نگاه اختصاصی دیجیاتو به بازی ایرانی «فاویان فنری»؛ عنوان جدید سازنده کوهنورد
در هفته ای که گذشت، فرصتی فراهم آمد تا میزبان فرهود فرمند، یکی از بازی سازان مستعد ایرانی در دفتر دیجیاتو باشیم و به صحبت درباره پروژه های آتی وی بپردازیم. فرهود فرمند که مدیریت ...
در هفته ای که گذشت، فرصتی فراهم آمد تا میزبان فرهود فرمند، یکی از بازی سازان مستعد ایرانی در دفتر دیجیاتو باشیم و به صحبت درباره پروژه های آتی وی بپردازیم. فرهود فرمند که مدیریت استودیوی «نیو» را برعهده دارد، پیش از این با ساخت عنوان تحسین شده «کوهنورد» توجه ها را به خود جلب کرده بود و حالا بعد از گذشت چند سال، یک بار دیگر با دو پروژه جاه طلبانه پا به عرصه گذاشته است.
یکی از دو پروژه جدید فرمند، «فاویان فنری» نام دارد که به صورت کاملاً مستقل، تک نفره و به دور از حمایت های دولتی توسعه می یابد و نوید عنوانی سرگرم کننده برای پلتفرم های موبایل و - شاید در آینده نه چندان دور و نه چندان نزدیک- پی سی و کنسول های خانگی را می دهد.
گذشته از صحبت درباره کاراکتر منحصر به فرد فاویان فنری، که دست کمی از شخصیت های به یاد ماندنی دیزنی ندارد و می تواند به یکی از نمادهای صنعت بازی ایران تبدیل شود، و البته پروژه دیگر فرمند، یعنی «محیط بان محیط بانان»، فرصتی فراهم آمد تا نیم نگاهی به فاویان فنری هم داشته باشیم.
بازی فاویان فنری فعلاً در مرحله آلفا به سر می برد و بسیاری از المان های آن، کماکان شکلی ناپخته دارند یا این که اصلاً در بازی قرار نگرفته اند. با این همه، مکانیک های کلی بازی به این بلوغ رسیده اند که برای دقایقی چند، بازیکن را درگیر کرده و در دنیای زیبای بازی غرق کنند.
فاویان فنری مثل بازی دیگر فرمند، از ژانر پلتفرمینگ پیروی می کند و تمام گیم پلی، در قالب پازل های پلتفرمینگ، با هدف جمع آوری امتیازات خاصی برای دست یافتن به مراحل بالاتر و پیشرفته دنبال می شود. گیمر تنها یک هدف دارد و آن چیزی نیست جز جمع آوری آیتم هایی ستاره گونه در مراحلی که از نظر طراحی، دست کمی از بازی های مطرح پلتفرمینگ امروزی ندارند.
اگرچه شخصیت پردازی و پس زمینه داستانی فاویان هنوز به صورت رسمی اعلام نشده، اما وی قابلیت های گوناگونی دارد که در بطن گیم پلی ظاهر می شوند و امکانات مختلفی را برای گیمر به ارمغان می آورند. وی که شمایلی همچون یک اسباب بازی بسیار زیبا دارد، می تواند از دیوارها بالا برود، روی سقف حرکت کند (قابلیتی که هنوز در بازی وجود ندارد اما ظاهراً راهش را به نسخه نهایی باز می کند) و با قرار گرفتن روی بلوک های خاصی، پرش هایی بلند از نقطه الف به نقطه ب داشته باشد.
همین مکانیک های ساده، بستری مناسب برای طراحی چالش های گوناگون در گیم پلی فراهم آورده اند و با ادغام آنها، شاهد پیچیدگی هایی در پلتفرمینگ بازی هستیم که گرچه در ابتدا اندکی مایوس کننده ظاهر می شود، اما به مرور زمان کاری می کند که حتی برای یک لحظه هم موبایل را زمین نگذارید.
ذات بازی فاویان فنری، بر روی آزمون و خطا بنا شده و تقریباً امکان ندارد که بتوانید مراحل بالایی را حتی بدون یک اشتباه پشت سر بگذارید؛ در واقع این گرافیک هنری و جذابیت های آن است که سبب می شود یا دیدگاهی ساده انگارانه به سراغ بازی بروید و بعد خود را در حال کلنجار رفتن با نمایشگر موبایل برای عبور از چالش ها بیابید.
اما برخلاف آنچه که ممکن است انتظار داشته باشید، هیچ یک از این چالش ها شکلی غیرمنطقی ندارند و کمکاری خود را نمی توانید به گردن ضعف های گیم پلی بیندازید. این احساس که بازی تمام مکانیک های لازم برای عبور از چالش ها را در اختیارتان گذاشته، اما لازم است تا خودتان مهارت بیشتری برای پشت سر گذاشتن آنها به دست آورید، سبب می گردد تا دائماً و دائماً تلاش کنید و در این حین، از بازی هم لذت ببرید.
اما اگر به شکلی صادقانه به موضوع نگاه کنیم، فاویان فنری فعلاً در مراحل نخست توسعه به سر می برد و بدیهی است که مشکلات خاص خود را نیز داشته باشد. برای مثال گاهی دریافتیم که برخی از المان های مراحل اضافه هستند یا بخش های گوناگونی از محیط، مانند تعدادی از بلوک های روغنی که سبب می شوند فاویان روی آنها سر بخورد، در نقاط مناسبی قرار نگرفته اند؛ بنابراین هنوز انتظار می رود که فرمند بتواند این مشکلات را کنار زده و عنوانی به مراتب کامل تر از نسخه فعلی به دست مشتریان برساند.
یکی از مهم ترین سوالاتی که حین تجربه بازی برای نگارنده مطلب شکل گرفت، مناسب بودن یا نبودن فاویان فنری برای قشر خردسال و کودکان است. در واقع آقای فرمند کودکان را از مهم ترین بازارهای هدف خود تلقی می کند.
ولی حقیقت امر اینجاست که گرچه درک منطق گیم پلی چندان کار سختی نیست، اما مکانیک ها مهارت خاص خود را می طلبند که پیاده سازی آنها می تواند برای کودکان بسیار دشوار باشد. فرمند در پاسخ به این سوال توضیح داد که کودکان طبق بررسی ها ارتباط خوبی با بازی برقرار کرده اند، اما شاید نیاز به تعدیل گیم پلی همچنان ضروری به حساب آید.
در نهایت باید افزود که فاویان فنری قرار است به صورت اپیزودیک روی پلتفرم های مختلف موبایل، شامل اندروید، iOS و ویندوز فون عرضه شود. فرمند امیدوار است که هر اپیزود، 60 مرحله را در خود جای دهد و گیمرها تا چندی دیگر، قادر به تهیه نسخه «دسترسی زودهنگام» -یا همان چیزی که در میان بازی های غربی از آن با نام «Early Access» یاد می شود- باشند.
پس از این، به مدد به روزرسانی های عرضه شده برای موتور گیم میکر، می توان انتظار داشت که بازی بتواند روی پلتفرم پی سی و کنسول های خانگی نیز پورت شود؛ هرچند که مسلماً میزان استقبال مخاطبان و سرمایه گذاری نیز امری مهم در تحقق این امر برشمرده می شود. هنگامی که مشغول صحبت با آقای فرمند بودیم، وی حتی به عرضه بازی خود روی پلتفرم های نینتندو هم تمایل نشان داد که در میان بازیسازان ایرانی بسیار نادر تلقی می شود؛ اما خوب، حقیقت اینجا است که شاید چنین چیزی هیچوقت عملی نشود.
هنوز زود است تا درباره فاویان فنری بتواند به نوعی جمع بندی کلی رسید و نظر نهایی را صادر کرد، اما اگر نسخه آلفای بازی، که هنوز از لحاظ فنی و صد البته هنری به تکامل کافی نرسیده است تا این حد نویدبخش ظاهر می شود، باید گفت که برای تجربه نسخه نهایی بازی و نیز بازی بعدی فرهود فرمند یا همان «محیط بان محیط بانان» شوق فراوان داریم.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خوبه... ولی باید خیلی پیشرفت کنیم
این اقا چقدر شبیه ابی! :D
ممنون از دیجیاتو بابت این مصاحبه،ولی لطفا به بقیه بازی ساز ها هم توجه کنید خیلیا ها هستند که با سرمایه کم بازی سازی در پلتفورم موبایل سود های جهانی کردن و...ایرانی ها دیگر رو هم ببینید،ممنون
باحاله