جایزه 2 میلیون دلاری موزیلا برای تمرکز زدایی از اینترنت
موزیلا و بنیاد ملی علوم آمریکا به دنبال ایجاد نسخه تازه ای از اینترنت هستند که هم رایگان باشد و هم اینکه دسترسی به آن برای همگان فراهم. اما دستیابی به این هدف آنچنان برای این ...
موزیلا و بنیاد ملی علوم آمریکا به دنبال ایجاد نسخه تازه ای از اینترنت هستند که هم رایگان باشد و هم اینکه دسترسی به آن برای همگان فراهم.
اما دستیابی به این هدف آنچنان برای این شرکت ها مهم است که اعلام کرده اند حاضرند 2 میلیون دلار بابت آن پول پرداخت نمایند.
روز چهارشنبه هفته گذشته، موزیلا و بنیاد علوم آمریکا طی بیانیه ای اعلام کردند «از ایده های بزرگی که موجب تمرکز زدایی وب می شوند» در چهارچوب چالش تازه ای تحت عنوان نوآوری های وایرلس برای یک جامعه متصل به شبکه» استقبال می کنند.
این مجموعه چالشی سرفصل های مختلفی نظیر فراهم نمودن دسترسی جوامع دور افتاده به اینترنت را شامل می شود که البته پیشنهادات جالبی هم در این باره ارائه شده؛ مثلا استفاده از کوله پشتی حاوی کامپیوتر و یک روتر وای فای درون آن.
همانطور که تایید می کنید، اینترنت در زمان تولد، به شکل امروزی اش متمرکز نبود و البته هنوز هم خانواده ای از شبکه ها را شامل می شود که ترافیک در بسیاری از مسیرهای آن پراکنده شده است.
برای نمونه محتوای ویدیویی که در منزل خود تماشا می کنید به بسته های کوچک تری تقسیم می شود که در نهایت، سمت شما (به عنوان کاربر) از نو به یکدیگر ملحق می شوند تا تجربه ای روان را در حین تماشای محتوا در اختیارتان قرار دهند.
اما نکته ای که وجود دارد این است که اینترنت تنها در برخی نواحی دنیا به این شیوه در دسترس است و دیگر آنکه ترافیک سنگین دیتا از جانب چند شرکت معدود در اختیار کاربران قرار داده می شود و یک اتفاق کوچک می تواند جمعیت عظیمی از افراد متصل به شبکه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
در آمریکا حدود 34 میلیون نفر از مردم به اینترنت دسترسی ندارند
در ایالات متحده آمریکا که خود را از پیشروان تکنولوژی دنیا می داند، در حدود 34 میلیون نفر از مردم به اینترنت دسترسی ندارند که این رقم در مقایسه با جمعیت انبوه محرومان از اینترنت در اقصی نقاط دنیا رنگ می بازد.
در سرتاسر جهان، 4.4 میلیارد نفر از مردم به اینترنت دسترسی ندارند که این رقم بیش از نیمی از کل جمعیت جهان را تشکیل می دهد.
البته زیرساخت، اصلی ترین مانع بر سر راه دسترسی افراد است که خوشبختانه این موضوع منجر به کلید خوردن بسیاری پروژه های جاه طلبانه شده است.
گوگل و فیسبوک دو شرکت مطرح این عرصه هستند که به ترتیب با بالون های اینترنتی و همچنین پهپادهای وای فای خود قصد دارند این چالش را از میان بردارند.
حالا موزیلا نیز وارد این بازی شده و در نظر دارد دسترسی به اینترنت را برای شمار بیشتری از ساکنان کره زمین فراهم نماید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چرا اینقد براشون مهمه؟!
فیبر نوری مخابرات مشکل حل می کنه خخخخخخ