مروری بر محصولات برتر CES 2016 و وعده هایی که محقق نشدند
روزهای آغازین سال جدید میلادی علاوه بر شور و هیجان سال نو، دنیای تکنولوژی را نیز به تکاپو می اندازد، چون هر ساله در این بازه شاهد برگزاری بزرگ ترین رخداد نوآوری های فناوری با ...
روزهای آغازین سال جدید میلادی علاوه بر شور و هیجان سال نو، دنیای تکنولوژی را نیز به تکاپو می اندازد، چون هر ساله در این بازه شاهد برگزاری بزرگ ترین رخداد نوآوری های فناوری با نام «نمایشگاه الکترونیک مصرفی» یا CES در لاس وگاس آمریکا هستیم.
امسال نیز از چند روز دیگر CES 2017 آغاز می گردد، اما بهتر است پیش از آغاز آن، نگاهی به نمایشگاه سال گذشته بیندازیم. شاید بهترین نکته در مورد CES 2016 این بود که زمینه را برای پیشرفت های چشمگیر آماده ساخت، و آینده ای روشن را برای صنعت و فناوری رقم زد.
اما در بین موارد متعدد و آینده نگرانه ای که سال گذشته در لاس وگاس معرفی شدند و در بین بهترین های CES 2016 از نگاه دیجیاتو جای گرفتند، بعضی از آنها به نتیجه نرسیدند و به تدریج از شور و هیجان اولیه این تکنولوژی های نوین کاسته شد. در ادامه به بررسی برخی از این موارد می پردازیم.
لپ تاپ ها و امیدهایی که به یأس بدل شدند
در بین بهترین محصولات مطرح شده در CES 2016 لپ تاپ های زیادی را دیدیم. دو مورد از این دستگاه ها با ارائه گزینه های جدید و طراحی سبک، باریک و زیبا، بیشتر از همه جلب توجه می کردند.
یکی محصول لنوو یعنی ThinkPad X1 Yoga که از نمایشگر OLED فوق العاده با کیفیتی برخوردار بود، و دیگری EliteBook Folio ساخت اچ پی که همگان آن را جایگزین کاملی برای مک بوک های اپل می دانستند، به خصوص اینکه به دو درگاه USB-C نیز مجهز شده بود.
البته Blade Stealth ساخت ریزر نیز به عنوان اولین اولترابوک کمپانی سازنده محصولات گیمینگ، نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب کرد، به خصوص اینکه همراه این دستگاه، داک کارت گرافیک حرفه ای نیز معرفی شد که از طریق درگاه USB-C با لپ تاپ ارتباط برقرار کرده و توان اجرای بازی های فوق العاده سنگین را در اختیار گیمرها قرار می داد.
در واقع این لپ تاپ با نمایشگر با کیفیت و بدنه ای زیبا به رنگ مشکی مات، آرزوی دیرین گیمرها را تحقق می بخشید، یعنی لپ تاپی پر قدرت و فاقد محدودیت های گرافیکی با وزن و ابعاد متناسب.
اما در ادامه سال 2016 این گزینه ها نقش خود را به خوبی ایفا نکردند. به عنوان مثال Blade Stealth با تأخیر فوق العاده زیاد از سوی ریزر عرضه شد، و داک GPU آن موسوم به Core نیز علاوه بر تأخیر، با قیمت فوق العاده 500 دلاری به فروش می رسید.
در واقع زمانی که Core در بازار جا افتاد، نسل جدید لپ تاپ های Blade Stealth نیز راهی ویترین فروشگاه ها شده بود، اگرچه ریزر در سری جدید هم نتوانست مشکل شارژدهی ضعیف باتری را برطرف سازد، و بنابراین علاقه مندان به سراغ گزینه های دیگر در این گروه رفتند.
لپ تاپ EliteBook Folio اچ پی نیز سرنوشت خوبی نداشت، و بیشتر نقش یک نمونه آزمایشی را برای این کمپانی ایفا کرد. پردازنده سری Core M در این دستگاه نمی توانست نمایشگر 4K آن را در اجرای فعالیت های نسبتاً سنگین همراهی کند، و مصرف باتری آن نیز رضایت بخش نبود.
این دلایل در کنار مشکلات نرم افزاری و قیمت بالا، باعث شد Folio در بازار مورد استقبال قرار نگیرد. یکی از ویژگی های مشترک دو لپ تاپ مورد بحث، حذف درگاه کارت حافظه بود و بنابراین شاید بتوان این دو شرکت را مقصر اصلی در حذف درگاه SD Card از مک بوک پرو های اپل در سال جاری دانست.
ThinkPad X1 Yoga شرکت لنوو که به عنوان بهترین لپ تاپ CES 2016 از سوی دیجیاتو انتخاب شد، سرنوشت نسبتاً بهتری نسبت به دو مورد فوق داشت. نمایشگر OLED این لپ تاپ هنوز هم مزیت خوبی محسوب می شود، اما در مجموع به خاطر عمر باتری ضعیف و برخی مشکلات جزئی در کنار قیمت بالا، نتوانست به انتخاب اول خریداران در سال 2016 بدل گردد.
تب و تاب خودروهای الکتریکی
شاید یکی از جوک های سال جاری در حوزه تکنولوژی را بتوان حضور «فارادی فیوچر» در CES 2016 دانست. این کمپانی خودروساز با سرمایه گذاری چینی ها، آمده بود که دل بازدیدکنندگان را برباید، و تا حدودی هم موفق به این کار شد. البته آنها هیچ خودرویی برای ارائه نداشتند، و صرفاً ماکتی مفهومی و تخیلی را به این نمایشگاه آوردند که از آرزوهای شان در حوزه ماشین های مفهومی حکایت داشت.
پس از فروکش کردن هیجان نمایشگاه، در طول سال جاری چیز خاصی از فارادی فیوچر ندیدیم، اما از چند هفته قبل و با نزدیک شدن به CES 2017 این کمپانی دوباره به تبلیغات گسترده دست زده و ادعای برتری در رقابت با فراری، بنتلی و تسلا را دارد. به هر حال شاید نمایشگاه امسال در لاس وگاس، سرنوشت این کمپانی را تعیین کند.
کمپانی آئودی نیز نقش قابل توجهی در تزریق امیدهای واهی به بازار خودرو داشت. این شرکت «تجربه پیکربندی خودرو از طریق واقعیت مجازی» را معرفی کرد که اگرچه کاربرد خوبی از تکنولوژی VR را نشان می داد، اما باید قبول کنیم که چنین فرایندی در زمره فناوری های مصرفی عمومی جای نمی گیرد و صرفاً در اختیار افراد متمول خواهد بود.
در میان تکنولوژی های خودرویی، شاید بتوان «شورلت بولت» را استثناء به شمار آورد، محصولی که از دید دیجیاتو نیز به عنوان بهترین محصول CES 2016 در این رده انتخاب شد. این خودرو با قیمت مناسب، عملکرد خوب و برد بالا، هم اکنون یکی از بهترین انتخاب های ممکن در بین خودروهای الکتریکی محسوب می شود.
با این حال، عرضه عمومی این خودروی اقتصادی نیز با تأخیر زیادی مواجه شد و اولین نمونه های آن در دسامبر 2016 به دست مصرف کنندگان رسیدند؛ بنابراین فراگیر شدن آن تا اواسط سال 2017 زمان خواهد برد.
ابزارهای پوشیدنی باز هم دلیل وجودی خود را پیدا نکردند
هر ساله فناوری های پوشیدنی جدیدی در نمایشگاه CES حضور پیدا می کنند؛ عینک های سه بعدی پلاستیکی بدقواره، ساعت های هوشمند که همان موبایل های اندرویدی در قالب ساعت های عظیم الجثه هستند، یا گجت های تناسب اندام و گزارش دهنده وضعیت سلامتی که اصلاً کاربرد آنها مشخص نیست. در پایان نمایشگاه، شاید بتوان صرفاً تعداد کمی از گجت های پوشیدنی را انتخاب کرد که کمتر از بقیه، زشت و بدترکیب بوده اند.
در سال 2016 توجه به ابزارهای پوشیدنی کاهش یافت؛ دوربین های GoPro محصولات خوبی بودند، اما در سال جاری دیدیم تعداد کاربرانی که عاشق هیجان هستند زیاد نیست، به همین دلیل شرکت پیشروی این دسته نیز با محصولات دلربایش در وضعیت مالی خوبی به سر نبرد و گزارش های مالی اخیر نیز نشان از کاهش سود آنها داشت.
نیکون در جریان CES 2016 از اکشن کم خود با نام «KeyMission 360» رونمایی کرد که بیش از نیمی از سال را تنها در حد معرفی سپری کرده و نهایتاً در ماه سپتامبر، کمپانی برچسب قیمتی 499 دلاری را برای آن تعیین کرد. به نظر می رسد که اکشن کم های پوشیدنی نتوانند رشد خوبی را در آینده ای نزدیک به خود ببینند.
در نمایشگاه گجت های عجیب نیز پیدا می شد، مانند آنچه که از هدست های EEG مشاهده شد، اما بدون شک وسیع ترین زیرمجموعه محصولات پوشیدنی دستبندهای تناسب اندام بودند. «Misfit Ray» بیش از هر محصول مشابهی توجه همگان را به خود جلب کرد.
دستبند مذکور به اندازه کافی زیبا و شیک بود تا کاربر با استفاده از آن احساس خجالت نکند. اما مهم ترین مشکل و کمبود که در اکثر گجت های پوشیدنی می توان مشاهده کرد، طول عمر باتری نه چندان خوب آنهاست. پیشرفت تکنولوژی هرچقدر که باعث کوچک شدن محصولات حوزه فناوری شود، در عوض فضای کمتری را برای باتری در اختیار شرکت های تولید کننده قرار خواهد داد و طبق آنچه در CES 2016 دیدیم، هنوز راه حلی برای این مشکل یافت نشده است.
بنابراین تا زمانی که تکنولوژی برای ساخت محصولاتی با مصرف انرژی فوق العاده کمتر پیشرفت نکند و یا باتری های معجزه آسا اختراع نشوند، ابزارهای پوشیدنی از محبوبیت خاصی برخوردار نخواهند بود.
همه چیز آنقدرها هم بد نبود
درست مثل سال 2016، نمایشگاه CES هم کاملاً ناامید کننده نبود. در بخش تلویزیون، فناوری های OLED و HDR گام دیگری را به سوی تبدیل شدن به یک استاندارد عمومی برداشتند، که نوید تصاویری بسیار شفاف تر و زنده تر را می دهند. نتفلیکس از برنامه خود برای حضور هر چه گسترده تر صحبت کرد. LG نیز از صفحه نمایش قابل انعطافی رونمایی کرد که مسلماً در آینده کاربرد زیادی خواهد داشت.
سیستم عامل های شکست خورده موبایل ها، راه خود را برای ورود به تلویزیون ها پیدا کردند؛ نسخه نهایی ایربادهای بدون سیم واقعی پس از یک سال توسعه و بهبود، وارد بازار شدند و یخچال های عجیب و غریب با صفحه نمایش های لمسی که در آشپزخانه های آینده به چشم خواهند آمد، همگی از محصولات قابل قبول نمایشگاه بودند.
بدین ترتیب CES هنوز هم مقصد افرادیست که می خواهند با تخیلات و تصوراتشان، آینده تکنولوژی را شکل دهند. حتی با وجود آنکه تعداد محصولات تجاری موفق کم است، باز هم آینده صنعت را می توان در آنجا یافت. امیدواریم که در نمایشگاه سال 2017 علاوه بر محصولات عجیب، فانتزی و تخیلی، گجت هایی هم پیدا شوند که بخواهیم و بتوانیم آنها را بخریم.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.