رییس سازمان نظام صنفی رایانهای: مشکل USSD یکشبه حل نخواهد شد
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با تاکید بر ضرورت تعامل در حل مشکل USSDها گفت که نمیتوان اینگونه مسائل را یک شبه حل کرد، چراکه بسیاری از کسبوکارها بر اساس آنها بنا شدهاند ...
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با تاکید بر ضرورت تعامل در حل مشکل USSDها گفت که نمیتوان اینگونه مسائل را یک شبه حل کرد، چراکه بسیاری از کسبوکارها بر اساس آنها بنا شدهاند و مردم به این سرویسها عادت کردهاند.
«ناصرعلی سعادت» اعتقاد دارد که مسئولین متخصص این حوزه باید گرد هم جمع شوند و بتوانند راهحلی اساسی برای این مساله بیابند و حذف یکشبه آنها کار درستی نیست. رییس سازمان نظام صنفی رایانهای درباره فراگیری استفاده از کدها مبتنی بر USSD در بین مردم جامعه گفت:
«مردم میآیند و درگیر این خدمات میشوند؛ همچنین تجارتها اساس کارشان را بر روی این ثروتها بنا میکنند. اینها باعث میشود تا نتوان به طور ناگهانی این سرویسها را قطع کرد بلکه باید به این گونه مسائل حاشیهای هم توجه کرد.»
اخیرا بانک مرکزی بخشنامهای به بانکها ابلاغ کرد مبنی بر اینکه استفاده خدمات بانکی و پرداختی باید از بستر USSD حذف شود و یا امنیت آن دومقصده شود و بالاتر برود. در صورت اجرایی شدن این ابلاغیه، تمامی عملیات بانکی و پرداختی اعم از خرید شارژ و...با کدهای USSD منتفی خواهد شد.
بانک مرکزی به مساله ناامن بودن این کدها اشاره داشته و میگوید که استفاده از این کدها و وارد کردن رمز دوم کاربران در آنها، میتواند منجر به کلاهبرداریهایی شود. بر این اساس قرار بود از نیمه بهمن ماه امسال تراکنشهای فاقد رمزنگاری از مبدأ تا مقصد حذف شود، مگر برای پرداخت قبوض عمومی از جمله آب، برق، گاز و تلفن شهری که همین استثنا شبهاتی را در اصل مساله ایجاد کرده بود.
گفتنیست با مذاکراتی که وزارت ارتباطات با بانک مرکزی انجام داد، این موضوع فعلا متوقف شده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که سیستمهای NFC و موبایل پیمنت میتوانند جایگزین درست و حقیقی این کدها باشد، ولی به دلایلی نامشخص تاکنون بانک مرکزی به این سیستمها با وجود داشتن زیرساخت و بستر مناسب، اجازه فعالیت گسترده در کشور نداده است.
بانک مرکزی و برخی کارشناسان، اپلیکیشنهای موبایل بانکها و یا موارد مشابه را جایگزین مناسبی میدانند که به نظر میرسد موضوع چندان صحیحی نیست. طبق تحقیقات دیجیاتو ۲۵ میلیون سیمکارت در موبایلهای غیرهوشمند و ساده فعالند و از سوی دیگر ضریب نفود موبایلهای هوشمند در کشور نیز حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد ذکر شده که این آمار نشان میدهد یک بستر مناسب آفلاین بیشتر کارکرد دارد تا اپلیکیشنهای نیازمند به اتصال اینترنت.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.