ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

تاریخچه الکامپ: نمایشگاهی به وسعت تکنولوژی

نمایشگاه الکامپ بیش از ربع قرن تجربه را به بیست و چهارمین رویداد خود می‌آورد و به عمر 27 ساله‌اش نزدیک می‌شود. تاریخچه الکامپ با فراز و نشیب‌های جالبی همراه بوده و باید گفت که ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۳۱ تیر ۱۳۹۷ | ۱۳:۰۱

نمایشگاه الکامپ بیش از ربع قرن تجربه را به بیست و چهارمین رویداد خود می‌آورد و به عمر 27 ساله‌اش نزدیک می‌شود. تاریخچه الکامپ با فراز و نشیب‌های جالبی همراه بوده و باید گفت که نخستین تجربه برگزاری این نمایشگاه کامپیوتر در کشور به سال 1369 برمی‌گردد که با نام نمایشگاه بین‌المللی کامپیوتر، برق، الکترونیک و ارتباطات و در یک چادر بادی برگزار شد.

بعد از گذشت نزدیک به یک دهه، برق از الکامپ جدا و به صورت نمایشگاهی مستقل برگزار شد. مخابرات نیز در همان سال‌ها با نام تلکام نمایشگاه مخصوص به خود را برگزار کرد و از این نمایشگاه بین‌المللی، کامپیوتر و الکترونیک باقی ماندند.

نمایشگاه از این تاریخ به بعد با نام نمایشگاه کامپیوتر و تجارت الکترونیک و نام اختصاصی الکامپ در ایران برگزار شد و بر اساس گزارشات، برگزار کننده آن تا سال 1379 شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی تهران بود و از بعد از آن با مشارکت بخش خصوصی و چند سالی هم به طور کامل به بخش خصوصی سپرده شد و حالا چهارمین سال متوالی است که سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور مسئولیت برگزاری آن را بر عهده گرفته است.

تاریخچه الکامپ

مسئولان وقت می‌گویند از سال 79 بود که این نمایشگاه روتین یک ساله به خود گرفت و تا قبل از آن، به شکل مداوم و سالانه برگزار نمی‌شد و برنامه منظم و مدونی را با خود نداشت. در نهایت و در سال 75 و در دولت اصلاحات، این نمایشگاه رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفت و در این سال الکامپ در وسعتی معادل ۲۰ هزار و ۹۲۵ مترمربع و با حضور ۳۹۲ شرکت‌کننده که ۳۸ شرکت را خارجی‌ها تشکیل می‌دادند، برگزار شد. یک سال بعد، یعنی سال ۸۰ حاضران در نمایشگاه ۴۰۰ شرکت بودند که ۸۰ شرکت خارجی در آن حضور داشتند.

تاریخچه الکامپ

اگر بخواهیم به سال‌های بعد از آن که در حقیقت گام‌های اولیه رشد این نمایشگاه بودند نگاهی داشته باشید باید گفت که در سال ۸۱ نمایشگاه در وسعتی بزرگتر و در ابعاد ۲۶ هزار و ۶۸۵ مترمربع برگزار شد و در این فضا ۳۸۸ شرکت حضور داشتند که از این تعداد ۶۲ شرکت‌کننده خارجی بودند. سال بعد از آن یعنی سال ۸۲ وسعت نمایشگاه باز هم بیشتر شد به ۳۰ هزار و ۳۳۶ مترمربع بالغ شد و در این فضا ۴۳۰ شرکت حضور یافتند. این وسعت موجب شد تا نمایشگاه الکامپ بعد از نمایشگاه‌های صنعت تهران، فرش و نفت و گاز به چهارمین نمایشگاه بین‌المللی بزرگ ایران در آن سال‌ها تبدیل شود.

در سال 83 نمایشگاه دهم آغاز به کار کرد که ۳۶ هزار و ۴۴۳ مترمربع وسعت و ۴۲۳ مشارکت‌کننده داشت. در این زمان مشخص شد که الکامپ نسبت به سال‌های اولیه خود رشدی حدودا 50 درصدی داشته و کارشناسان می‌گویند که دوره دهم آغاز نوینی برای دوران الکامپ به حساب می‌آید، چراکه حضور رییس جمهور وقت برای افتتاحیه این مراسم اهمیت خاصی به این نمایشگاه بخشید.

تاریخچه الکامپ

بعد از آن الکامپ یازدهم در سال 84 برگزار شد که به علت تقارن زمانی با انتخابات ریاست جمهوری و امتحانات دانشگاه‌ها و مدارس، با اقبال کمی مواجه شد. البته در همین سال برخی غرفه‌ها اینترنت را با خود به نمایشگاه آورده بودند و از این حیث پیشرفت محسوسی در غرفه‌های نمایشگاه به چشم می‌خورد.

در سال 1385 دوره دوازدهم برگزار شد که اشتباهات زمانی سال گذشته خود را دوباره تکرار کرد و در نتیجه استقبال از آن هم چندان زیاد نبود. اما این مشکلات در سال بعد تا حدی جبران شد و با وجود تحریم‌های بین‌المللی، ۵۵ شرکت مطرح از کشورهایی مانند امریکا، آلمان، فرانسه، کانادا، اسپانیا، ژاپن، چین، کره، تایوان، استرالیا، مالزی، سنگاپور در این نمایشگاه ثبت‌نام کردند.

سال 86 اولین باری بود که دو نمایشگاه الکامپ و تلکام همزمان در کنار هم برگزار شدند و مجموعا فضای هر دو نمایشگاه به بیش از 45 هزار متر مربع رسید و باعث شنیده شدن هرچه بیشتر نام این دو نمایشگاه شد.

تاریخچه الکامپ

سال 87 نیز با رشدی قابل توجه نسبت به دوره‌های قبل کار خود را آغاز کرد و اینترنت وای‌فای نیز برای غرفه‌داران برای اولین بار مهیا شد. شاید جالب باشد بدانید استفاده از تبلیغات بادکنکی نخستین‌بار در این نمایشگاه مورد توجه قرار گرفت و بعدها در تمامی نمایشگاه‌های کشور شاهد آن بودیم و همچنان هم نظاره‌گر این نوع تبلیغات هستیم.

از سال 88 دیگر نمایشگاه‌های الکامپ و تلکام در حقیقت ویترین دستاوردهای ICT کشور محسوب شدند و گستردگی ابعاد آن به اندازه‌ای شد که از نظر وسعت، رتبه نخست و از نظر میزان مخاطب دومین نمایشگاه بین‌المللی کشور محسوب شدند.

دوره شانزدهم که در سال 89 توسط سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور برگزار شد برای اولین بار میزبان بازی‌های رایانه‌ای به طور جدی بود و فضایی  ۳۰۰ متری به این حوزه اختصاص داده شد. حضور مجموعه‌ای تحت عنوان سیمرغ در این نمایشگاه جنجال‌آفرین شد، مجموعه‌ای که در آن ۱۰ شرکت نسبتا سرشناس بازار آی تی همچون گام الکترونیک، فهیم‌مشاور، رایورز، فراسو، شاب، نقش، آتنا، سازگارارقام، ندارایانه و پویا و... حضور داشتند.

تاریخچه الکامپ

سال 90 نمایشگاه الکامپ با تحولات زیادی همراه شد و برنامه‌های زیادی از جمله ورک‌شاپ‌ها و کلاس‌های متنوع به آن اضافه شد که بار علمی-آموزشی آن را بسیار بالا برد. بخش دولتی حضور پررنگ و قابل توجهی در نمایشگاه الکامپ هفدهم داشت و قوای مجریه، قضاییه، مقننه، نهادها و ارگان‌هایی همچون بانک‌ها و سازمان‌های مرتبط با تجهیزات الکترونیکی و کشورداری دیجیتال میزبان علاقه‌مندان بودند.

نمایشگاه سال 91 نیز با ظهور و رشد شرکت‌های سرویس دهنده اینترنت همراه بود و ۷۰ درصد فضاهای الکامپ توسط شرکت‌های فعال در شاخه‌های تولیدکنندگان نرم‌افزار، بازی و اپلیکیشن‌ها، شرکت‌های ارائه‌کننده سرویس‌های اینترنت قرار گرفته بود.

تاریخچه الکامپ

در سال 92 نمایشگاه الکامپ میزبان ۴۶۰ شرکت داخلی و ۶۰ شرکت خارجی از کشورهای مختلف جهان بود و در فضایی بالغ بر 22 هزار متر مربع برگزار شد. در این سال علاوه بر نظرسنجی مکانیزه در مورد نمایشگاه، آشنایی مردم با سیستم رای گیری الکترونیکی را به همراه داشت.

سال 93 نیز دوره عجیبی برای الکامپ به حساب می‌آید به طوری که برخی از شرکت‌ها از جمله همراه اول، نمایشگاه را تحریم کردند و برخی از شرکت‌ها که مدت‌ها در آن حضور نداشتند، آن سال حاضر شدند. سازمان نظام صنفی رایانه قرار بود مجری نمایشگاه باشد اما پس از یک ماه این سازمان انصراف داد و در نهایت مجمع تشکل‎های فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی مسئولیت برگزاری نمایشگاه را برعهده گرفت.

تاریخچه الکامپ

بعد از کشمکش‌های دوره قبل، نمایشگاه الکامپ در سال 94 بار دیگر توسط سازمان نظام صنفی برگزار شد و تا به امروز هم برگزار کننده‌اش همین سازمان است. الکامپ 94 میزبان کلاس‌های آموزشی رایگان متعددی بود که استقبال خوبی از آنها شد و بازدیدکنندگان زیادی را به خود جذب کرد.

ارائه وام 12درصدی به مشارکت کنندگان الکامپ نیز از جمله اقدامات مثبت سازمان نصر بود که در این سال رخ داد و موجب مشارکت بیشتر سازمان‌ها و شرکت‌ها در الکامپ بیست و یکم شد. 350 شرکت خصوصی در فضایی بالغ بر 20 هزار متر مربع در این سال شرکت کردند اما نقطه عطف دوره بیست و یکم، اختصاص تنها 300 متر به 80 استارتاپ در نمایشگاه الکامپ بود و به همین شکل، پرطرفدارترین بخش نمایشگاه الکامپ که اکنون با نام الکام استارز شناخته می‌شود، متولد شد.

تاریخچه الکامپ

در سال 95 شاهد حضور گسترده استارتاپ‌ها در الکامپ بودیم و بالغ بر 200 استارتاپ از 25 استان کشور حضور داشتند که به ارائه محصول خود در گروه های مختلفی از جمله، بیمه، آموزش، حسابداری، تحویل کالا و پزشکی پرداخته بودند. همچنین نمایشگاه‌های جانبی چون دستاوردهای پژوهش و فناوری کشور و دولت‌الکترونیک و حتی نمایش تجهیزات انتخابات الکترونیکی در این دوره برگزار شد که نشان از توجه دولتی‌ها به الکامپ می‌داد. فین‌تک‌ها نیز در این دوره حضور قابل توجهی داشتند و الکامپ گیمز نیز در این سال برای اولین بار برگزار شد.

تاریخچه الکامپ

نمایشگاه الکامپ 96 شش ماه زودتر از موعد همیشگی خود برگزار و به تابستان منتقل شد. سال گذشته 338 استارتاپ با حضور در بخش استارتاپ‌های الکامپ موسوم به الکام استارز فرصت مناسبی یافتند تا با ارائه‌ی تازه‌های کسب‌وکار خود به مردم و سرمایه‌گذاران، آینده‌ی روشنی برای خود رقم بزنند. یکی از بخش‌های جالب الکام استارز به ارائه‌های کوتاه استارتاپ‌ها اختصاص داشت؛ در این بخش هر یک از استارتاپ‌ها با حضور ۲ دقیقه‌ای روی سن و ارائه‌ی دستاوردهای‌ خود مورد داوری قرار می‌گرفتند.

تاریخچه الکامپ

امسال الکامپ بار دیگر توسط سازمان نظام صنفی برگزار می شود و قرار است بیش از 400 استارتاپ در آن شرکت کنند. جلب مشارکت حداکثری، آرامش و فضای مناسب نمایشگاهی، حذف حاشیه‌ها، شفافیت و جذب بازدیدکننده‌های تخصصی ازجمله اهداف برگزاری دوره‌های پیشین نمایشگاه الکامپ بوده است که در الکامپ ۹۷ نیز تداوم خواهد یافت.

امسال رویدادی تازه به نام الکام تاکز با حمایت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور طراحی و تجهیز شده و عملکرد آن بهره‌مندی از توانمندی اساتید، نخبگان و خبرگان حوزه فناوری است. همچنین الکام ترندز که سال گذشته به طور محدود برگزار شده بود امسال با تمرکز بیشتری در یک سالن مجزا برگزار می‌شود و در آن موضوعاتی همچون هوش مصنوعی، داده‌های بزرگ، پردازش موازی، شهر هوشمند و... بررسی می‌شود.

تاریخچه الکامپ

هدف از برگزاری نمایشگاه در هر نقطه از زمان، علاوه بر معرفی محصولات و دستاوردهای فناوری‌های نوین و به نمایش گذاشتن آنها، امکان بهره وری موثرشان در مسائل کشوری را نیز به همراه داشته است. عرضه محصولات در نمایشگاه بین المللی علاوه بر کسب اعتبار، سبب ایجاد ارتباط و توزیع خدمات در عرصه بین المللی می‌شود و هم امکان همکاری و صادرات دانش توسط شرکت های داخلی را فراهم می آورد.

نمایشگاه الکامپ تهران در هر دوره با شعار و رویکردی خاص برای هدفمند کردن و جهت دادن بیشتر در تبادل اطلاعات برگزار می گردد و امسال نیز شعار آن «پیش به‌سوی اقتصاد دیجیتال با توان ایرانی» انتخاب شده است. پیش بینی می‌شود با استقبال خوب مردم و شرکت‌های حاضر، شاهد گفتمانی پربار در حوزه ICT باشیم. نمایشگاه الکامپ امسال از تاریخ ششم الی نهم مرداد ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد و بازدید از آن در صورت ثبت‌نام آنلاین، رایگان خواهد بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی