اختراع دانشمندان ایرانی برای تنظیم دمای هوای ادارات به دلخواه هر یک از کارمندان
اختلاف دمای هوا در ادارات یکی از موضوعاتی است که کارمندان اغلب بر سر آن باهم اختلاف دارند، مثلا همین الان که من این متن را می نویسم از سرما می لرزم درحالی که همکارم ...
اختلاف دمای هوا در ادارات یکی از موضوعاتی است که کارمندان اغلب بر سر آن باهم اختلاف دارند، مثلا همین الان که من این متن را می نویسم از سرما می لرزم درحالی که همکارم با یک تکپوش انگار در سواحل جنوب کشور به سر می برد.
خوشبختانه حالا خبر رسیده که محققان ایرانی دانشگاه «کنکوردیا» الگوریتمی را توسعه داده اند که شرایط محیطی از جمله کیفیت هوا، درجه حرارت و روشنایی را بر اساس اولویت های هر یک کارمندان بهینهسازی میکند.
«هاشم اکبری»، استاد دانشکده مهندسی ساختمان، عمران و محیط زیست دانشگاه کنکوردیا این تحقیق را با کمک «فرهاد مفیدی» انجام داده که به تازگی موفق به اخذ درجه دکترا در رشته ساختمان شده است.
این محققان روش جدید خود را در یک ساختمان اداری واقع در فضای باز که به پنج بخش تقسیم شده و در هر بخش 4 نفر قرار داشتند آزمایش کرده اند.
آنها برای شبیهسازی درجه حرارت، میزان تهویه و نورهای طبیعی و مصنوعی مناسب یک مدل ریاضی از تمایلات هر یک از کارکنان را بر اساس حسگرهای نصب شده در سراسر دفتر ایجاد کردند.
دکتر مفیدی در این باره می گوید:
ما چندین پارامتر مختلف از جمله فرآیندهای تبادل انرژی در سراسر ساختمان، مجموعهای از پارامترهای محیطی داخلی و خارجی، هزینههای انرژی، کیفیت هوای داخلی، فعالیتهای کارمندان و ترجیحات حرارتی و بصری شخصی را در نظر گرفتیم.
از این روش پیشنهادی می توان به عنوان مغز هوشمند پلتفرم های ابری مدیریت انرژی استفاده کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اینطور استنباط کردک که یک سیستم کامپیوتری هست که تمایلات هر فرد رو در میاره و بعد میانگین این تمایلات رو میگیره و درجه دمای دستگاه تهویه مطبوع رو بر اساس اون تنظیم میکنه .
اگر اشتباه نکرده باشم.
نگارنده این پست، بد نوشته ؛ ولی این چیزی از تحقیق اصلی کم نمیکنه - من مقاله ی اصلی رو گرفتم و از لینک زیر میتونین مطالعه کنین http://mynext.pro/tmp/1-s2.0-S037877881631636X-main.pdf
الان این چی بود؟ مقاله بود؟ یعنی الان چیزی اختراع کردن؟ چیزی کشف کردن؟
کار ارزشمندی انجام دادن – در زمینه ی بهینه کردن ساختمان خیلی کاربرد داره – درآینده همه ی ساختمان ها (تجاری – اداری – مسکونی) از این سیستم ها استفاده میکنن. براساس این مقاله بهره وری کارمندا در محیط کار افزایش پیدا میکنه در حدی که سالانه به ازادی هر کارمند 1000 دلار صرفه جویی میشه / یا 20 دلار در ساعت برای هر کارمند. این یعنی برای کشور آمریکا سالانه بین 17 تا 26 میلیارد دلار صرفه جویی. برای درک بهتر اگه حوصله ی خوندن مقاله ی اصلی رو ندارین؛ منبعی که دیجیاتو داده رو بخونین.
چه اختراع مهمی?
آره دیگه
حالا کافی بود مثلا دانشمندان MIT این رو میساختن، اونوقت بود که کامنتای این پست پر میشد از به به و چه چه که عجب چیزی ساختن و ما ایرانیا که نصف عقل اینارو هم نداریم!
بابا بسه دیگه. قبول دارم خیلی از تولیدات وطنی مخصوصا صنعت خودرو و اینا خیلی بده، ولی نمیشه که گفت چون این برند های پر مصرف بدن پس هرچیزی که ایرانی باشه بده.
هرچیزی که توش پول خرج نشه و صرفا برای کسب درآمد باشه بده
کار ارزشمندی انجام دادن - در زمینه ی بهینه کردن ساختمان خیلی کاربرد داره - درآینده همه ی ساختمان ها (تجاری - اداری - مسکونی) از این سیستم ها استفاده میکنن. براساس این مقاله بهره وری کارمندا در محیط کار افزایش پیدا میکنه در حدی که سالانه به ازادی هر کارمند 1000 دلار صرفه جویی میشه / یا 20 دلار در ساعت برای هر کارمند. این یعنی برای کشور آمریکا سالانه بین 17 تا 26 میلیارد دلار صرفه جویی. برای درک بهتر اگه حوصله ی خوندن مقاله ی اصلی رو ندارین؛ منبعی که دیجیاتو داده رو بخونین.