تحقیقات از افزایش عجیب قیمت بعضی داروها خبر می دهند؛ از ۲۶ تا ۶۶۷ درصد
قانون شفافیت اطلاعات کالیفرنیا باعث شده محققان به افزایش غیرمنطقی قیمت داروها پی ببرند که در برخی موارد به ۶۶۷ درصد هم می رسد. این داده ها به لطف قانون شفافیت کالیفرنیا در دسترس محققان ...
قانون شفافیت اطلاعات کالیفرنیا باعث شده محققان به افزایش غیرمنطقی قیمت داروها پی ببرند که در برخی موارد به ۶۶۷ درصد هم می رسد.
این داده ها به لطف قانون شفافیت کالیفرنیا در دسترس محققان قرار گرفته بود و نشانگر تورم دستکم ۱۶ درصدی از سال ۲۰۱۷ بوده است. این افزایش قیمت در لیست عمده فروشی اعمال شده و ممکن است تغییر نهایی قیمت در بازار بیش از این هم بوده باشد.
بر اساس قانون شفافیت تولیدکنندگان دارو باید در بازه های زمانی سه ماهه افزایش قیمت محصولات و دلیل آنرا به روشنی اعلام کنند. به لطف این قانون کارخانه از سال ۲۰۱۷ تا سه ماهه اول ۲۰۱۹ صدها مورد گزارش مربوط به افزایش نرخ محصولات منتشر کرده اند. بر اساس برآوردهای صورت گرفته روی بیش از هزار دارو میانگین افزایش قیمت دارو ۲۵.۸ درصد بوده. اگر تنها داروهای ژنریک را در نظر بگیریم این میزان به ۳۷.۶ درصد نیز می رسد.
برخی داروهای خاص اما گرانی سرسام آوری را تجربه کرده اند؛ برای مثال قیمت داروی ضد افسردگی پروزاک (فلوکستین) از ۹ دلار در سال ۲۰۱۷ با تورم ۶۶۷ درصدی در سال جاری میلادی به ۶۹ دلار رسیده است. داروی ژنریک دیگری به نام Guanfacine که برای رفع اختلال نقص توجه و بیش فعالی کاربرد دارد نیز با تورمی ۲۰۰ درصدی از ۲۹ دلار به ۸۷ دلار رسیده است.
تولید کننده Guanfacine دلیل این افزایش قیمت را گرانی مواد اولیه و شرایط بازار عنوان کرده است. با این وجود بررسی نشان داده که تغییری ناچیز در مواد اولیه باعث افزایش قیمت داروها می شود. با این وجود محققان هشدار داده اند که روش فعلی هم قادر به جلوگیری از افزایش قیمت دارو نیست. گروهی از تولیدکنندگان دارو علیه قانون شفافیت شکایت کرده و در پی لغو آن هستند.
اواخر سال قبل سعید نمکی؛ وزیر بهداشت افزایش قیمت داروها در سال ۹۸ را بین ۱۰ تا ۱۵ درصد اعلام کرد. به گفته «احمد شیبانی»، رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروی انسانی هم اکنون ۱۰۲ کارخانه داروسازی در ایران فعالیت داشته و ۹۷ درصد نیاز دارویی کشور را تامین می کنند. شیبانی با اشاره به تامین ۶۷ درصد مواد اولیه مورد نیاز این صنایع در داخل کشور، خواستار قیمتگذاری دارو به تناسب هزینه تمام شده برای تولید آن شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.