معاون وزیر ارتباطات: حجم بازار ICT ایران به ۱۳.۳ میلیارد دلار رسیده است
رویداد بینالمللی «ظرفیت سازی و مهارت افزایی برای تحول دیجیتال در اقتصاد دیجیتال» از ۱۵ تیر تا ۱۹ تیر برگزار میشود. در افتتاحیه این رویداد معاون وزیر ارتباطات از لزوم تحول اقتصادی و حرکت به ...
رویداد بینالمللی «ظرفیت سازی و مهارت افزایی برای تحول دیجیتال در اقتصاد دیجیتال» از ۱۵ تیر تا ۱۹ تیر برگزار میشود. در افتتاحیه این رویداد معاون وزیر ارتباطات از لزوم تحول اقتصادی و حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال خبر داد. وی همچنین اعلام کرد که حجم بازار ICT ایران اکنون به ۱۳.۳ میلیارد دلار رسیده است.
«ستار هاشمی» سرپرست جدید معاونت نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات در این نشست که به خاطر بینالمللی بودن آن تماما به زبان انگلیسی برگزار میشد اعلام کرد که بیست درصد از سهم اقتصاد کشور در دستان اقتصاد دیجیتال قرار دارد و این موضوع در سال جاری به رقم ۲۵ درصد خواهد رسید:
«تحول مهم ترین رکن ICT است. زمانی که صحبت از تحول به میان می آید باید بدانیم که کسب و کارهای این حوزه نیز باید دچار تحول شوند. در ایران به این تحول دست پیدا کرده ایم. کشوری که اقتصاد آن بر پایه نفت و گاز است در حال حاضر نزدیک 20درصد اقتصاد کشورش بر پایه دیجیتال است و ما باید این اکوسیستم را رشد بدهیم.»
هاشمی تاکید کرد که یکی از کارهایی که می تواند به رشد اقتصاد دیجیتال کمک کند توسعه منابع انسانی در این حوزه است. او با اشاره به رتبه یک دولت الکترونیک ایران در منطقه به ارائه جزییات بیشتری از این موضوع پرداخت: «در دولت الکترونیک 201 سرویس عمومی و 734 سرویس خصوصی انجام می شود و هم چنین 215 میلیون تراکنش در GSB (مرکز ملی تبادل اطلاعات) داشتهایم.»
به گفته هاشمی در صنعت ICT کشور در طی سال های گذشته کشور 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده و بازار حوزه دیجیتال کشور نیز از 6.3 میلیارد دلار به 13.3 میلیارد دلار رسیده است. او همچنین اعلام کرد که ایران ۶۵ میلیون کاربر تلفن همراه دارد و تمام این مسائل را راهی برای آینده روشن برای زندگی سادهتر شهروندان خواند و گفت:
«در آیندهای که متصور شدهایم تحول دیجیتال باید زندگی شهروندان ما را آسان کند و بازیگران این حوزه هم باید روی این موضوع تمرکز کنند. تحول دیجیتال میتواند در همه مسائل زندگی تاثیرگذار باشد و حتی روی موضوعاتی چون آموزش تاثیر مثبت بگذارد؛ امروزه دیگر آموزش رو در رو تنها راه یادگیری نیست و هرکسی در هر جایی در هر زمانی میتواند آموزش آنلاین ببیند.»
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد که اقتصاد دیجیتال محدود به یک مرز و کشور نیست و راهی است برای حل نیازهای کشورهای سراسر دنیا.
در این نشست «صادق عباسی شاهکوه» مدیر دانشکده پست و مخابرات که متولی این رویداد هم است تاکید کرد که کلیدیترین نکته رشد اقتصاد در جهان کنونی، رشد اقتصاد دیجیتال است: «ICT تجارتها وشغلهای جدیدی را خلق میکند. امروزه بیشتر از 50 درصد اقتصاد دنیا را اقتصاد دیجیتال تشکیل میدهد. اقتصاد دیجیتال رشد 2.5 برابری نسبت به سایر صنایع مرتبط با اقتصاد داشته و این موضوع آنچنان در ایران پیشرفت کرده که ما توانستهایم مدلهای بومی مواردی چون نقشه، موتورهای جستجو و پیامرسانهای بومی را راهاندازی کنیم.»
شاهکوه همچنین در سخنان خود اعلام کرد که هدف اصلی دانشکده پست و مخابرات از برگزاری این رویداد کسب درآمد نیست و بیشتر روی اشتغالزایی در اقتصاد دیجیتال تمرکز دارد.
گفتنی است کارگاههای این رویداد از روز ۱۵ تیر تا ۱۹ تیر برگزار میشود. ۲۴ نشست و هکاتون در این کارگاهها توسط بیست کشور حاضر در آن برگزار خواهد شد. هر نماینده خارجی معمولاً یک جلسه را به خودش اختصاص میدهد. بلاکچین و آثارش روی اقتصاد دیجیتال، اینترنت اشیا، شهرهای هوشمند موضوعاتی هستند که طی ۲۴ نشست مطرح خواهند شد. به گفته برگزار کنندگان این رویداد گزارش برگزاری این دورهها پس از برگزاری آن تدوین و منتشر خواهد شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.