رقابت موتورسوارهای آنلاین، مقایسه دو سرویس اسنپ و الوپیک
بر اساس گفته اتاق اصناف ایران در هفته چندین ایده پیرامون حیطه حمل و نقل آنلاین به ویژه پیکموتوری و تاکسی آنلاین به این سازمان ارائه میشود. این مسئله نشان از استقبال مردم از این ...
بر اساس گفته اتاق اصناف ایران در هفته چندین ایده پیرامون حیطه حمل و نقل آنلاین به ویژه پیکموتوری و تاکسی آنلاین به این سازمان ارائه میشود. این مسئله نشان از استقبال مردم از این حوزه دارد؛ حوزهای که در آغاز با تاکسیهای آنلاین آغاز شد و حالا پیکموتوریهای آنلاین هم جای خود را در این عرصه باز کردهاند. در بین تمام نامهایی که امروزه در حیطه پیک موتوری آنلاین حضور دارند، نام دو شرکت بیشتر از همه بر سر زبانها افتاده است: اسنپ و الوپیک.
اسنپ از گروه اینترنت ایران سر برآورده و اوایل با نام تاکسییاب کار خود را آغاز کرد، به تدریج با تغییر نام، خدماتش را گسترش داد و امروزه در کنار سرویسهای عادی درخواست اتومبیل خود، دو سرویس اسنپ باکس (پیک موتوری آنلاین) و اسنپ بایک (حمل مسافر با موتور) را نیز راه اندازی کرده است. از آن سو الوپیک از سابقه کوتاهتری برخوردار است و با اینکه اولین شرکت در این حوزه نبود، اما توانست به سرعت از بقیه رقبا سبقت گرفته و برای خودش نامی دست و پا کند.
در این مطلب سعی داریم این دو سامانه را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که هر یک از این دو سرویس در چه بخشهای نقاط قوت و در چه مواردی نقاط ضعف دارند.
مقایسه قیمتها و سرعت عملکرد
در بحث قیمت سرویس این دو شرکت باید گفت که مبحث زمان و ترافیک و حتی وضعیت آبوهوا بر روی قیمتها تاثیر میگذارد، از همین رو ما درخواستهای خود از هر دو سرویس را در یک ساعت و یک روز و یک مکان ارائه دادیم تا بتوانیم قیمتها را مقایسه کنیم. قیمتها بسیار به هم نزدیک هستند و معمولاً مبالغی پایین از کاربر درخواست میشود.
با مقایسه کلی قیمتها پی بردیم که در زمینه سرویس پیک موتوری، قیمتهای ارائه شده برای مشتری از جانب اسنپ باکس معمولا حدود ۱۰ درصد کمتر است، این موضوع در سرویسهای موتور تاکسی (حمل مسافر با موتور) کمی تفاوت دارد و در این بخش یا قیمتها یکسان هستند یا در عموم موارد الوپیک بین ۵ الی ۱۰ درصد هزینه کمتری برای مشتری در بر دارد.
البته یک مزیت الوپیک در این بخش رایگان بودن توقف تا 10 دقیقه است در حالی که در سرویس های اسنپ به ازای 5 دقیقه به بالا مقداری مبلغ به هزینه کل درخواست کاربر اضافه می شود.
معمولا زمانی که یک فرد درخواست موتور تاکسی به جای خودرو دارد، به معنی عجله داشتن شخص برای رسیدن به مقصد است به همین دلیل فاکتور سرعت عملکرد در کنار قیمت برای کاربران بسیار مهم است.
برای اینکه دقیقا به این میزان پی ببریم با هر اپلیکیشن دو بار درخواست فرستادیم و نتایج آنها را بررسی کردیم. برای آنکه نتیجه دقیق تر هم باشد این کار را در روزهای مختلف و البته ساعات گوناگون شبانه روز انجام دادیم که متوجه شدیم سفیران الوپیک مثل سفیران اسنپ چندان سحرخیز نیستند ولی برعکس در ساعات دیروقت شب، سرویس گرفتن از الوپیک سادهتر است. مساله حائز اهمیت دیگر این بود که خوشبختانه هر دو سرویس در هر درخواست زیر 5 دقیقه درخواست را قبول کردند.
نکته جالب در اینجا نمایش مدت زمان باقی مانده رسیدن سفیر به مبدا در الوپیک است که جزو مزیتهای این سامانه نسبت به اسنپ به شمار میآید. رسیدن سرویس ها به مقصد با وجود اینکه مقصدشان یکی بود اختلافی چند دقیقه ای داشت که نمیتوان به آن خرده بزرگی گرفت. با این تفاسیر در سرعت عملکرد هر دو حدودا یکسان عمل کردند با این تفاوت که تکلیف کاربر در سرویس الوپیک به علت شفافیت بیشتر کمی روشنتر است به ویژه هنگامی که بعد از قبول درخواست، الوپیک به کاربر شماره و مشخصات سفیر را پیامک میکند که میتواند در زمان نبود اینترنت یک قابلیت جالب به شمار برود.
ایمنی مسافران و بار مشتریان
مساله امنیت فرد و یا کالایی که برای ارسال در نظر گرفته شده برای مشتریان این نوع سرویس ها از جایگاه مهمی برخوردار است که متاسفانه در این دو سرویس چندان به آن پرداخته نشده است.
درمورد ایمنی بستهها در سامانه الوپیک از کاربر پرسیده می شود که اگر جنس مورد نظرتان کالای گران قیمتی است، ارزش آن را بنویسد. این موضوع در اسنپ باکس نیز در جدولی به نام توضیحات از کاربر پرسیده می شود.
ضمن اینکه در هر دو سامانه کلاه و تجهیزات ایمنی به سفیران ارائه شده است. تجربه ما نشان میدهد که نه سرویس الوپیک و نه اسنپ، به مسافران خود کلاه ایمنی نمیدهند. البته روابط عمومی الوپیک در گفتگو با دیجیاتو عنوان کرد که در آینده کلاه ایمنی برای مسافران هم در نظر گرفته میشود اما روابط عمومی اسنپ هنوز پاسخی به این پرسش دیجیاتو نداده است. این در حالیست که هر دو سامانه نیز مدعی بیمه مسافران هستند.
قابلیتهای کاربردی
در این رقابت نگاهی کامل و جامع به هر دو اپلیکیشن انداختیم. اسنپ باکس و اسنپ بایک در حقیقت دو سرویس داخل اپلیکیشن معروف اسنپ هستند و برای افرادی که از قدیم از این سامانه استفاده می کردند رابطه کاربری بسیار آشنایی دارند. می توان به راحتی بین انتخاب سرویس اسنپ بایک و اسنپ باکس با حرکت یک انگشت سوییچ کرد و همچنین هنگام درخواست موتور برخلاف درخواست ماشین، ریزاطلاعاتی همچون پلاک و طبقه و... را از کاربر می پرسد.
اسنپ با رابط کاربری آسان و آشنای خود توانسته در این بخش به خوبی ظاهر شود اما قابلیت های الوپیک بیشتر هستند. بخشی با نام «درخواست وانت» بار در الوپیک وجود دارد که اسنپ فعلا از داشتن آن محروم است. مشخص بودن تعداد سفیرهای اطراف کاربر به هنگام درخواست، یکی دیگر از خصوصیات الوپیک است که در اسنپ مشابه آن به صورت آیکون موتورسوار در اطراف وجود دارد که اطلاعات دقیقی را به کاربر نمیدهد.
برای درخواست موتورهای اسنپ تنها مقصد به طور دقیق پرسیده می شود و گزینه ای برای پر کردن ذکر جزییات مبدا وجود ندارد، ضمن اینکه در هنگام درخواست الوپیک به شما پیامکی ارسال می شود که با آن می توانید در صورت قطع شدن اینترنت بازهم به شماره سفیر دسترسی داشته باشید.
مساله دیگری که الوپیک در این قسمت نسبت به رقیب خود برتری دارد به قابلیت زمان بندی کردن درخواست برمیگردد. کاربر در الوپیک میتواند درخواست خود را در طول روز زمان بندی کند و یک برنامه ریزی خاص و دقیق برای خود بیافریند.
آخرین برگ برنده الوپیک در این قسمت به امتیازبندی رانندگان موتور این ناوگان برمیگردد. وقتی سفیری درخواست کاربر را قبول میکند، شخص می تواند با دیدن امتیازات داده شده به آن فرد، تصمیم بگیرد که از این شخص سرویس دریافت کند یا خیر.
سفیران چه می گویند؟
یافتن کسی در ایران که از شغل و کاری که انجام می دهد به طور کلی راضی باشد کار سادهای نیست. اما در هر حال همه شرکتها و سازمان ها برای کارمندان خود تسهیلاتی در نظر میگیرند و در این دو استارتاپ، جدا از کارکنان اداری آن با انبوهی از سفیران یا همان رانندگان طرف هستیم که بی شک هسته اصلی ماهیت این شرکت ها را تشکیل می دهند.
«فرزاد»، راننده موتوری که در هر دوی این سرویسها مشغول به فعالیت است، از دغدغه جالب خود به دیجیاتو میگوید: «از این هراس دارم که مثل جریان رقابت تپسی و اسنپ، اپلیکیشن اسنپ به ما اجازه ندهد که در هر دو سامانه به طور همزمان کار کنیم و ما را هم محدود به استفاده تنها از اپلیکیشن خودشان کنند.»
ولی شاید بتوان گفت جدا از این دغدغهها، مهمترین فاکتور این بخش برای سفیران مساله حق کمیسیونی است که از هر سرویس آنها توسط شرکت برداشته می شود. این رقم در سامانه اسنپ، در بخش اسنپ باکس صفر است و به پانزده درصد حق کمیسیون برای سرویس اسنپ بایک می رسد.
در سامانه الوپیک نیز برای حمل کالا (پیک موتوری) مقدار کمیسیون صفر درصد و در سرویس های تاکسی موتوری کمیسیون بیست درصد از راننده گرفته می شود. درضمن مقدار کمیسیون برای وانت بارهای الوپیک هم بیست درصد در نظر گرفته شده که البته به دلیل نداشتن چنین سرویسی در اسنپ طبعا توانایی مقایسه آن وجود ندارد.
نظر کاربران دیجیاتو چیست؟
برای کسب نظر شما و تجربهتان، تصمیم گرفتیم از کانال تلگرام دیجیاتو با بیش از ۶۰ هزار مخاطب استفاده کنیم. در این نظرسنجی از شما کاربران درخواست کردیم تا تجربه خود را با ما در میان بگذارید و خودتان با توجه به سابقهای که با این دو اپلیکیشن دارید، یکی از آنها را انتخاب کنید. نتایج این نظر سنجی تا لحظه انتشار این مطلب حکایت از رضایت بیشتر کاربران از الوپیک دارد. حال از شما درخواست داریم تا نظرات و تجربیات خود را نیز با ما در میان بگذارید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام
بنده هم با هر دو شرکت کار کردم که تفاوت ها رو با چند نکته بیان میکنم:
1. کمیسیون اسنپ چه بار چه مسافر بسیار ناچیزه ولی الوپیک در هر دو، بیست درصده
2. اسنپ به راننده اختیار میده هر درخواست رو که میخاد قبول کنه ولی الوپیک اگر 5 تا پشت هم نری. بلوک میشی
3.اسنپ تا بسته رو تحویل نگرفتی آدرس مقصد رو نشون نمیده. و به سمت مقصد بری. آدرس مبدا رو نشون نمیده.
4. الوپیک خوش حسابتره و هر روز تسویه میکنه
5.نرم افزار الوپیک حرفه ای تره. حساب و کتاب و آمار روز و هفته و درامد و همه رو میده. ساعت تحویل و رسیدن و گزارشهای دیگر.
سلام درامد حدودی پاره وقت چقدره ارزش داره کار کنم یا نه؟
نگذارید انحصار دست یک شرکت بیفتد که بعدا همان شرکت پوست مردم را می کند.