ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

زیر پوست پگاترون؛ داخل یکی از سری ترین کارخانه های تولید آیفون چه می گذرد؟

دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه نیویورک، Deijan Zeng طی تابستان گذشته و به عنوان پروژه ای تابستانی، در کارخانه پگاترون اپل مشغول تولید آیفون 6 اس و 7 بوده است و توانسته تجربه ای کامل از ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ | ۲۰:۳۰

دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه نیویورک، Deijan Zeng طی تابستان گذشته و به عنوان پروژه ای تابستانی، در کارخانه پگاترون اپل مشغول تولید آیفون 6 اس و 7 بوده است و توانسته تجربه ای کامل از زندگی کارگران کارخانه های چینی به دست آورد. زِنگ اخیراً مصاحبه ای پر جزییات با وب سایت Business Insider داشته و تجربه اش را با سایر مردم به اشتراک گذاشته است.

هنگامی که زِنگ برای نخستین بار وارد کارخانه شد، در بخش مونتاژ نهایی فعالیت می کرد. او تنها یک وظیفه داشت، چسباندن یک استیکر روی بخش پشتی آیفون 6 اس و اضافه کردن یک پیچ به بدنه آن؛ پروسه ای که دائماً و دائماً تکرار می شود و زِنگ آن را «بسیار خسته کننده» می خواند.

کارگران از دو گیت امنیتی عبور می کردند و کارمندان اپل نیز در محیط حضور داشتند

کارمندان پگاترون اجازه حمل دستگاه های الکترونیکی را ندارند و بنابراین، خبری از سرگرمی های رایج مانند گوش سپردن به موسیقی نیست. تدابیر امنیتی بسیار سختگیرانه بوده و شامل دستگاه های تشخیص فلز، برای جلوگیری از حمل موبایل ها به خارج از کارخانه می شوند. اگرچه زِنگ کارش را در خط تولید آیفون 6 اس آغاز کرد، اما در ماه آگوست و پیش از عرضه طی ماه سپتامبر، تمرکز کارخانه روی آیفون 7 معطوف شد.

به گفته زِنگ، به محض آغاز تولید آزمایشی آیفون 7، حساسیت دستگاه های تشخیص دهنده فلز افزایش یافت و کارمندان مجاز به ورود با هیچ فلزی، حتی قطعات فلزی به کار رفته در لباس ها نیز نبودند. کارگران از دو گیت امنیتی عبور می کردند و کارمندان اپل نیز در محیط حضور داشتند تا از بروز مشکلات متفاوت جلوگیری نمایند.

تصویری از محوطه تاسیسات پگاترون.

وقتی ما مشغول تولید آیفون 7 بودیم، کارمندان اپل هر روز بر تمام پروسه نظارت داشتند، چون این محصولی جدیدی بود و آنها می خواستند از مشکلات مختلف با خبر شوند.

مدیریت کارخانه بسیار بسیار محافظه کارانه می شود. همه چیز باید بسیار بسیار تمیز باشد. لازم است تمام کیس های نگهدارنده در جایی قرار گیرند که باید باشند. تمام پروسه دچار تغییرات زیادی شد، چون قبلاً صرفاً یک خط مونتاژ بود. آنها به اتاقی تمیز تبدیلش کردند، گویی که می خواهند ذرات خاک را از آن دور نگه دارند.

زِنگ به ازای هر ماه کار و با درنظرگیری اضافه کار -که شامل 12 ساعت فعالیت در هر روز می شود- حقوقی 450 دلاری دریافت کرد. وی به همراه چند کارگر دیگر، خوابگاهی دریافت کرده بود اما باید پول غذایش را می پرداخت. با حقوق ماهانه 450 دلار، زنگ حتی به خرید یکی از همان دستگاه هایی که هر روز مونتاژ می کرد نزدیک هم نشد و می گوید اکثر همکارانش، موبایل های برندهای چینی مانند Oppo را به جای آیفون خریداری کرده بودند.

یکی از خوابگاه های پگاترون.

با این همه، وی می گوید که برخی از کارگران، تولید آیفون های عرضه نشده را کاری «بسیار باحال» می نامند و همه می دانند که مشغول تولید دستگاهی عرضه نشده هستند. زنگ می گوید که کارهای کارخانه ای، مورد تنفر کارگران نیست، اما کسی از آن لذت هم نمی برد؛ ضمناً میزان تغییر در تعداد کارمندان هم بسیار بالاست. «برای کارگران بسیار رایج است که بعد از دو هفته یا یک ماه، کارخانه را ترک کنند.»

از دیگر مسائل مهم رایج در پگاترون، آموزش های امنیتی است. زنگ عقیده دارد که پگاترون حساسیت زیادی در قبال آموزش به کارگران نشان می دهد؛ اما تمام پروسه آموزش، در دو روز به پایان می رسد. پس از این، از افراد خواسته می شود اپلیکیشن خاصی که از سوی اپل طراحی شده را دانلود و به مستندات و اطلاعات بیشتری برای امنیت در محل کار دست پیدا کنند. وی می گوید که پگاترون از مسائل امنیتی و مشکلات دیگری نظیر کارگران زیر سن قانونی چشم پوشی نمی کند.

کلاسی برای آموزش نکات امنیتی به کارگران.

به گفته یکی از سخنگویان اپل که به صحبت با Business Insider پرداخته، این کمپانی کارگرانش را هر روز به تاسیسات پگاترون آورده و دائماً به مصاحبه با آنها می پردازد تا مطمئن شود که بیشتر از 60 ساعت در هفته فعالیت نمی کنند. اپل همچنین اشاره می کند که میزان دستمزدهای پگاترون طی 5 سال اخیر، تا 50 درصد افزایش یافته و از دستمز پایه شانگهای بیشتر است.

زِنگ که اساساً در انتظار برای اعتصاب کارگران به خاطر کاهش دستمزد و حذف مزایا به پگاترون رفته بود می گوید تجربه اش در این کارخانه نشان داده که با برنامه ریزی برای فعالیت در زمینه دفاع از حقوق انسان ها، دست به انتخاب درستی زده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • sd
    sd | ۲۵ فروردین ۱۳۹۶

    اونجا باید دوماه کار کنن تا بتونن یه آیفون بخرن.منم ک تو ایرانم باید دوماه کار کنم تا بتونم ی آیفون بخرم.

  • ‌شکور حسین
    ‌شکور حسین | ۲۴ فروردین ۱۳۹۶

    عجب

    • vahid nosrati
      vahid nosrati | ۲۵ فروردین ۱۳۹۶

      رجب

مطالب پیشنهادی