ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مدیرعامل اسنپ احتمال تغییر ماهیت این تاکسی‌ اینترنتی را مطرح کرد

کمیسیون زیربنایی هیات دولت فردا (۱۵ اردیبهشت) در جلسه‌ای می‌خواهد در خصوص اصلاح لایحه‌ قانون توسعه‌ی حمل‌ونقل عمومی تصمیم‌گیری کند. یکی از اصلاحات این لایحه لغو قانون نظام صنفی برای تاکسی‌های اینترنتی و الزام آنها به ...

امیر مستکین
امیر مستکین منتشر شده در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸  |  ۱۹:۰۵

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

کمیسیون زیربنایی هیات دولت فردا (۱۵ اردیبهشت) در جلسه‌ای می‌خواهد در خصوص اصلاح لایحه‌ قانون توسعه‌ی حمل‌ونقل عمومی تصمیم‌گیری کند. یکی از اصلاحات این لایحه لغو قانون نظام صنفی برای تاکسی‌های اینترنتی و الزام آنها به دریافت مجوز از شهرداری‌هاست؛ اتفاقی که به گفته مدیرعامل اسنپ، می‌تواند ماهیت کلی کسب‌وکارهای حوزه حمل‌ونقل را دگرگون کند یا در مرحله بعدی باعث توقف فعالیت و تعطیلی آنها شود.

ژوبین علاقبند، مدیرعامل اسنپ در گفتگو با دیجیاتو از اقدامات پنهانی وزارت کشور به عنوان متولی شهرداری‌ها پرده برمی‌دارد و می‌گوید:

«وزارت کشور سعی می‌کند به صورت پنهانی لایحه مورد نظرش را به تصویب برساند. به این مفهوم که تاکسی‌های اینترنتی را مجبور به دریافت مجوز از شهرداری‌ها کند. بارها اعلام کرده‌ایم که این موضوع به معنای اتمام فعالیت ما خواهد بود؛ چراکه برای کسب‌وکار ما سنگین و گران تمام خواهد شد. وزارت کشور قصد دارد ابزارهای نظارت سنتی را در پلتفرم‌های نوین اجرایی کند. وقتی ما از شهرداری‌ها مجوز بگیریم، قیمت‌گذاری باید بر اساس مصوبه شورای شهر باشد و از وضعیت قیمت‌گذاری پویایی که داریم، خارج خواهیم شد. از سوی دیگر می‌خواهند بر تعداد خودروهایی که در سامانه خودمان داریم محدودیت قرار دهند در صورتی که ما بر اساس عرضه و تقاضا و نیاز بازار جذب خودرو داریم. پس این قوانین و مقررات دست‌وپاگیر که مختص تاکسی‌های سنتی است، می‌تواند باعث از بین رفتن کسب‌وکار ما شود.»

او در پاسخ به این سوال که اسنپ و سایر شرکت‌های فعال در این حوزه در برابر این تصمیم چه کارهایی انجام داده‌اند، گفت: «سعی کرده‌ایم به کسانی که در این کمیسیون تصمیم‌گیرنده هستند، خطرات را اطلاع‌رسانی کنیم. با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفتگو کرده‌ایم. از طرفی وزارت صنعت، معدن و تجارت را نیز در جریان تبعات این تصمیم قرار داده‌ایم. اکنون صرفاً می‌توانیم امیدوار باشیم که تصمیم درستی اتخاذ کنند.»

همه این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که تاکسی‌های اینترنتی، نظارت شهرداری‌ها را بر عملکرد خود پذیرفته بودند. اما در این میان دستورالعمل نظارتی شهرداری بر تاکسی‌های آنلاین بیشتر از دو سال‌ است که در انتظار تصویب توسط وزارت کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخش خصوصی است. مدیرعامل اسنپ در پاسخ به این سوال که آیا اساساً وزارت کشور به دنبال تصویب دستورالعمل است یا خیر، می‌گوید:

«جلسات متعددی درباره دستورالعمل نظارتی داشته‌ایم و اتفاقاً خیلی هم خوب پیش رفته‌اند. آخرین جلسه ما هم شنبه گذشته بود. جای تاسف است که وقتی می‌توان همین دستورالعمل را به نتیجه رساند و طبق نظر هیات وزیران عمل کرد، وزارت کشور اصرار داشته باشد تا لایحه مورد نظر خودش را از طریق دیگری جلو ببرد. اینجا صرفاً بحث اسنپ نیست. تاکسی‌های اینترنتی بالغ بر ۲ میلیون راننده دارند. این موضوع عملاً باعث از بین رفتن این کسب‌وکارهاست.»

مدیرعامل اسنپ درباره تغییراتی که وزارت کشور و شهرداری با دادن مجوز به دنبال آنها هستند، می‌گوید که آنها می‌خواهند ذات کسب‌وکار تاکسی‌های آنلاین را تغییر دهند. به گفته علاقبند، یکی از این موارد مربوط به شرایط خاص آب‌وهوایی مانند هوای بارانی یا برفی است که در چنین بازه‌هایی، تاکسی‌های آنلاین اجازه تغییر قیمت خود را نخواهند داشت. همین شرایط باعث می‌شود تا رانندگان، سفر را با قیمت‌های کم قبول نکنند و در واقع مردم برای استفاده از اسنپ ناتوان باشند. مدیرعامل اسنپ همچنین موضوع ایجاد محدودیت در جذب راننده یا استفاده از نوع خاصی خودرو را مطرح می‌کند و می‌گوید که تمام این اتفاقات در صورت لزوم دریافت مجوز از شهرداری، باعث می‌شود تا این کسب‌وکار به شکل کلی تغییر کند و به همین دلیل نیز احتمال تعطیلی آن وجود دارد.

ژوبین علاقبند راه‌حل نهایی را در تدوین دستورالعمل برای ادامه فعالیت اسنپ به شکل پویا و موثر می‌داند. او در همین رابطه می‌گوید: «ما نه مخالف نظارت شهرداری و نه مخالف برنامه ریزی شهری هستیم. چیزی که مخالفش هستیم، عوض شدن کسب‌وکار ماست. اگر دستورالعمل نظارتی تصویب شود، نظر دو طرف تامین شده است و مناسب‌تر است که وزارت کشور هم دستورالعمل نظارتی را مبنای کار قرار دهد. در حالی که وزارت کشور می‌‌خواهد به تاکسی‌های آنلاین مجوز بدهد و سپس به زور شرایط خودش را به آنها تحمیل کند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (17 مورد)
  • irvani mohsen

    تنها چیزی که برای دولت تدبیر و امید ارزش نداره نظراته مردم هست متاسفانه خدا بداده ما برسه

  • itookan

    فقط آمریکا (تحریممون) نمیکنه. خودمونم خودمونو آره!

  • M Hossein

    این طرح فقط در یک صورت به نفع مردمه! اونم اینکه اسنپ تعطیل بشه دو میلیون بیکار بشن اونوقت ملت بزنن ریشه این نظام رو از این کشور بکنن یه ملت از ازین جلبک ها نفس راحت بکشن

    • M Hossein

      البته شواهد نشون میده که ملت ما بی بخار ترین و بی غیرت ترین ملتی هست که تاریخ به خودش دیده.

  • یاس کبود

    به زودی شاهد قبض جدید اکسیژن خواهیم شد!
    تعداد نفس های در این ماه ۵۶۹۰۰۴
    بهای پرداختی ۱۱۵۰۰۰تومان!
    اینا دیگه شورش رو از بی نمکی رد کردن!دیگه میخان از هر طریقی از مردم بکشن!!
    اخه اگه قراره اسنپ بیاد مجوز از شما بگیره،و به شما عوارض بده،و کرایه رو هم اندازه تاکسی کنه ،خب دیگه میشه آژانس تلفنی!
    چرا دارید در مقابل فهمیدن مقاوت میکنید!!باور کنید اگه ۴۰سال پیش جای هر یکی از شما یه گاو میزاشتن،الان صادر کننده گوشت و لبنیات به دنیا بودیم!
    چرا هرکس میاد یه کار خوبی کنه شما لهش میکنید؟؟ناموسا اگر من یه کاره ای توی این مملکت بودم حاظر بودم ۲برابر بهتون حقوق بدم فقط توی خونتون بمونید و هیچ غلطی نکنید!!
    سعدیا گفتا که ای زنبور سرخ,تو که عسل نمیدهی پس نیش مزن!!
    اخه عوضی های نفهم اگه کاری نمیکنید واسه رفاه مردم،حداقل سنگ جلوی پا نندازید!
    حاظرم دنیا و آخرتم رو به فنا بدم ولی تک تک شماها رو زیر شکنجه بکشم
    #صبر_هم_اندازه ای_دارد

  • max77

    بابای من ۳ساله داره تپسی کار میکنه.هیچ منبع درآمد دیگه ای هم نداریم.

  • Alireza Zare

    به این بخت بد باید لعنت فرستاد که در بهترین مکان ولی در بدترین زمان به دنیا اومدیم‌.
    ایران کشوری با تاریخ و فرهنگ غنی، آب و هوای عالی، منابع بسیار زیاد، اما مدیریت داغون!

  • max77

    این دولت مثه خوره افتاده به جون ملت.تا نابودش نکنه ول کن نیست.قرار بود با اون وعده دروغین در عرض سه ماه کار برای جوونا درست کنن تو این شش سال هرروز به تعداد آدمای بیکار اضافه شده.بابای من سه سال تو تپسی داره کار میکنه.خدا ازشون نگذره که ما رو از نون خوردن میندازن

  • آقا مهدی

    من یازده سال کارمند سازمان تاکسیرانی بودم، سازمانهای تاکسیرانی از مدیریت تاکسی های موجود هم ناتوانند، تصویب این طرح باعث میشه که، شرکت هایی مثل اسنپ، پویایی خودش را از دست بدن. مگر اینکه یک ساز و کار مناسبی برای این کار در نظر گرفته بشه، در کل من به این طرح خوشبین نیستم

  • Bardia Ath

    علی برکت الله

    • yosof

      - به عقب بازنمیگردیم
      - آمده ایم تا مشتی باشیم بر دهان دلواپسان
      - هوای اردیبهشت روحانیست
      - 4%>96%

  • Farzin Farzini

    هر کجا که در ایران گندی زده میشود، پای این دولت در آن میان است

    • yosof

      حیف که بالاییها نمیزارن این دولت کار کنه
      و الا هر ریال ایران میشد یک میلیون دلار آمریکا (نه دلار جهانگیری)

      • ErfanMTI

        روزی چند تا کامنت باهات حساب کردن؟

        • amir rahimi

          با تو چند حساب کردن؟

  • AMIR RAD

    دیگه خیلی داره بی پولی فشار میاره به اینا هرجا ببینن داره پولی درمیاد سهم خواهی میکنن از جیب ملت تا اسنپ و ...

  • emi_raz

    امیدوارم بحث بیمه راننده ها هم به جای خوبی برسه.

مطالب پیشنهادی