ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

فلیت توییتر؛ گواه دیگری بر مرگ نوآوری در شبکه‌های اجتماعی

توییتر به تازگی قابلیت جدیدی به نام «فلیت» را برای کاربران خود ارائه کرده که البته در گذشته شاهد حضور آن در اپ‌های دیگری بوده‌ایم. این ویژگی مشابه استوری‌ها در اینستاگرام، فیسبوک و لینکدین است ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۳ آذر ۱۳۹۹ | ۲۲:۰۰

توییتر به تازگی قابلیت جدیدی به نام «فلیت» را برای کاربران خود ارائه کرده که البته در گذشته شاهد حضور آن در اپ‌های دیگری بوده‌ایم. این ویژگی مشابه استوری‌ها در اینستاگرام، فیسبوک و لینکدین است که نشان می‌دهد شبکه‌های اجتماعی در حال استفاده از ویژگی‌های یکدیگر بجای نوآوری هستند.

فلیت نسخه توییتری استوری‌های لینکدین محسوب می‌شود که چندین روز پیش برای کاربران در سراسر جهان ارائه شد. استوری‌های لینکدین نسخه‌ای از استوری‌های یوتیوب هستند که در سال ۲۰۱۷ از راه رسیدند.

استوری اینستاگرام

استوری‌های یوتیوب نسخه‌ای از استاتوس‌های واتساپ و استوری‌های فیسبوک هستند که سال ۲۰۱۷ ارائه شدند. اینستاگرام هم در آگوست ۲۰۱۶ به قابلیت استوری‌ مجهز شد که خود نسخه‌ای از استوری‌های اسنپ ‌چت بود. همانطور که می‌بینید، یک ویژگی با گذر زمان به تمام اپ‌ها راه پیدا کرده و با ایده جدیدی روبه‌رو نیستیم.

تمام اپ‌ها از یکدیگر کپی می‌کنند

شبکه‌های اجتماعی از بسیاری جهات یک مارکت‌پلیس (Marketplace) کامل محسوب می‌شوند. برخی از قدیمی‌ترین آن‌ها از نزدیک به ۱۵ سال پیش در بازار حضور دارند و میلیون‌ها مخاطب را جذب کرده‌اند.

خانواده اپ‌های فیسبوک شامل خود فیسبوک، واتساپ و اینستاگرام در بازار حکومت می‌کنند و بخش بزرگی از زندگی ما را تشکیل داده‌اند. این اپ‌ها شروع به اشتراک‌ قابلیت‌ها میان یکدیگر کرده‌اند. این موضوع در سایر شبکه‌های اجتماعی نیز به چشم می‌خورد و کمپانی‌ها بهترین ویژگی‌های رقبا را برای چندین دقیقه تعامل با مخاطبین خود کپی می‌کنند.

همین موضوع باعث شده که شاهد ویدیوهای کوتاه مشابه تیک تاک تا ویدیوهای بلند مشابه یوتیوب در اپ‌های مختلف باشیم. یوتیوب در سال ۲۰۱۰ حداکثر مدت زمان ویدیوها را به ۱۵ دقیقه افزایش داد که همین ویژگی روی افزایش محبوبیت آن نقش داشت.

اینستاگرام برای رقابت با تیک تاک یک ایده قدیمی را وارد اپ خود کرد که آن قابلیت «Reels» بود. البته این تنها کپی‌برداری ایده توسط این شبکه اجتماعی نبود چرا که در سال ۲۰۱۹ با ارائه «IGTV» وارد مسیر یوتیوب شد و تقریبا شکست خورد.

به صورت خلاصه، پلتفرم‌ها به اندازه‌ای بزرگ شده‌اند که فکر می‌کنند باید تمام نیازهای کاربران را برآورده کنند. آن‌ها فکر می‌کنند اگر یک پلتفرم مناسب برای اشتراک تمام لحظات در اختیار کاربران قرار ندهند، از رقبای خود عقب خواهند افتاد. در واقعیت آن‌ها در حال ارائه ویژگی دیگر سرویس‌ها در اپ خود هستند.

تمام اپ‌ها نباید سوپراپلیکیشن باشند

تمام این کپی‌برداری از ایده‌ها می‌تواند برای تقلید از مفهوم سوپراپلیکیشن باشد که چندین ویژگی مختلف را از طریق یک برنامه در اختیار کاربران قرار می‌دهد. سوپراپلیکیشن‌ها در چین محبوبیت بالایی دارند، کشوری که بسیاری از شبکه‌های اجتماعی مستقر در «سیلیکون ولی» از آن الهام می‌گیرند.

با این وجود سوپراپلیکیشن‌های چینی مانند وی‌چت به سادگی ویژگی‌های رقبا را به سرویس‌های خود اضافه نمی‌کنند. آن‌ها بجای این کار سعی می‌کنند عناصر مختلف زندگی مانند پرداخت‌های موبایل، چت و گفتگو و ارتباطات اجتماعی را درون یک اپ در اختیار کاربران قرار دهند.

افزودن قابلیت‌های تجارت الکترونیک به یک اپلیکیشن پیام‌رسان با ویژگی مانند استوری متفاوت است. استوری‌ها باعث انتشار مجدد یک محتوا می‌شوند و بسیاری از کاربران یک محتوا را درون تیک تاک، اینستاگرام و فلیت توییتر منتشر می‌کنند. در حقیقت فلیت یک مکان جدید برای پست مجدد محتوا است.

یکی از نمایندگان مجلس آمریکا به نام «الکسندریا اوکاسیو کورتز» که از شبکه‌های اجتماعی برای ارتباط با مردم استفاده می‌کند هم دلیل وجود این ویژگی در توییتر را نمی‌داند. این سیاستمدار گفته:

«من از توییتر استفاده می‌کنم تا از استوری‌های اینستاگرام دور شوم، نه اینکه استوری‌ها همه جا من را دنبال کنند و عدم استفاده از لوازم آرایشی را به من یادآوری کنند.»

اسنپ چت

در حالی فیسبوک و لینکدین در تلاش برای حفظ مخاطبین خود و همچنین جذب افرادی هستند که از دست داده‌اند، اسنپ چت به علت وجود یک پایگاه کاربری وفادار به حیات خود ادامه می‌دهد. تا به امروز این اپ به علت آینده نامعلوم خود چندین بار مورد تمسخر قرار گرفته و حتی چندین بار شکست آن پیش‌بینی شده است. با وجود چنین مواردی، اسنپ چت به علت ارائه ویژگی‌های متفاوت از رقبا هنوز وجود دارد.

باید به این موضوع اشاره کنیم که اسنپ چت نیز چندین بار وسوسه شده از ویژگی‌های رقبای خود استفاده کند. برای مثال «Snap Originals» نام و مفهوم خود را از یوتیوب قرض گرفته است. این قابلیت امکان تولید محتوای حرفه‌ای را فراهم می‌کند.

در این میان تیک تاک به یکی از مهم‌ترین اپ‌ها در سال جاری میلادی تبدیل شد چرا که ویژگی متفاوتی را نسبت به رقبا در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این شبکه اجتماعی قابلیت جدیدی دارد که از طراحی مشابه با دیگر اپ‌ها بهره نمی‌برد.

تیک تاک روی استانداردهایی تمرکز کرده که باعث موفقیت آن شده‌اند و قابلیت‌های اضافه‌ای برای کاربران خود ارائه نکرده است. همین رویکرد هم باعث شده که اسنپ چت همچنان میان کاربران خود که اغلب نوجوانان هستند، محبوب باقی بماند.

ورود استوری‌ها به دنیای توییتر

توییتر یکی از آخرین شبکه‌های اجتماعی است که انتظار می‌رفت به قابلیت استوری مجهز شود. این ویژگی ابتدا در کشورهای برزیل و هند آزمایش شد و سپس به صورت جهانی عرضه شد. یکی از خبرنگاران بلومبرگ در این زمینه گفته:

«طبق گفته مدیران اجرایی توییتر، تحقیقات نشان داده‌اند که بسیاری از کاربران برای ارسال محتوا یا ارتباط با دیگران می‌ترسند که همین موضوع باعث شده به دنبال راه‌های جدیدی برای تعامل باشند.

به گفته مدیر بخش تحقیقات توییتر، «Nikkia Reveillac» توییت، ری‌توییت و درگیر شدن در گفتگوها می‌تواند بسیار ترسناک باشد. ما نمی‌دانیم که دیگران چگونه نسبت به ما واکنش نشان می‌دهند، از اینکه کسی به آن‌ها پاسخ می‌دهد بی‌اطلاع هستیم و حتی نمی‌دانیم کسی به آن‌ها اهمیت می‌دهد یا خیر.»

فلیت توییتر

این صحبت‌ها شبیه به حرف‌هایی است که در زمان معرفی استوری‌های اینستاگرام شنیده بودیم. فید اینستاگرام مکانی است که کاربران به باکیفیت‌ترین محتوا از زندگی شخصی افراد دست پیدا می‌کنند، اما استوری‌ها فشار کمتری روی کاربران وارد می‌کنند. ظاهرا فلیت‌ها نیز به همین دلیل طراحی شده‌اند.

مزایا و معایب فلیت‌ها

فلیت توییتر فرمت آشنایی دارد و اگر تا به امروز از استوری اینستاگرام استفاده کرده باشید، می‌دانید چگونه یک فلیت پست کنید. ماهیت لحظه‌ای توییتر اشتراک‌گذاری عکس‌ها و فیلم‌ها را در لحظه ممکن می‌کند، ویژگی که فلیت در آن عملکرد بی‌نظیری دارد. این قابلیت اجازه می‌دهد که کاربران در این شبکه اجتماعی بیش از گذشته تصاویر و ویدیوهای خود را به اشتراک بگذارند.

با وجود چنین مزایایی، فلیت‌ها معایبی نیز دارند. چنین ویژگی در گذشته توسط رقبا مورد استفاده قرار گرفته و به همین علت فرمت آشنایی دارد. علاوه بر این، رقبا ویژگی‌های زیادی به آن اضافه کرده‌اند، در حالی که فلیت‌ها در اول راه قرار دارند.

توییتر

علاوه بر این، سابقه توییتر نشان می‌دهد که این شبکه اجتماعی برای بهبود عملکرد یک ویژگی جدید به زمان طولانی نیاز دارد. بنابراین شاید زمانی فلیت‌ها به جایگاه واقعی خود در بازار دست پیدا کنند که رقبا به سراغ ابزارهای جدیدی رفته‌اند.

سومین مشکل، امکان حذف توییت‌ها است. شما می‌توانید یک پست را توییت کرده و سپس آن را حذف کنید، بنابراین برای اشتراک کوتاه‌مدت ایده‌ها یا زندگی خود نیازی به فلیت‌ها ندارید.

فلیت کمکی به توییتر نخواهد کرد

یکی از نگرانی‌های اصلی درباره فلیت، عرضه این قابلیت به قیمت نادیده گرفتن خواسته‌های دیگر کاربران و همچنین عدم تغییرات معنادار در این شبکه اجتماعی است. در چندین سال اخیر کاربران از آزار و اذیت هدفمند در توییتر شکایت کرده‌اند و خواستار قابلیت ویرایش توییت‌های خود شده‌اند. کاربران همچنین می‌خواهند این شبکه اجتماعی درباره محتوایی که درون آن پست می‌شوند، مسئولیت‌پذیرتر باشد.

توییتر با ارائه قابلیت فلیت، به کاربران اجازه می‌دهد که پیام‌های حذف شونده منتشر کنند. افراد می‌توانند از این ویژگی سوءاستفاده کنند و بدون اینکه از خود ردی بجا بگذارند، دیگران را مورد حمله قرار دهند.

توییتر

محققان به این موضوع پی برده‌اند که می‌توانید افرادی که شما را مسدود کرده‌اند در فلیت‌ها تگ کنید. فالورهای شما می‌توانند از این تگ استفاده کرده و به حساب این فرد دسترسی پیدا کنند. یکی از پژوهشگران در زمینه تروریسم نیز از امکان انتشار راحت‌تر محتوای افراطی به وسیله فلیت‌ها ابراز نگرانی کرده است. به نظر می‌رسد نظارت چندانی روی فلیت‌ها وجود ندارد.

توییتر با تلاش برای شبیه شدن به دیگر شبکه‌های اجتماعی نه تنها مشکلات کنونی خود را نادیده گرفته، بلکه باعث شکل‌گیری چالش‌های جدیدی نیز شده است. این شبکه اجتماعی برای رفع این مشکلات باید زمان زیادی صرف کند و به همین دلیل، تاثیر مخربی روی تجربه کاربری خواهد داشت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • alimardaniiii
    alimardaniiii | ۳ آذر ۱۳۹۹

    خیلی از شبکه های اجتماعی میتونن مسابقه ایده برگزار کنند با جایزه های میلیونی ! بعد مثلا به 10 ایده برتر جایزه بدن . به همین راحتی !
    ?

مطالب پیشنهادی