ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ابررایانه EOS
تکنولوژی

انویدیا از ابررایانه EOS برای جابه‌جاکردن مرزهای هوش مصنوعی رونمایی کرد

این ابررایانه به لطف توانایی‌های خود، جایگاه نهم را در لیست سریع‌ترین ابررایانه‌های جهان به دست آورده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

انویدیا در نمایشگاه تجاری Supercomputing 2023، از ابررایانه پیشگامانه خود با نام Eos رونمایی کرد. Eos که از آن به‌عنوان «کارخانه هوش مصنوعی» یاد شده است، با هدف جابه‌جا کردن مرزهای توسعه هوش مصنوعی طراحی شده است و نماد عصر جدیدی برای شتاب در توسعه این فناوری است.

Eos توسط مجموعه‌ای از 576 سیستم DGX H100 انویدیا پشتیبانی می‌شود که در ترکیب با شبکه Quantum-2 InfiniBand و نرم‌افزار تخصصی، عملکرد خیره‌کننده 18.4 اگزافلاپس FP8 AI را ارائه می‎‎‌کند. ابررایانه انویدیا همچنین نشان‌دهنده تحولی در زمینه پروژه‌های ابررایانه محسوب می‌شود و نسبت به سیستم‌های قبلی این شرکت که SaturnV و Selene نام دارند، از معماری پیشرفته DGX SuperPOD پشتیبانی می‌کنند.

در قلب ابررایانه انویدیا، 4608 پردازنده گرافیکی H100 وجود دارد که در هر 8 هسته پردازنده‌های H100 Tensor سیستم DGX H100 پخش شده‌اند. با وجود این پیکربندی سخت‌افزاری، ابررایانه Eos انویدیا برای مدیریت کارهای سنگین، مانند آموزش مدل‌های زبان بزرگ، اجرای توصیه‌کننده‌های هوش مصنوعی و انجام تجزیه‌و‌تحلیل‌های بزرگ و حتی انجام شبیه‌سازی‌های کوانتومی مناسب است.

انویدیا همچنین تاکید می‌کند که معماری Eos برای وظایف هوش مصنوعی تنظیم شده است و در خوشه‌های محاسباتی عظیم به تأخیر بسیار کم و توان عملیاتی بالا نیاز دارد. علاوه بر این، قابلیت‌های شبکه‌سازی این ابرکامپیوتر که به سرعت 400 گیگابایت بر ثانیه می‌رسد، برای مدیریت مجموعه داده‌های بزرگ لازم برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی حیاتی است.

Eos همچنین برای بهبود توسعه و استقرار هوش مصنوعی از نرم‌افزارهای تخصصی پشتیبانی می‌کند. در نهایت، این ابررایانه به لطف توانایی‌های خود، جایگاه نهم را در لیست سریع‌ترین ابررایانه‌های جهان به دست آورده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی