چیپ جدید سونی اینترنت اشیاء را دگرگون میکند
سونی از چیپ پیشرفته ای رونمایی کرده که چگونگی رله اطلاعات توسط خودروها و دیگر دستگاه های متصل را دگرگون خواهد کرد. یکی از مشکلات عمده بر سر راه توسعه شبکه گسترده اینترنت اشیاء برد ...
سونی از چیپ پیشرفته ای رونمایی کرده که چگونگی رله اطلاعات توسط خودروها و دیگر دستگاه های متصل را دگرگون خواهد کرد.
یکی از مشکلات عمده بر سر راه توسعه شبکه گسترده اینترنت اشیاء برد ارتباطی پایین است اما سونی با توسعه تراشه ای جدید تا حد زیادی این مشکل را مرتفع کرده است. چیپ جدید این کمپانی که CXM1501GR نام دارد، امکان مخابره داده تا شعاع ۹۶.۵ کیلومتری و در محیط های پر نویز شهری را فراهم می سازد.
این چیپ حتی در صورت نصب روی ماشین هایی که با سرعت بالای ۹۰ کیلومتر حرکت می کنند نیز کارایی خود را از دست نمی دهد. برد و کارایی بالای این محصول نوید کاربردهای فراوانی را در زمینه های امنیت، نظارت و ردیابی به همراه دارد.
اغلب سیستم های اینترنت اشیا برای مخابره داده به سامانه ابری از وای فای یا شبکه سلولی موبایل استفاده می کنند. ماژول سونی اما پس از نصب روی دیوایس های متصل به اینترنت اشیاء به آنها اجازه می دهد داده ها با حداقل توان به شبکههای دوربرد توان پایین سونی موسوم به ELTRES ارسال کند.
CXM1501GR سیگنال ها را در باند ۹۲۰ مگاهرتز به ELTRES ارسال می کند و برای دستیابی به اطلاعات مکانی و زمانی به سنسورهای GPS و GNSS مجهز شده است. این فناوری در حال حاضر تنها به ژاپن محدود شده اما در صورتی که با موفقیت پیاده سازی شود، به احتمال قریب به یقین به دیگر نقاط دنیا نیز راه پیدا خواهد کرد.
به گفته سونی این تراشه با پشتیبانی از طیف وسیعی از دیوایس ها و مخابره داده در فواصل طولانی مزایایی نظیر یافتن افراد در مناطق کوهستانی، ردیابی حیوانات در طبیعت، رهگیری کشتی ها، پهپادها، دوچرخه ها و ماشین های اجاره ای و غیره را فراهم می سازد. این موارد همین حالا هم عملی هستند اما سونی به دنبال کاهش شدید هزینه و پیچیدگی است تا حدی که همه جا بتوان از آنها استفاده کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اعرین به سونی .. سونی تاپاله هم بسازه من دوسش دارم ..
درسته- LoRa تونسته خودش رو به سرعت گسترش بده. در زمینه ی برد فرکانسی کافیه این سه تا ویدیوی زیر رو ببینین:
https://www.youtube.com/watch?v=Fei3WYAJglE
https://www.youtube.com/watch?v=adhWIo-7gr4
https://www.youtube.com/watch?v=9qcghiz246E
پیشنهاد میکنم برای محاسبه میزان برد در فرکانس های مجاز به این آدرس هم سری بزنید.
فرکانس های مجاز شبکه LoRa در ایران
433 و 868 MHz هستش.
https://waviot.com/technology/nb-fi-range-calculator
در خصوص کار روی این شبکه هم عرض کنم، پروژه هایی تعریف شده که امیدواریم بتونیم تا پایان امسال به نتیجه و بهره برداری نهایی برسونیم. یکی از این پروژه ها که تقریبا داره وارد فاز اجرایی میشه، هوشمند سازی پارکینگ حاشیه ای هستش.
برد کاری این شبکه ها بستگی زیادی به دید مستقیم گیرنده و فرستنده داره و همینطور توان ارسالی. تو همین لینک شما هم مشخصه که این برد کاری تو محیط های شهری و خارج شهر متفاوته. همینطور ارتفاع نصب تجهیزات، چه در سمت فرستنده، چه در سمت گیرنده. هر چه مانع کمتری تو مسیر ارتباطی باشه، فاصله ی بین فرستنده و گیرنده میتونه بیشتر باشه. پروژه ی پارکینگ هوشمند خیلی خوبه. تو زمینه های کشاورزی و خدمات شهری هم خیلی میتونن از IoT استفاده کنن. مثل کنترل سطح آب رودخونه ها و سد ها و کنترل میزان رطوبت خاک و کنترل دما و رطوبت هوا و کیفیت هوا و .... پروژه های خیلی زیادی میشه روش تعریف کرد و هزینه ی پیاده سازی کمی دارن و مصرف انرژی کمشون باعث میشه عمر باتری طولانی داشته باشن و سال ها مورد استفاده قرار بگیرن با هزینه ی نگهداری نزدیک به صفر. تازه میشه از انرژی خورشیدی هم استفاده کرد برای مواردی که مصرف باتری بالایی داشته باشه.
فردا اولین Gateway شبکه LoRa در باند فرکانسی 868MHz با آنتن 9dBi در شهر یزد با برد مستقیم ۹ کیلومتر و غیر مستقیم ۶ کیلومتر نصب میشه. امیدوارم این شروع خوبی باشه برای پیشبرد مفهوم IoT در کشور.