ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
تکنولوژی

نماینده مجلس: پیام‌رسان‌ها هم نشریه هستند و باید مجوز بگیرند

«محمدعلی پورمختار» عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در برنامه «حالا خورشید» در تشریح برخی جزئیات از طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی عنوان کرد که اگر کسی بخواهد کانال یا گروه تشکیل دهد باید ...

پگاه طوسی
نوشته شده توسط پگاه طوسی تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | ۱۲:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

«محمدعلی پورمختار» عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در برنامه «حالا خورشید» در تشریح برخی جزئیات از طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی عنوان کرد که اگر کسی بخواهد کانال یا گروه تشکیل دهد باید از طریق پنجره واحد با رعایت قوانین کشور آن را ثبت کند.

پورمختار در گفتگوی تلفنی با این برنامه تلویزیونی، توضیح داد که اگر امروز کسی بخواهد نشریه منتشر کند باید مجوز بگیرد، پیام‌رسان هم مانند نشریه است:

«نشریه هم پیام‌رسان مکتوب است. ما در این طرح شرط گذاشتیم اگر کسی بخواهد کانال یا گروه تشکیل دهد باید از طریق پنجره واحد با رعایت قوانین کشور ثبت شود. پس از تشکیل کانال یا گروه توسط هیات نظارت که ۱۷ دستگاه عضو آن هستند، موثر بودن آن بررسی می‌شود.»

او در توضیح به اینکه در حال حاضر میلیون‌ها کانال در شبکه‌های اجتماعی مجازی وجود دارند و بررسی همه آنها توسط این کارگروه به نظر غیر ممکن می‌رسد، گفت: «در این هیات نظارت، وزارت فناوری اطلاعات و وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی عضو هستند. این نهادها با فناوری‌های خود می‌توانند اطلاعات را جمع‌آوری کنند. ما در بحث جمع‌آوری اطلاعات کانال‌ها مشکلی نداریم. به علاوه در کل کشور تنها ۴ تا ۵ کانال تاثیرگذار وجود دارند که باید مورد بررسی قرار گیرند.»

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی۱۷ دستگاه را مرجع تشخیص موثر بودن کانال و گروه‌های پیام‌رسان دانست و تاکید کرد که باید با کنترل فضای مجازی به افراد اجازه فعالیت داد:

«در نظام جمهوری اسلامی پهنای باند با سرعت‌های مختلف به پیام‌رسان‌ها داده می‌شود که بخشی از خدمات به آنها است، به همین جهت باید نظارت بر آنها هم وجود داشته باشد. در طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی به صراحت عنوان شده است که باید پهنای باند پیام‌رسان‌های داخلی بیش از دو برابر پیام‌رسان‌های خارجی باشد؛ ضمن اینکه باید فعالیت گروه‌ها و کانال‌های موثر در این پیام‌رسان‌ها با دریافت مجوز صورت گیرد. فعلا این طرح در کمیسیون فرهنگی در حال چکش‌کاری است. باید اطلاعات مردم ایران در این پیام‌رسان‌های داخلی در سرورهای درون کشورمان نگهداری شود تا سوء استفاده از آن صورت نگیرد.»

پورمختار اعلام کرد که طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی بعد از امضای ۹۵ نماینده به هیات رئیسه و هم اکنون برای بررسی بیشتر به کمیسیون فرهنگی ارجاع داده شده است.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی معتقد است از آنجایی‌که شبکه‌های اجتماعی نقش موثری در تثبیت هویت ملی و فرهنگی جوامع دارند و به عنوان مرجعی اثرگذار در تعاملات مختلف بخش‌های زیرین جامعه شناخته می شوند، می‌تواند سهم فراوانی در شکل‌گیری مناسبات داشته باشند و بنابراین نمی‌توان به ابعاد،‌ آثار و آسیب‌های آن بی‌تفاوت بود:

«ساماندهی این پیام‌رسان‌های اجتماعی از مرحله شکل‌گیری تا نظارت بر روند فعالیت‌ها و ایجاد ضمانت اجراها نیاز به سازوکارهای قانونی داشته است که البته نباید فارغ از نگاه‌های حمایتی نسبت به ظرفیت‌های داخلی در عرصه تبادل اطلاعات غافل بود به همین دلیل این طرح با هدف اعتمادسازی و صیانت از حقوق شهروندی، حریم خصوصی،‌ فرهنگ عمومی و امنیت ملی نوشته شده است.

به گفته پورمختار تاکنون حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی کم بوده و شاید در برخی موارد در حد حرف بوده است؛ ضمن اینکه باید این حمایت‌ها از آنها از مسائل مادی گرفته تا خدمات دیگر مانند حمایت‌هایی باشد که از پیام‌رسان‌های خارجی شده‌است. عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در ادامه می‌گوید:

«زمانی که می‌خواهیم تغییری در قانون ایجاد کنیم این حس وجود دارد که شاید با تصویب آن مانعی را در مقابل خود ببینیم و حتی ممکن است در مدت کوتاهی درمورد استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی وقفه ایجاد شود اما با ساماندهی و حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی قطعا آثار و برکات این موضوع به مرور زمان افزایش پیدا خواهد کرد.»

گفتنی‌ست که در ماده دوم پیش‌نویس طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی مشخصاً در مورد پیام‌رسان‌ها آمده‌است که فعالیت پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی مشروط بر تعیین هیات نظارت است:

«فعالیت پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی اثرگذار مشروط به تعیین هیات نظارت خواهد بود. در غیر این‌ صورت فعالیت آنها در کشور غیرقانونی است. وزارت ارتباطات موظف است نسبت به مسدودسازی آنها اقدام کند.»

خاطرنشان می‌شود در ماده ۱۹ طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی اینطور آماده است که که «وزارت ارتباطات مکلف است درآمد حاصل از فروش ترافیک و پهنای باند بابت مصرف پهنای باند بین‌الملل و پیام‌رسان‌های خارجی را دو برابر تعرفه‌های عادی اینترنت محاسبه و ۹۰درصد مابه التفاوت آن را در قالب صندوق حمایت از پیام رسان‌های داخلی تحت نظارت هیات نظارت واریز کند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (14 مورد)
  • herogame
    herogame | ۱۸ آذر ۱۳۹۷

    واقعا تاسف باره که اینا با حقوقای میلیاردی و میلیونی و بی سوادیشون شدن مسئول یه کشور! پیام رسان نشریه است!!!!!!!!!!!!!!!!

    • abbasalifix
      abbasalifix | ۱۹ آذر ۱۳۹۷

      شما خودتون به این بی سواد ها رای دادین و گرنه تا الان جرات نمیکردن همچین حرفی بزنن

  • ahadm ۸۸۸۸
    ahadm ۸۸۸۸ | ۱۸ آذر ۱۳۹۷

    تنها کاری که باید بکنیم اینه که دوره بعد نه به نمایندگان نه به ریاست جمهوری رای ندیم
    ببینم باز اینا می تونند برم و چرت و پرت تحویل ما بدند

  • Amiramhdi Berenjian
    Amiramhdi Berenjian | ۱۸ آذر ۱۳۹۷

    واقعا در بعضی مواقع باید کامنت های فحش رو هم تایید کنی دیجیاتو... ⁦⁩⁦??‍♂️⁩⁦??‍♂️⁩?

  • Farzad Roshan
    Farzad Roshan | ۱۸ آذر ۱۳۹۷

    یعنی من و عمه هام و شوهرهاشون گروه داریم باید بریم از ارشاد مجوز بکیریم !!!

  • فرشاد
    فرشاد | ۱۸ آذر ۱۳۹۷

    وقتی میگن مسئولین بیسوادند یعنی همین. پیام رسان نشریه‌ست؟! نشریه سردبیر داره، خبرنگار داره و ... پیام رسان کارش مشخصه! هیچ کانال تلگرامی ای نمیاد به نقل از خودش مطلب انشار بده. وای به روزگار ما که شماها مسئولین این مملکت هستید!

  • enrix
    enrix | ۱۸ آذر ۱۳۹۷

    طرحی با اسم زیبا " حمایت از پیام رسان های داخلی "
    ولی باطنی دیگر! کار بعضی اصولگراها همینه یه طرح با اسم
    خیلی قشنگ میدن! ولی باطنش چیزای دیگه نوشته شده
    بعدش که گله میکنی تازه بعضایشون میگن تو مخالفه پیشرفت
    نسخه های بومی هستی و فلان.....
    مثال واضحش :
    مشروط شدن ایجاد گروه به دریافت مجوز
    افزایش هزینه اینترنت بین الملل ( به خاطر پیام رسان خارجی)
    حبس برای فعالیت اقتصادی در پیام رسان تلگرام
    و .......
    تازه اعضای هیئت نظارت بر پیام رسان ها کیان؟؟؟؟ منتخب های مردم؟؟
    نماینده های محترم مردم؟؟؟؟ نه!

  • pouya20
    pouya20 | ۱۸ آذر ۱۳۹۷

    این کانال فامیلی که ما زدیم تو تلگرام الان باید 17 تا امضا بگیریم؟ هر روز داییم 6 صبح به خیر میفرسته. اون مجوزم روشه یا باید جدا مجوز از رادیو بگیره اون؟؟!? ? ?

  • mohammad.zav
    mohammad.zav | ۱۸ آذر ۱۳۹۷

    "هرچه او گوید در حساب عقل محسوب باشد و در کتاب دانش مکتوب" معنی مکتوب در لغت نامه دهخدا حالا با توجه به این کلن قانون مجوز که جز سیاست شکست خورده امنیتی کردن همه چیز حکومت هست و مانع بزرگ آزادی بیان و عقیده اصلا معنی مکتوب و نشریه از لحاظ حقوقی بحث برانگیزه مثل قضیه صوت و تصویر فراگیر

  • E.A
    E.A | ۱۸ آذر ۱۳۹۷

    یعنی این پشت کارایی ک برای پیام رسان ها دادن اینا یکم جاهای دیگه خرجش میکردن بهتر بود واقعا کیا برای یک ملت تصمیم میگیرن....

  • eimanarenji
    eimanarenji | ۱۸ آذر ۱۳۹۷

    دقیقا چه کنیم که خاطر شما مسئولین مکدر نشود؟

مطالب پیشنهادی