ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

سرقت خودروهای مجهز به ایموبیلایزر چطور ممکن است؟

سیستم ایموبیلایزر به منظور جلوگیری از سرقت خودرو طراحی شده است. سیستم فوق با پیشرفت صنعت الکترونیک روز به روز جدیدتر و میزان کارایی آن بالاتر رفته است. این سیستم با توجه به نسل های ...

غزاله زاهدی
نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰

سیستم ایموبیلایزر به منظور جلوگیری از سرقت خودرو طراحی شده است. سیستم فوق با پیشرفت صنعت الکترونیک روز به روز جدیدتر و میزان کارایی آن بالاتر رفته است. این سیستم با توجه به نسل های مختلف، دو کار اصلی مدیریت باز و بست درها و روشن کردن خودرو را بر عهده دارد. تفاوت دزدگیر با ایموبیلابیزر در این است که دزدگیر صرفا آلارم می‌دهد و خودرو و اشیای درون آن را محافظت می‌کند ولی در ایموبیلایزر امکان جابجایی خودرو را سلب می‌کند.

هر کلید و سوییچی کد مخصوص به‌خود را برای یک خودرو دارد و به‌عبارت دیگر درصورت مفقود شدن سوئیچ خودرو، نمی‌توانید آن را با سوئیچ خودرو دیگری ‌روشن کنید. زیرا خودروهای مونتاژ داخل مجهز به سیستم امنیتی ایموبیلایزر هستند؛ اما به‌رغم برخورداری از این ویژگی، همچنان سرقت خودرو صورت میپذیرد. آیا این می‌تواند بیانگر این موضوع باشد که سیستم ایموبیلایزر آن‌ها به‌درستی عمل نمی‌کند؟

سرقت خودرو

خیر؛ ابتدا باید به‌عملکرد این سیستم اشاره کنیم. فرستنده کوچکی در سوئیچ خودروهایی که از چنین ‌سیستمی برخوردارند، نصب می‌شود تا زمانی که راننده سوئیچ را در محل مربوط به‌آن قرار می‌دهد و استارت می‌زند، سیگنالی حاوی یک کد مشخص برای پردازشگر سیستم ایموبیلایزر ارسال شود و این کد، دستور فعال سازی برق موتور و ... را صادر می‌کند.

به نوشته دنیای خودرو، هر کلید و سوئیچی نیز کد مخصوص به‌خود را برای یک خودرو دارد و به‌عبارت دیگر در صورت مفقود شدن سوئیچ خودرو، نمی‌توانید آن را با سوئیچ خودرو دیگری ‌روشن کنید. زیرا کد سوئیچ، سیگنال مخصوصی را با فرکانس خاصی برای ECM یا پردازشگر اصلی خودرو ارسال می‌کند.

البته باتوجه به پیشرفت علم الکترونیک در فرآیند تعمیرات و لو رفتن برخی کدها و دستورالعمل‌های این سیستم، برخی سارقان از آن سوءاستفاده و برخی خودروها را سرقت کردند. هرچند که آمار سرقت خودرو های مذکور پایین بوده و کارخانه‌های مونتاژکننده این سیستم، در راستای رفع ضعف‌های احتمالی همچنان تلاش می‌کنند.

https://static.digiato.com/digiato/2019/04/ford-introduces-theft-proof-keyless-fobs.jpg

گفتی است که طی سال‌های اخیر، سرقت خودروهای مجهز به سیستم استارت بدون کلید (کی‌لس) نیز در سطح جهان بسیار رایج بوده است که این اتفاق در واقع به ضعف سیستم های کدگزاری امواجه کلیدهای هوشمند خودروهای مدرن مربوط می شود، هرچند به دلیل عدم وجود این آپشن در خودروهای داخلی، در کشورمان کمتر با این نوع سرقت مواجه هستیم اما واقعیت این است که در واقع سیستم های حفاظی بسیاری از خودروهای تولیدی جهان قبل از سال 2019 با ضعف مواجه بوده اند و از این رو علیرغم ادعای خودروسازان، سرقت خودروهای مجهز به ایموبلایزر و کیلس به کررات اتفاق می افتد.

در همین زمینه بخوانید: نکاتی کاربردی برای کاستن از احتمال سرقت خودرو

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۵ مرداد ۱۳۹۹

    تیتر باید می‌بود، چطور ممکن نیست

  • Mostafa
    Mostafa | ۲۳ مرداد ۱۳۹۹

    خوب و جالب بود اما میتونست متن کامل تر و جزییاتش بیشتر باشه

  • نیما
    نیما | ۲۳ مرداد ۱۳۹۹

    نحوه سرقت رو هم یاد میدادید خوب میشد?

مطالب پیشنهادی