ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

وزیر ارتباطات مطرح کرد: حذف تمام قبوض کاغذی و صرفه‌جویی ۱۴۴۰ میلیارد تومانی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (۱۷ آذر) در رویداد هفته دیجیتال ایران اعلام کرد که سالانه در کشور ۱۴۴۰ میلیارد تومان هزینه صرف قبوض تلفن، آب، برق و گاز می‌شود؛ رقمی که می‌تواند به ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | ۱۹:۰۵

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (۱۷ آذر) در رویداد هفته دیجیتال ایران اعلام کرد که سالانه در کشور ۱۴۴۰ میلیارد تومان هزینه صرف قبوض تلفن، آب، برق و گاز می‌شود؛ رقمی که می‌تواند به یک صرفه‌جویی برای کشور تبدیل شود.

«محمدجواد آذری جهرمی» از هزینه‌های دلاری و درآمد ریالی اپراتورهای موبایل و همچنین شرکت مخابرات ایران گفت و سپس به این نتیجه‌گیری رسید که می‌توان هزینه‌های بی‌دلیل را کاهش داد. یکی از همین هزینه‌ها، صدور قبوض کاغذی در شرکت مخابرات است:

«یک آمار ساده به ما می‌گوید شرکت مخابرات ایران که در حوزه درآمدی دچار مشکل است، ۳۰ میلیون مشترک دارد و در دوره‌های ۲ ماهه، یعنی سالی ۶ قبض صادر می‌کند. هزینه تمام شده هر قبض ۲ هزار تومان است. این هزینه در ماه ۶۰ میلیارد تومان و در سال ۳۶۰ میلیارد تومان است. این دور ریز منابع است در حالی که می‌توانیم با ظرفیت دولت الکترونیکی از چنین هزینه‌ای صرف نظر کنیم. دولت الکترونیکی امروز زیرساخت‌های آماده‌ای دارد؛ دیگر شایعه و ادعا نیست.»

وزیر ارتباطات از دستور خود به شرکت مخابرات ایران برای ارائه برنامه‌ای جهت حذف قبوض کاغذی ظرف ۴۵ روز آینده گفت.

او عنوان کرد که این ۳۶۰ میلیارد تومان صرفاً هزینه شرکت مخابرات ایران است اما از سوی دیگر ۳۵ میلیون کنتور برق، حدود ۳۵ میلیون کنتور آب و ۲۰ میلیون کنتور گاز وجود دارد:

«هزینه توزیع تمام این قبوض در سال ۱۴۴۰ میلیارد تومان است. در شرایطی که نظام درآمدی ما دچار اشکال است، چه کارهایی نمی‌توان با این رقم انجام داد؟ درآمد وزارت ارتباطات از تملک دارایی‌ها، چیزی که از ابتدای سال تاکنون وصول شده ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است. با این بودجه باید ماهواره هوا کنیم، شبکه ملی اطلاعات را توسعه دهیم، ادعا دارند ۳۰۰ میلیارد به پیام‌رسان‌ها وام بدهیم.، دیتاسنتر بسازیم و دولت الکترونیک را توسعه دهیم. از نبود بودجه نمی‌نالیم، اما عدد ۱۴۴۰ میلیارد تومان، عدد بسیار قابل توجهی است و از هزینه پرداخت شده به یک وزارتخانه هم بیشتر است.»

آذری جهرمی خبر داد که در خصوص الکترونیکی شدن قبوض آب، برق و گاز با وزیر نیرو و نفت صحبت کرده است و رییس جمهوری نیز در دولت دستور داده تا با توجه به مسائل بهره‌وری، این ظرفیت‌ها در دولت الکترونیک فعال و به‌کارگیری شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • abbasalifix
    abbasalifix | ۱۹ آذر ۱۳۹۷

    باید اینترنتی بشه . اینجوری که بتونیم بفهمیم که بابت چی دقیقا داریم پول میدیم! مثل ایرانسل نشه که اولش آبونمان نداشت الان داره !

  • رضا
    رضا | ۱۸ آذر ۱۳۹۷

    همراه اول اول ماه آخر ماه وسط ماه این دفعه دلم خواست همش قبض صادر می کنه با حذف قبض کاغذی احتمال سو استفاده بالا میره در ضمن از این صرفه جویی چی به مشترک می زسه ؟

  • فـرزاد
    فـرزاد | ۱۷ آذر ۱۳۹۷

    هزینه تمام شده هر قبض 2 هزار تومان ؟!!!!!!!!!!!!!!!!! رو کاغذ گلاسه مگر دارن میزنن ؟! چخبره ؟ دست کدوم پیمانکار دادن صدور و ارسال قبض که همچین بخور بخوری راه انداخته؟

مطالب پیشنهادی