ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

آزمایش راکت استارشیپ به خاطر نشت مواد شیمیایی با شکست همراه شد

اسپیس اکس نمونه اولیه راکت استارشیپ را با روشن کردن موتورهای آن روی زمین آزمایش کرد که به علت بروز نقص فنی موفقیت آمیز نبود. نمونه اولیه راکت استارشیپ که SN8 نام گرفته روی زمین ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | ۱۶:۰۰

اسپیس اکس نمونه اولیه راکت استارشیپ را با روشن کردن موتورهای آن روی زمین آزمایش کرد که به علت بروز نقص فنی موفقیت آمیز نبود.

نمونه اولیه راکت استارشیپ که SN8 نام گرفته روی زمین آزمایش شد، اما آزمایش طبق برنامه پیش نرفت. در این آزمایش مخزن راکت به منظور شبیه‌سازی پرتاب پر شد و موتورهای آن بدون پرواز کردن راکت به مدت چند ثانیه روشن شدند. مدتی پس از روشن شدن موتورها مقداری مواد شیمیایی از قسمت زیرین راکت به بیرون نشت کرد که از بروز نقض فنی خبر می‌داد. خوشبختانه در این آزمایش برخلاف برخی از آزمایش‌های قبلی راکت منفجر نشد.

ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس اکس بروز نقص فنی در SN8 را تأیید کرد و با انتشار پستی در توییتر گفت که راکت نیروی گازی (پنوماتیک) را از دست داده است. وی افزود فشار تانکر اکسیژن مایع دماغه بالا بوده و امکان انفجار وجود داشته است اما به لطف مکانیزم اضطراری که با بالا رفتن بیش از حد فشار فعال می‌شود، راکت سالم مانده است.

ماسک مدتی پس از این اتفاق تأیید کرد که SN8 به لطف مکانیزم اضطراری دماغه که از انفجار جلوگیری می‌کند، تا حد زیادی از این آزمایش سالم بیرون آمده است و از تعویض دستکم یکی از موتورهای آن خبر داد. SN8 برخلاف نمونه‌های قبلی که ۱ موتور داشتند به ۳ موتور مجهز شده است.

تماشاچیانی که به محل آزمایش راکت SN8 رفته بودند از مشاهده جرقه خبر داده‌اند که به گفته ماسک احتمالا به خاطر ذوب شدن برخی از قطعات موتور بوده است. ماسک گفت این مشکل به طراحی راکت برمی‌گردد و باید رفع شود. این راکت پس از پشت سر گذاشتن آزمایش روشن کردن موتور روی زمین، آزمایش «پرش» (Hop) را انجام خواهد داد که در طی آن به مدت چند ثانیه در ارتفاع پایین پرواز می‌کند.

استارشیپ، نسل بعدی راکت شرکت اسپیس اکس است و از آن برای حمل انسان‌ها و محموله‌ها به ماه و مریخ استفاده خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی