ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ساخت پوست رباتیک با قابلیت تشخیص لمس؛ هزار بار سریع‌تر از انسان

محققین دانشگاه ملی سنگاپور پوست رباتیکی طراحی کرده‌اند که می‌تواند سطوح را حدود هزار برابر سریعتر از انسان لمس و احساس کند. این پوست مجهز به چیپ تحقیقاتی نورومورفیک اینتل و دوربین‌هایی ویژه است. طبق ...

حسین آدینه
نوشته شده توسط حسین آدینه | ۷ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۵:۰۰

محققین دانشگاه ملی سنگاپور پوست رباتیکی طراحی کرده‌اند که می‌تواند سطوح را حدود هزار برابر سریعتر از انسان لمس و احساس کند. این پوست مجهز به چیپ تحقیقاتی نورومورفیک اینتل و دوربین‌هایی ویژه است.

طبق ادعای محققان، این پوست رباتیک می‌تواند حالت، بافت و سختی اشیا را حدودا ده برابر سریع‌تر از «پلک زدن» تشخیص دهد. آنها همچنین موفق به طراحی بازویی مشابه با دست انسان شده‌اند که با همراهی پوست رباتیک مورد بحث، می‌تواند خط بریل را بخواند و با دقتی معادل با ۹۲ درصد ترجمه کند.

دوربین جای‌گذاری شده روی این سیستم در واقع عضوی داخلی است که می‌تواند به طور همزمان بازخورد نور از اجسام و پیکسل‌های آنها را تمایز داده و شناسایی کند. به صورت معمول، داده‌ها به طور کلی از طریق پوست مصنوعی طراحی شده و انتقال داده‌های دوربین به چیپ مرکزی تحلیل می‌شوند، و فرآیند لمس هنگامی انجام می‌شود که سنسورهای لمسی و دوربین به طور همزمان یک شی را مد نظر قرار دهند.

یکی از مزایای این روش انتقال داده آن است که نرخ تاخیر (زمان خواندن اطلاعات توسط سنسور لمسی و دوربین و انتقال آن به چیپ) به اندازه قابل توجهی کاهش می‌یابد. به همین دلیل است که ربات مورد بحث می‌تواند با سرعت خیلی بالاتری از انسان اشیا را شناخته و آنها را لمس کند. طبق ادعای محققان این ترفند برای تمایز اشیا، حدود ۱۰ درصد دقیق‌تر از تمام مدل‌های قبلی عمل می‌کند.

کمپانی اینتل در رابطه با سیستم رباتیک طراحی شده توضیح می‌دهد: «شبیه سازی لمس اشیا به کارخانجات مجهز به ربات‌های خودکار اجازه می‌دهد تا سیستم‌ها را به سادگی با تجهیزات و ابزار جدید تطبیق یابند و به عنوان مثال در زمینه نگه داشتن اشیای ناشناخته با اعمال فشار مناسبی که توسط سنسورها حس می‌شوند، هرگز امکان خطا یا افتادن اجسام وجود نخواهد داشت». بدون شک چنین پیشرفت‌هایی در زمینه سیستم‌های رباتیک صنعتی به تعاملات بهینه بین انسان و دستگاه‌های حرفه‌ای منجر خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی