ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

شرکت داروسازی GSK و استفاده از یادگیری عمیق برای توسعه داروهای جدید

تولید یک داروی جدید فرایندی زمان بر و حساس بوده که معمولاً تا رسیدن به مرحله آزمایشات انسانی، چند سالی به طول می انجامد. البته با پیشرفت علم کامپیوتر و همچنین معرفی سخت افزارهای قدرتمند، ...

محسن خوشنود
نوشته شده توسط محسن خوشنود | ۱۳ تیر ۱۳۹۶ | ۲۰:۳۰

تولید یک داروی جدید فرایندی زمان بر و حساس بوده که معمولاً تا رسیدن به مرحله آزمایشات انسانی، چند سالی به طول می انجامد. البته با پیشرفت علم کامپیوتر و همچنین معرفی سخت افزارهای قدرتمند، دانشمندان امیدوارند بتوانند بخشی از فرایند را با استفاده از کامپیوتر شبیه سازی کرده و در زمان و هزینه صرفه جویی کنند.

از همین رو غول داروسازی انگلیسی «GlaxoSmithKline»، مبلغ 43 میلیون دلار روی استفاده از توانایی های شرکت اسکاتلندی «Exscientia» در حوزه هوش مصنوعی سرمایه گذاری کرده و قصد دارد از طریق فناوری یادگیری عمیق کمپانی مذکور، داروهای جدیدی را کشف کند.

روش جدید هزینه های تحقیق و توسعه دارو را به یک چهارم کاهش می دهد

طی همکاری مورد بحث، GSK اطلاعات و سوژه های خود را در اختیار اکساینتیا گذاشته و کمپانی اسکاتلندی نیز با استفاده از سیستم خود، شرایط شبیه سازی شده ای را برای رسیدن به نتایج مطلوب فراهم می کند. گفتنی است در صورت موفقیت آمیز بودن طرح، فرمولاسیون داروهایی به دست می آید که تا رسیدن به مرحله آزمایش انسانی فاصله چندانی نخواهند داشت.

لازم به ذکر است تولید دارو با استفاده از آزمایش و شبیه سازی کامپیوتری، هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار داشته و بعید است دقت و موفقیتی در حد روش های سنتی پژوهش داشته باشد. البته پس از تکامل روش مذکور، به احتمال زیاد شاهد جهش بزرگی در صنعت داروسازی و استفاده از ابر کامپیوترها برای کشف درمان بیماری های مختلف خواهیم بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • rasoul norouzi
    rasoul norouzi | ۱۴ تیر ۱۳۹۶

    احتمالا خبر بد نقل شده یا برداشت اشتباه شده توسط خبرنگارا، چون سالهای سال که از یادگیری ماشین و داده کاوی برای ساخت دارو استفاده میشه، حتی ارزیابی و بررسی اثر دارو، ریسک حساسیت به دارو و ...، تا دلتون بخواد تو حوزه یادگیری های نظارتی به خصوص برای کشف مارکرها و ارائه مدل های سه بعدی مارکرها و به تبع اون ساخت دارو از یادگیری ماشین استفاده شده

مطالب پیشنهادی