ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دیپ فیک
تکنولوژی

تحقیق جدید: دیپ‌فیک می‌تواند در ذهن شما خاطرات غیرواقعی ایجاد کند

دیپ‌فیک می‌تواند راهی برای دستکاری خاطرات شما باشد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۰

شاید به خاطر داشته باشید که «ویل اسمیت» در سال 2005 در بازسازی متفاوتی از فیلم ماتریکس بازی کرد که البته با اقبال خوبی از سوی گیشه مواجه نشد و این پروژه را از یادها برد. این فیلم را به خاطر دارید؟ احتمالاً نه؛ چون چنین فیلمی وجود ندارد. محققان در مطالعه‌ای دریافته‌اند که با نمایش دیپ فیک غیرواقعی برخی فیلم‌ها توانسته‌اند ذهن مخاطبان را فریب دهند و حالا با توجه به گسترش ابزارهای هوش مصنوعی، این شیوه از فریب ذهن می‌تواند به‌خصوص درزمینه سیاست و انتخابات بسیار خطرناک باشد.

به گزارش دیلی‌بیست، گروهی از محققان در کالج دانشگاه کورک در ایرلند در مطالعه‌ای دریافته‌اند که نمایش کلیپ‌های دیپ فیک از فیلم‌هایی که واقعی نیستند، می‌تواند به‌اشتباه خاطره وجود آن‌ها را در ذهن افراد ایجاد کند. برخی افراد حتی بعد از دیدن این فیلم‌ها اعلام کرده‌اند که بازسازی آن‌ها را از نمونه اصلی بیشتر دوست داشته‌اند.

تحقیق درباره اثرگذاری دیپ فیک روی ذهن چگونه انجام شد؟

پژوهشگران در این مطالعه از 436 نفر دعوت کردند تا کلیپ‌هایی را که با دیپ فیک ساخته شده بود، تماشا کنند. محققان به شرکت‌کنندگان گفته بودند که این کلیپ‌ها درواقع مربوط به بازسازی این فیلم‌ها هستند. در این پژوهش از فناوری دیپ فیک استفاده شد تا «برد پیت» و «آنجلینا جولی» در The Shining، «کریس پرت» در Indiana Jones، «شارلیز ترون» در Captain Marvel و البته «ویل اسمیت» در Matrix قرار داده شوند. به‌علاوه، به شرکت‌کنندگان کلیپ‌هایی از بازسازی واقعی فیلم‌های Total Recall ،Carrie و Charlie and the Chocolate Factory و متونی در توصیف بازسازی‌های تقلبی هم داده شد.

محققان درنهایت فهمیدند که به‌طور میانگین 49 درصد از افراد باور داشتند این ویدیوهای دیپ فیک واقعی هستند. درصد بالایی از افراد این گروه گفتند بازسازی‌های جعلی بهتر از نسخه اصلی بوده است. ولی نکته جالب اینجا بود که حتی توصیف متنی از بازسازی‌های تقلبی هم می‌توانست اثری شبیه ویدیوهای دیپ فیک داشته باشد.

محققان می‌گویند اگرچه این مطالعه نشان نمی‌دهد که دیپ فیک به‌طور خاص توانایی بالاتری در ایجاد خاطرات جعلی در ذهن انسان دارد، ولی پژوهش آن‌ها صرفاً حافظه کوتاه‌مدت را بررسی کرده است. در هر صورت اما با توجه به اینکه احتمال دست‌به‌دست شدن ویدیوهای دیپ فیک بیشتر از متون است، باید مراقب نشر اطلاعات نادرست از این طریق باشیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی