ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

یک استارتاپ آمریکایی در حال توسعه رباتی کوچکی برای جراحی در فضا است

شرکت Virtual Incision در حال ساخت ربات‌ کنترل از راه دور کوچکی است که می توان از آن در جراحی‌های داخل شکمی را در محیط های چالش برانگیز از قبیل بیمارستان‌های صحرایی یا ایستگاه فضایی بین ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۲۳ آذر ۱۳۹۶ | ۰۰:۰۱

شرکت Virtual Incision در حال ساخت ربات‌ کنترل از راه دور کوچکی است که می توان از آن در جراحی‌های داخل شکمی را در محیط های چالش برانگیز از قبیل بیمارستان‌های صحرایی یا ایستگاه فضایی بین المللی بهره برد.

کمپانی سازنده این ربات را که «دستگاه جراحی همیار رباتیک» (RASD) نام دارد در شرایط بی‌وزنی و زیر آب تست نموده تا عملکرد آن را در فضا بسنجند.

به گفته «شِین فریتور»، مدیر فنی و یکی از بنیان‌گذاران این شرکت، ربات‌های Virtual Incision در برابر دستگاه‌های بزرگی نظیر «ربات جراح داوینچی» مانند لپتاپ هستند:

RASD  از مواد بی خطر ساخته شده، تنها به اندازه یک مشت انسان است و کمتر از یک کیلوگرم وزن دارد، در مقابل دیگر ربات های جراح صدها کیلوگرم وزن داشته و قابل حمل نیستند.

این گجت به جای شکافتن بدن بیمار از طریق ایجاد برش‌هایی کوچک در اطراف ناف، بیمار را جراحی کرده و با استفاده از ابزارهای مینیاتوری نظیر دوریبن لاپاروسکوپی، کلمپ بافت بردار  و قیچی عملیات مختلف را انجام دهد.

بیمارانی که توسط RASD جراحی می‌شوند به علت اینکه برش‌ها و پارگی‌های داخلی کمتری در بدنشان بوجود می‌آید، دوره نقاهت کمتری را گذرانده و سریعتر خوب می‌شوند.

روی آینده‌ی این ربات‌ها ۱۸ میلیون‌دلار سرمایه‌گذاری شده است.

تزریق حجم عظیمی از سرمایه به این پروژه باعث می شود که این ربات ها کوچکتر، ایمن تر و کارآمدتر  شده و از سوی دیگر قیمت تمام شده آنها نیز کاهش پیدا کند.

برنامه‌های استارتاپ آمریکایی این است که پس از کسب مجوز‌های FDA برای محصول خود، تولید انبوه آن را آغاز کرده و همزمان تحقیقاتی را برای بهینه سازی آن صورت دهند.

این ربات‌ها هنوز به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال نشده‌اند اما این استارتاپ امیدوار است که در آینده فضانوردان از آن در  ماموریت‌های ماه و مریخ بهره ببرند.

 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی