دهد. در ادامه گزارش گفته شده است که این کدهای QR به‌اندازه یک دانه شن هستند و به همین دلیل فقط با تجهیزات خاصی می‌توان آن‌ها را مشاهده کرد.

این کد به فرایند تولید آیفون چه کمکی می‌کند؟

اما این کدها دقیقاً چگونه به اپل کمک می‌کنند؟ به‌طور خلاصه، اپل با کمک این کدها متوجه می‌شود که تأمین‌کنندگان چینی‌اش، یعنی Lens Technology و Biel Crystal دقیقاً چه تعداد پوشش شیشه‌ای ساخته‌اند و چه تعداد از آن‌ها به‌عنوان واحدهای معیوب دور انداخته شده است. در برخی از مدل‌ها مانند آیفون 12، کد QR درست بالای اسپیکر جلوی دستگاه قرار گرفته است، درحالی‌که در مدل‌های جدید این کد روی قاب مشکی لبه پایین صفحه با لیزر حک شده است.

اینفورمیشن همچنین اشاره کرده که توسعه این نوع از کدها برای اپل بسیار دشوار بوده است. در‌واقع حک‌کردن آن‌ها با کمک لیزر روی شیشه باعث ضعیف‌شدن نمایشگر دستگاه می‌شود. به همین دلیل در تست‌های سقوط دستگاه، ترک‌های شیشه تقریباً همیشه در جایی ایجاد می‌شوند که این کد QR قرار گرفته است. به همین دلیل مهندسان اپل مجبور شده‌اند تا از تکنیک‌های جدیدی با بهره‌گیری از لنزهای میکروسکوپی استفاده کنند.

البته نتیجه استفاده از این کدها برای اپل کاملاً مثبت بوده؛ زیرا از زمان معرفی آن‌ها، از بین هر 10 قطعه، فقط 1 واحد دور ریخته شده، درحالی‌که این میزان در گذشته 3 قطعه بوده است. درنتیجه این کدهای QR به اپل کمک کرده تا صدها میلیون دلار در سال پس‌انداز کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی