ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قطب جنوب
علمی

گرمایش زمین بخش هایی از قطب جنوب را به رنگ سبز در آورد

محققان هشدار داده اند که با افزایش دمای جهانی، بخش های وسیعی از قطب جنوب با برف سبز رنگ پوشیده می شود. تیمی از پژوهشگران به سرپرستی مت دیوی از دپارتمان علوم سیاره ای دانشگاه ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۸:۳۰

محققان هشدار داده اند که با افزایش دمای جهانی، بخش های وسیعی از قطب جنوب با برف سبز رنگ پوشیده می شود.

تیمی از پژوهشگران به سرپرستی مت دیوی از دپارتمان علوم سیاره ای دانشگاه کمبریج انگلستان با استفاده از دیتای ماهواره ای و مشاهدات زمینی نقشه ای با مقیاس بزرگ از شکوفه های جلبکی تهیه کرده اند که در طول تابستان قاره ای در شبه جزیره جنوبگان شکل گرفته اند (منظور تابستانی است که در ماه های نوامبر تا فوریه در نیم کره جنوبی اتفاق می افتد).

جلبک برفی نخستین بار در طول سفرهای محققین به قطب جنوب در دهه های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ کشف شد. از آن زمان تاکنون این پدیده در چندین موقعیت مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و دانشمندان گونه های مختلفی از این جلبک را شناسایی کرده اند.

قطب جنوب

در این پدیده، شکوفه های جلبک در نواحی گرم تر روی سطوح برفی در حاشیه سواحل ایجاد می شوند؛ منظور از نواحی گرم نقاطی است که در آن دما بالاتر از ۰ درجه سانتی گراد است. این اتفاق نیز غالبا بین ماه های نوامبر (آبان) تا فوریه (اسفند) رخ می دهد و هرچه سطح نیتروژن و فسفر بیشتر می شود رشد این جلبک ها نیز سرعت بیشتری می گیرد.

در پژوهشی که پیرامون همین پدیده انجام گرفت و نتایجش در نشریه نیچر کامیونیکیشنز منتشر شد محققان نقشه ای از موقعیت این جلبک تهیه کردند تا به درک درستی از نحوه تاثیرگذاری دمای بالای هوا بر آن برسند که قرار است طی دهه های آتی شدت بیشتری پیدا کند.

قطب جنوب

از آنجا که شکوفه های این جلبک نقش نوعی مخزن کربن را ایفا می کنند (یعنی از طریق فتوسنتز دی اکسید کربن موجود در هوا را جذب می کنند) درک واکنش آن به گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی اهمیت فوق العاده ای برای محققان دارد.

دیوی در بیانیه این پیرامون این پدیده گفت:

ما ۱۶۷۹ شکوفه از این جلبک سبز را در سطح برف پیدا کردیم که زمینی به مساحت ۱.۹ کیلومتر مربع را پوشانده بود و این یعنی سالانه ۴۷۹ تن کربن به واسطه این جلبک ها از بین می روند.

گفتنی است دانشمندان صرفا برف سبز را در قطب جنوب مشاهده نکرده اند و حالا این محدوده شبیه به یک رنگین کمان دیده می شود. دانشمندان اعلام کرده اند که قصد دارند در آینده بررسی های بیشتری انجام دهند و در مورد اثرات جلبک های قرمز و نارنجی این منطقه نیز اطلاعاتی را ارائه کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Hamed
    Hamed | ۵ خرداد ۱۳۹۹

    این وحشتناکه!

مطالب پیشنهادی