ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد و بررسی‌

بررسی ساعت هوشمند هایلو سولار؛ پر فروش و پر دردسر [تماشا کنید]

شیائومی در طول سال‌های فعالیت خود، در شرکت‌های متعددی سرمایه‌گذاری کرده و هایلو هم یکی از آنها است. هایلو سولار یکی از ساعت‌های هایلو است که قیمت بسیار پایین و فروش بسیار بالایی دارد و ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۲:۰۰

شیائومی در طول سال‌های فعالیت خود، در شرکت‌های متعددی سرمایه‌گذاری کرده و هایلو هم یکی از آنها است. هایلو سولار یکی از ساعت‌های هایلو است که قیمت بسیار پایین و فروش بسیار بالایی دارد و البته بر خلاف اسمش هیچ ارتباطی با شارژ شدن از طریق خورشید ندارد. اما این ساعت هوشمند در کنار قیمت خرید پایین، ارزش خرید بالایی هم دارد یا خیر؟

هایلو در سال ۲۰۱۵ تاسیس شد اما تا زمان معرفی اولین ساعت هوشمند خود یعنی هایلو LS01 برندی گمنام بود. شرکت مادر برند هایلو،‌ یعنی «Liesheng Electronic» یکی از سازندگان گجت‌های شیائومی است اما ظاهرا هایلو در حال حاضر از زیر مجموعه‌های شیائومی به حساب نمی‌آید. تاکنون بیشتر تمرکز هایلو بر ایربادهای بلوتوث بوده و حتی در بیانیه چشم‌انداز این کمپانی به بدل شدن به «بازیگر برتر در حوزه صنعت هدست‌های بلوتوث» اشاره شده است. هایلو سولار از معدود ساعت‌های این کمپانی است که در کنار کیفیت ساخت بسیار خوب، قیمت ارزانی دارد و البته بدون مشکل هم نیست.

مشخصات فنی هایلو سولار:

  • نمایشگر ۱.۲۸ اینچی از نوع LCD با رزولوشن ۲۴۰ در ۲۴۰ پیکسل
  • شارژدهی باتری: تا ۳۰ روز با استفاده معمول و تا ۱۵ روز با سنسور ضربان قلب روشن
  • وزن: ۵۴ گرم
  • مقاومت در برابر آب با استاندارد IP68
  • اتصال از طریق بلوتوث ۵.۰
  • باتری ۳۴۰ میلی‌آمپر ساعتی
  • ابعاد ۴۵ در ۴۵ در ۱۱ میلی‌متر
  • بند استاندارد ۲۲ میلی‌متری
  • پشتیبانی از: اندروید ۴.۴ به بعد و iOS ۸.۰ به بعد
  • امکان ردیابی ۱۲ فعالیت ورزشی
  • قابلیت کار در دمای منفی ۲۰ تا مثبت ۴۵ درجه سانتیگراد
  • سنسورهای ضربان قلب و شتاب سنج
  • قیمت: ۶۵۰ هزار تومان

هایلو سولار از نظر قابلیت‌ها و قیمت بسیار نزدیک به مچ‌بند هوشمند شیائومی می بند و نیز آنر بند ۵ است و حتی نمایشگر بزرگ‌تری دارد. علاوه بر این مشابه دیگر ساعت‌های ارزان قیمت و مچ‌بندهای هوشمند، امکان نصب اپلیکیشن‌های ثالث را ندارد و رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارد. به همین دلیل نباید این ساعت را با مدل‌هایی با قیمت چند برابر از جمله سامسونگ گلکسی واچ اکتیو ۲ (بررسی دیجیاتو) و اپل واچ سری ۶ (بررسی دیجیاتو) مقایسه کرد. در واقع هایلو سولار یک ساعت هوشمند ساده اما با کیفیت ساخت خوب و با امکان پایش فعالیت‌های ورزشی است که البته شارژدهی باتری آن چندین برابر ساعت‌های هوشمند گران قیمت است.

بررسی ویدیویی

طراحی و کیفیت ساخت

بررسی هایلو سولار

از دید طراحی، هایلو سولار شاید در بین زیباترین‌های بازار نباشد اما ظاهری بسیار ساده دارد و در عین حال به لطف فریم فلزی، با کیفیت به نظر می‌رسد. موردی که احتمالا موجب نگرانی برخی از کاربران می‌شود به شیشه نمایشگر مربوط است. بر خلاف بسیاری از ساعت‌های هوشمند دیگر، شیشه، پایین‌تر از فریم قرار نگرفته و به همین دلیل احتمال ضربه خوردن آن افزایش می‌یابد. هایلو همچنین هیچ اشاره‌ای به جنس شیشه مورد استفاده در ساعت نکرده اما در تجربه استفاده چند روزه، شیشه نمایشگر به خوبی در مقابل خط و خش مقاومت کرد.

فریم اطراف ساعت طراحی یک دست و ساده‌ای دارد و به رنگ خاکستی تیتانیومی است. تنها کلیدی هم که در فریم اطراف دیده می‌شود در سمت راست قرار گرفته است. زیر ساعت از پلاستیک مشکی رنگی ساخته شده که به نظر می‌رسد مقاومت بالایی دارد. ۴ گوشه این بخش نیز با ۴ پیچ به فریم فلزی رویی وصل شده است. در وسط قاب پشتی، دایره‌ای شیشه‌ای با چشم می‌خورد که سنسور سنجش ضربان قلب را در خود جای داده است.

بررسی هایلو سولار

از آنجایی که قطر ساعت بسیار کم است، روی دست راحت احساس می‌شود و حتی به مرور به قدری به آن عادت می‌کنید که فراموش می‌کنید روی دستتان نشسته است. بند ساعت، ۲۲ میلی‌متری و استاندارد است و به همین دلیل به سادگی می‌توانید آن را با مدل‌های متعدد موجود در بازار تعویض کنید. کیفیت بند سیلیکونی بالا است و به نظر نمی‌رسد به این زودی‌ها خراب بشود اما بند بیش از حد نرم است و به همین دلیل حلقه لاستیکی، از پس نگه داشتن انتهای بند در جای خود بر نمی‌آید و بخش انتهایی بند از حلقه خارج می‌شود.

ساعت هوشمند هایلو به لطف گواهینامه استاندارد IP68 در مقابل نفوذ آب و عرق و گرد و غبار هم به خوبی مقاومت می‌کند و توانایی کارکرد در دمای منفی ۲۰ تا مثبت ۴۵ درجه سانتیگراد را هم دارد. البته مشخص نیست که تا چه عمقی از آب را تحمل می‌کند و به همین دلیل پیشنهاد می‌کنم احتیاط کنید و قید استفاده از ساعت در فعالیت‌هایی از جمله شنا را بزنید.

اما یکی از نقاط ضعف مهم ساعت، نمایشگر LCD است؛ در حالی که بسیاری از ساعت‌های هوشمند نمایشگر اولد دارند که هم  کم مصرف‌تر است و هم کیفیت بالاتری دارد. البته تصمیم هایلو به استفاده از نمایشگر LCD، با توجه به قیمت ارزان هایلو سولار، منطقی است. نمایشگر، همچنین فاقد حسگر نور و نیز ویژگی همیشه روشن است؛ به همین دلیل گاهی در شب یا در محیط بیرون مجبور می‌شوید به سراغ تنظیم دستی نور بروید و از بین ۴ سطح، یکی را انتخاب کنید. نمایشگر، در فضای داخلی روشنایی کافی دارد و رنگ‌ها هم زنده و با کیفیت به نظر می‌رسند. اما زمانی که از ساعت در زیر نور شدید استفاده می‌کنید خوانایی نمایشگر کاهش می‌یابد. با این حال اگر بالاترین میزان روشنایی را انتخاب کرده باشید، مشاهده نمایشگر راحت‌تر می‌شود.

بررسی هایلو سولار

رزولوشن نمایشگر ۲۴۰ در ۲۴۰ پیکسل است که چندان بالا نیست و به همین دلیل در بسیاری از بخش‌های رابط کاربری از جمله بعضی واچ‌فیس‌ها و بخش اعلان‌ها، پیکسل‌ها به سادگی قابل مشاهده هستند و رزولوشن پایین نمایشگر را فریاد می‌زنند..

رابط کاربری ساعت

بررسی هایلو سولار

اولین باری که ساعت را روشن می‌کنید یک کد QR نشان داده می‌شود که با اسکن آن‌ با دوربین گوشی هوشمند به صفحه دانلود اپ‌های مختلف اپلیکیشن‌های هایلو برای ردیاب‌های سلامتی این کمپانی هدایت می‌شوید. از بین اپلیکیشن‌های مختلف، آن موردی که برای راه‌اندازی و استفاده از هایلو سولار نیاز دارید، «Haylou Fit» است. من نسخه اندروید اپلیکیشن را روی گوشی نصب کردم. علاوه بر این نیاز به اکانت هایلو برای ورود به اپلیکیشن دارید.

هایلو سولار رابط کاربری ساده و قابل فهمی دارد که البته از نظر طراحی و عملکرد، بی نقص هم نیست. در صفحه اصلی، واچ‌فیس نشان داده می‌شود و با نگه داشتن انگشت روی این صفحه می‌توان واچ‌فیس را از بین ۵ نمونه پیش‌فرض یا واچ‌فیس انتقال داده شده از روی اپ موبایل (از بین ۵۰ واچ‌فیس مختلف) انتخاب کرد. برخی از واچ‌فیس‌ها فاقد هر گونه جزئیات هستند و فقط نقش نمایش ساعت را دارند اما بیشتر آنها اطلاعاتی از جمله ضربان قلب فعلی، تعداد قدم‌ها، میزان کالری مصرف شده، مقدار شارژ باتری و آب و هوا را نمایش می‌دهند. در هر صفحه‌ای از رابط کاربری هایلو سولار هم که باشید با فشردن کلید فیزیکی سمت راست ساعت به صفحه قبلی برمی‌گردید. علاوه بر این امکان اضافه کردن واچ‌فیس‌های دیگر و نیز ساخت واچ‌فیس دلخواه خود را هم دارید. در این باره در بخش اپلیکیشن هایلو فیت توضیح می‌دهم.

بررسی هایلو سولار

با سوایپ به چپ و راست به اپ‌های پیش فرض ساعت (یا به عبارتی اصلی‌ترین صفحات) دسترسی دارید و البته همان طور که از یک ساعت اقتصادی انتظار می‌رود امکان افزودن اپلیکیشن‌های اضافه به هایلو سولار را ندارید. یکی از اپ‌ها با روشی مشابه اپل واچ، تعداد قدم‌ها، مسافت طی شده و کالری مصرف شده روزانه را به شکل دایره‌ای نشان می‌دهد. اپ دیگر، امکان پایش ضربان قلب به صورت لحظه‌ای و با به روز رسانی یک ثانیه یک بار را در اختیارتان می‌گذارد. اپ‌های دیگر شامل نمایش وضعیت خواب در شب گذشته (با قابلیت نمایش میزان خواب سبک و عمیق)، وضعیت آب و هوای امروز و سه روز آینده و راهنمای تنفس صحیح برای ریلکس کردن هستند.

مشابه بسیاری از ساعت‌های هوشمند دیگر با سوایپ به پایین (در صفحه هوم) می‌توانید به صفحه تنظیمات سریع بروید و درصد باتری، تاریخ و اتصال یا عدم اتصال ساعت به گوشی را مشاهده کنید و در عین حال به گزینه‌های پیدا کردن گوشی از طریق ساعت، تنظیم روشنایی نمایشگر (در ۴ سطح)، روشن کردن حالت شبانه یا عدم مزاحمت (برای غیر فعال کردن اعلان‌ها و ویبره ساعت و روشن شدن خودکار نمایشگر با حرکت مچ دست) و نیز رفتن به منوی تنظیمات ساعت دسترسی داشته باشید. البته حالت شبانه گاه درست کار نمی‌کند و چه با فعال کردن از روی ساعت و چه از روی اپلیکیشن، همچنان شاهد روشن شدن نمایشگر با حرکت مچ دست هستیم. در هر منو یا صفحه‌ای هم که باشید برای بازگشت به یک مرحله قبل کافی‌ست از گوشه سمت چپ نمایشگر به سمت وسط، سوایپ کنید.

بررسی هایلو سولار

اگر در صفحه هوم به سمت بالا سوایپ کنید، منوی ساعت نشان داده می‌شود. این منو هم شامل تمامی گزینه‌هایی است که در بالا توضیح دادیم و هم شامل برخی گزینه‌های دیگر از جمله شروع فعالیت ورزشی، کنترل موسیقی روی گوشی موبایل از روی ساعت (شامل متوقف کردن و رفتن به آهنگ قبلی یا بعدی و بدون امکان نمایش نام آهنگ)، کورنومتر، اعلان‌ها و البته تنظیمات گوشی.

هایلو سولار همچنین امکان نمایش اعلان‌های گوشی را دارد اما دسترسی به بخش اعلان‌ها نسبت به ساعت‌های هوشمند دیگر مشکل‌تر است. در بسیاری از ساعت‌ها چه با سیستم‌عامل‌های پیشرفته از جمله تایزن سامسونگ یا اندروید ور گوگل و چه با سیستم‌عامل‌های ساده‌تر در ساعت‌های امیزفیت،‌ آنر و هواوی با سوایپ به چپ، راست یا بالا، به سادگی می‌توان به اعلان‌ها دسترسی داشت. اما هایلو اهمیت اعلان‌ها را نادیده گرفته و به همین دلیل برای دسترسی به اعلان‌ها فقط باید به منوی ساعت بروید و در واقع این ساعت هوشمند فاقد اپ جداگانه در صفحات اصلی برای نمایش اعلان‌ها است. بخش اعلان‌ها همچنین فقط قادر به نمایش ۸ اعلان آخر است. قابلیت دیگری که باید به آن اشاره کنم نمایش تماس روی ساعت است که البته شماره یا نام تماس گیرنده نشان داده نمی‌شود و از روی ساعت فقط امکان رد کردن تماس را دارید.

بررسی هایلو سولار

اما نقاط ضعف مربوط به اعلان‌ها به همین جا ختم نمی‌شود. هایلو سولار امکان نمایش صحیح اعلان‌های فارسی را ندارد و حروف را به طور جدا از هم و به هم ریخته نمایش می‌دهد. در بخش اعلان‌ها آیکون اپلکیشن‌هایی از جمله واتس‌اپ نشان داده می‌شوند اما برای اپلیکیشن‌های پرکاربرد دیگری از جمله تلگرام، آیکون رسمی اپ نشان داده نمی‌شود و به جای آن نام اپلیکیشن نمایش داده می‌شود. علاوه بر این گاهی (البته به ندرت) حتی با وجود متصل بودن ساعت به بلوتوث گوشی و باز بودن اپ هایلو فیت روی موبایل و تنظیم به خواب نرفتن اپلیکیشن، باز هم اعلان‌ها به ساعت ارسال نمی‌شود و به این ترتیب نه خبری از ویبره ساعت است و نه خبری از نمایش اعلان روی آن. به نظر می‌رسد این مشکل به راهکارهای فرم‌ور ساعت برای رفتن به حالت خواب و ذخیره بیشتر انرژی مربوط باشد.

موضوع دیگری که باید به آن اشاره بکنم روش گمراه کننده ساعت برای نمایش میزان باتری در واچ‌فیس‌ها است. در بیشتر واچ‌فیس‌ها میزان باتری به شکل یک نوار نشان داده می‌شود که چندان دقیق نیست. مثلا میزان باتری ۲۵ تا ۵۰ درصد به شکل یک باتری نیمه پر نمایش داده می‌شود و به همین دلیل مجبور می‌شوید برای بررسی میزان دقیق باتری باقی ‌مانده، روی صفحه هوم، به پایین سوایپ کنید.

رابط کاربری هایلو سولار در کل چندان نرم و روان اجرا نمی‌شود؛ البته از آنجایی که با یک ساعت اقتصادی و با شارژدهی باتری بالا طرف هستیم، این موضوع مورد انتظار است. مشکلات نرم‌افزاری و نقص‌های طراحی رابط کاربری هایلو سولار اما کم تعداد نیستد. برخی از این موارد به حدی ناپخته‌اند که تصور می‌کنید با محصولی طرف هستید که هنوز فرایند تحقیق و توسعه را هم به طور کامل سپری نکرده است. هیچ کدام از این مشکلات با ریست کردن و اتصال دوباره ساعت به اپلیکیشن حل نشدند. با این حال به نظر می‌رسد بیشتر این مشکلات با ارائه آپدیت فرم‌ور در کنار آپدیت اپلیکیشن هایلو فیت قابل حل هستند و امیدوارم هایلو در آینده فکری به حال این موارد بکند.

اپلیکیشن موبایل هایلو فیت

بررسی هایلو سولار

اپلیکیشن هایلو فیت مشابه بسیاری از اپلیکیشن‌های گجت‌های پایش سلامت اطلاعاتی از جمله تاریخ تولد، وزن، قد و جنسیت را می‌پرسد و در عین حال بسته به برند سازنده گوشی، شما را برای جلوگیری از متوقف شدن فعالیت اپلیکیشن در پس زمینه راهنمایی می‌کند تا مشکلی در دریافت اعلان‌ها پیش نیاید. البته همان طور که گفتم این راهکارها جواب نمی‌دهد و گاهی حتی با وجود اتصال ساعت به موبایل و نیز در حال اجرا بودن اپ هایلو فیت، باز هم اعلان‌ها به ساعت ارسال نمی‌شوند.

رابط کاربری اپلیکیشن هایلو فیت شباهت‌هایی با اپلیکیشن «Zepp» مخصوص ساعت‌های امیزفیت از جمله تی‌-رکس (بررسی دیجیاتو) دارد. با این حال اشکالاتی در طراحی اپلیکیشن به چشم می‌خورد؛‌ از جمله این که برخی از عبارات در منوهای رابط کاربری به گونه‌ای است که تصور می‌شود فردی با تسلط نه چندان بالا به زبان انگلیسی آنها را انتخاب کرده است. اپلیکیشن ۴ صفحه اصلی Device ،Sports ،Home و Me دارد. در صفحه اول یعنی Home، تعداد قدم‌های روزانه، مسافت طی شده، کالری مصرف شده، نمودار ضربان قلب و گزارش خواب شب گذشته را مشاهده می‌کنید. با کلیک روی هر یک از این بخش‌ها هم می‌توانید به نمودارهای روزانه و هفتگی و ماهانه هر کدام دسترسی داشته باشید.

بررسی ساعت هوشمند هایلو سولار
صفحات اصلی رابط کاربری اپ هایلو فیت و بخش مربوط به واچ‌فیس‌ها

در مقایسه با مچ‌بندهایی نظیر آنر بند ۵ (بررسی دیجیاتو) باید گفت که دقت قدم‌شمار و سنسور ضربان قلب مناسب است. البته مچ‌بندهایی از جمله آنر بند ۵ امکان تنظیم حداکثر میزان ضربان قلب را هم در اختیارتان می‌گذارند تا در صورتی که ضربان برای مدت مشخصی از این میزان فراتر رفت، اخطاری نمایش داده شود؛ در حالی که متاسفانه هایلو سولار فاقد چنین قابلیتی است.

بخش مربوط به ضربان قلب همچنین اطلاعاتی از جمله میزان سپری شده در فرایندهای چربی‌سوزی، غیر هوازی و ... را هم در اختیارتان می‌گذارد. پایش خواب هایلو سولار اما فاقد جزئیات است و تنها مجموع زمان خواب، میزان خواب سبک و عمیق و نیز بیداری‌های میان خواب را نمایش می‌دهد. در تجربه استفاده چند روزه با ساعت متوجه شدم که زمان شروع و پایین خواب دقت مناسبی دارد اما بیشتر بیداری‌های میان شب، به کلی تشخیص داده نمی‌شوند. در کل روی قابلیت پایش خواب ساعت چندان نمی‌توان حساب کرد و بیشتر جنبه سرگرمی دارد.

بررسی ساعت هوشمند هایلو سولار
نمودارهای تعداد قدم‌ها، ضربان قلب و پایش خواب و نیز بخش شخصی سازی لیست فعالیت‌های ورزشی در اپلیکیشن هایلو فیت

هایلو سولار امکان پایش ۱۲ فعالیت ورزشی از جمله پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، کوهنوردی، دو، بسکتبال، فوتبال، قایق‌سواری، ژیمناستیک و ... را دارد. از آن‌جایی که ساعت فاقد GPS است، پایش فعالیت‌ها با کمک GPS گوشی انجام می‌شود و اگر هنگام ورزش در فضای باز، گوشی همراه‌تان نباشد، طبیعتا فعالیت‌ها با جزئیات کمتری ثبت می‌شوند.

در منوی Sports می‌توان پایش یک فعالیت ورزشی را شروع کرد؛ البته این کار را می‌توانید از روی ساعت هم انجام دهید. شروع پایش برخی از فعالیت‌ها از روی ساعت یا از روی اپلیکیشن تفاوت‌هایی با هم دارند. مثلا اگر یک فعالیت نیازمند GPS (مثل دو، پیاده روی یا دوچرخه‌سواری) را از روی ساعت شروع کنید، اطلاعات مکانی ثبت نمی‌شوند اما زمانی که فعالیت را از روی اپ موبایل آغاز کنید، اطلاعات مسیر طی شده هم ثبت می‌گردند. در منوی Sports و در صفحه history record همچنین می‌توانید جزئیات فعالیت‌هایی که قبلا ثبت کرده‌اید را ببینید. یکی از مشکلاتی که در شروع کردن پایش یک فعالیت از روی اپلیکیشن به آن برخوردم، عدم آغاز یک فعالیت و نشان دادن پیام Syncing روی صفحه برای مدتی نسبتا طولانی بود.

بررسی ساعت هوشمند هایلو سولار
جزئیات یک فعالیت ثبت شده در اپلیکیشن. در صفحه اول سمت چپ لیستی از تمامی فعالیت‌ها قابل مشاهده است. در دیگر صفحات جزئیات مسیر طی شده به همراه نمودارهای سرعت، ضربان قلب و نرخ صعود و فرود نمایش داده شده. به دلیلی نا معلوم، برخی از فعالیت‌ها در صفحه سمت چپ ثبت نشده است.

گاه در حالی که فعالیت را آغاز کرده‌اید اما تایمر فعالیت روی ساعت، همچنان روی زمان ۰۰:۰۰:۰۰ گیر می‌کند اما جزئیاتی از جمله ضربان فلب و تعداد قدم‌ها و مسافت طی شده، به درستی نمایش داده می‌شوند. مشکل دیگر زمانی پیش می‌آید که با وجود اتصال گوشی به GPS اما موقعیت مکانی در اپلیکیشن به درستی ثبت نمی‌شود و در نهایت مسافت طی شده بسیار کمتر از واقعیت نشان داده می‌شود. در نتیجه به دلیل تشخیص کوتاه بودن فعالیت، پس از اتمام پایش، اطلاعات در بخش history record ثبت نمی‌شوند و به این ترتیب تمامی جزئیات یک فعالیت پایش شده از دست می‌رود.

در منوی اصلی Device جزئیاتی از جمله میزان باتری نمایش داده می‌شود و به تنظیمات مختلف ساعت دسترسی دارید. یکی از مهم‌ترین گزینه‌های این بخش در «Dial Setting» است که حدود ۵۰ واچ‌فیس متنوع را در اختیارتان می‌گذارد؛ البته گاهی برای دسترسی به این بخش باید از ابزارهای تغییر آی‌پی استفاده کنید و گاهی هم بدون دردسر، تمامی واچ‌فیس‌ها لود می‌شوند. بیشتر واچ‌فیس‌ها ظاهر اسپرت دارند و به دلیل رزولوشن نه چندان بالای ساعت، برخی از آنها به میزان محسوسی کم کیفیت و پیکسلی به نظر می‌رسند. انتقال هر واچ‌فیس به ساعت معمولا بیشتر از ۲ دقیقه طول می‌کشد و در هر لحظه تنها امکان نگه‌داری یک واچ‌فیس از بین موارد موجود در اپلیکیشن موبایل را دارید و البته همیشه ۵ واچ‌فیس پیش‌فرض هم از روی خود ساعت قابل انتخاب است.

بررسی هایلو سولار

در بخش «My Dial» اپلیکیشن، واچ‌فیس‌هایی که قبلا دانلود کرده‌اید قابل مشاهده است اما گاهی برای دسترسی به این بخش هم باید دست به دامن ابزارهای تغییر آی‌پی شوید. یکی از قابلیت‌های جذاب اپلیکیشن هایلو فیت، امکان طراحی واچ‌فیس دلخواه است. برای این کار کافی است یک عکس را از گالری گوشی و یک رنگ دلخواه برای فونت‌های نمایش ساعت انتخاب کنید. از دیگر گزینه‌های منوی اصلی Device باید به فعال کردن قابلیت روشن شدن نمایشگر ساعت با بالا آوردن مچ دست، آپدیت فرم‌ور و تنظیمات زمان روشن ماندن نمایشگر اشاره کرد. گزینه دیگر این بخش، یاد‌آور نشستن بیش از حد (برای حداقل یک ساعت) است که البته کارکرد درستی ندارد و حتی گاهی حین راه رفتن هم اخطار عدم تحرک، روی ساعت نشان داده می‌شود. در منوی اصلی آخر یعنی منوی «Me»، می‌توانید مواردی از جمله هدف تعداد قدم‌های روزانه، قد، سن و وزن را تنظیم کنید.

در کل اپلیکیشن هایلو فیت طراحی قابل قبول و ساده‌ای دارد اما همان طور که گفتم انتخاب برخی از عبارت‌های انگلیسی چندان قابل درک نیست. علاوه بر این مشکلی که گاه آزار دهنده می‌شود، نمایش دو اعلان در منوی اعلان‌های اندروید است که در یکی از آنها تنها نام اپلیکیشن نمایش داده می‌شود و در دیگری تعداد قدم‌های روزانه. متاسفانه راهی برای غیر فعال کردن این اعلان‌ها از داخل اپلیکیشن وجود ندارد و در صورت تمایل مجبور می‌شید اعلان‌ها را از روی رابط کاربری خود گوشی غیر فعال کنید.

اپلیکیشن هایلو فیت همچنین گاهی به طور خود به خود بسته می‌شود و مجبور می‌شوید دوباره آن را اجرا کنید. مشکل دیگر اپلیکیشن، مصرف بسیار بالای باتری گوشی موبایل است که حتی از برخی بازی‌ها هم باتری بیشتری مصرف می‌کند.

شارژدهی

بررسی هایلو سولار

هایلو سولار با باتری ۳۴۰ میلی‌آمپر ساعتی همراه شده و به دلیل رابط کاربری ساده و سبک به نظر می‌رسد شارژدهی بالایی داشته باشد. به گفته هایلو، این ساعت هوشمند با یک بار شارژ در حالت آماده به کار تا ۳۰ روز دوام می‌آورد و با سنسور ضربان قلب روشن تا ۱۵ روز بی نیاز از شارژ خواهد بود. من در شرایط زیر، شارژدهی باتری را سنجیدم:

  • خاموش شدن خودکار نمایشگر پس از ۵ ثانیه
  • فعال بودن روشن شدن خودکار نمایشگر با چرخش مچ دست
  • روشنایی نمایشگر روی سطح ۲ از ۴
  • اتصال به بلوتوث گوشی برای مدت حدود  ۱۶ ساعت در روز
  • فعال بودن سنجش ضربان قلب دائمی
  • فعال بودن نشستن بیش از حد در هر یک ساعت
  • دریافت اعلان‌های تماس، اس‌ام‌اس و اپ‌های پیام رسان
  • فعال کردن حالت شبانه برای مدت ۹ ساعت در روز

در این شرایط و بدون پایش فعالیت‌های ورزشی، هایلو سولار با یک بار شارژ در حدود ۱۲ روز دوام آورد. البته در این مدت در حدود ۱۵ بار، واچ فیس جدیدی از روی گوشی روی ساعت ریختم که احتمالا کمی در کاهش شارژدهی باتری تاثیر دارد.

هایلو سولار با یک کابل شارژ همراه شده که به شکل مغناطیسی به ۲ پین ظریف در پشت ساعت وصل می‌شود. مدت زمان شارژ صفر تا ۵۰ درصد در حدود یک ساعت و ده دقیقه زمان می‌برد و شارژ کامل در حدود ۳ ساعت طول می‌کشد. در کل باید گفت که شارژدهی هایلو سولار بسیار خوب است و با توجه به این که برای روزهای طولانی، نیازی به شارژ پیدا نمی‌کند، مدت زمان شارژ شدن نسبتا طولانی هم اهمیت چندانی ندارد.

سخن پایانی

بررسی هایلو سولار

وقتی نگاهی به ظاهر هایلو سولار می‌اندازید با یک ساعت با کیفیت ساخت بالا روبرو می‌شوید که حتی شاید در رده قیمت خود از این نظر بی رقیب باشد. اما تنها چند روز استفاده از ساعت، دلیل ارزان بودن آن را روشن می‌کند. هایلو سولار با این که ظاهری شبیه به ساعت‌های هوشمند دارد اما در واقع یک ردیاب سلامتی ساده و فاقد جی‌پی‌اس است. مشکلات مرتبط با فرم‌ور و رابط کاربری این ساعت هم به قدری پر تعداد است که گاه استفاده از آن را با مشکل مواجه می‌کند و حتی گاهی نمی‌توان به کارکرد صحیح آن اعتماد کرد.

اگر فقط قصد خرید یک ردیاب سلامتی ساده را دارید که ظاهری شبیه به ساعت‌های هوشمند داشته باشد و در عین حال نیازی به ردیابی فعالیت ورزشی یا مشاهده اعلان‌های فارسی نداشته باشید، هایلو سولار می‌تواند انتخاب خوبی باشد؛ ولی در هر حال باید باید با مشکلات متعدد اپلیکیشن هایلو فیت هم کنار بیایید.

ولی اگر به دنبال یک ردیاب سلامتی خوش قیمت هستید و ظاهر گجت برایتان در اولویت نیست پیشنهاد می‌کنم نیم نگاهی به مچ‌بندهای هوشمندی از جمله آنر بند ۵ (بررسی دیجیاتو) داشته باشید. آنر بند ۵ قیمتی تقریبا مشابه هایلو سولار دارد و نمایشگرش کوچک‌تر و ابعادش جمع و جورتر است اما در عوض این محصول آنر و نیز اپلیکیشن Health ویژه آن، هیچ‌ کدام از مشکلات هایلو را ندارند. آنر بند ۵ البته امکانات اضافه‌تری هم دارد که شامل پایش میزان اکسیژن خون، پایش خواب دقیق‌تر و نمایش بی دردسر اعلان‌های فارسی هستند. مچ‌بندهای هوشمند شیائومی می بند ۴ و ۵ هم با این که به طور پیش فرض امکان نمایش اعلان‌های فارسی را ندارند اما انتخاب به مراتب بهتری نسبت به هایلو سولار هستند.

اگر برای خرید ساعت یا مچ‌بند هوشمند نیاز به راهنمایی دارید پیشنهاد می‌کنم مطلب راهنمای ویژه دیجیاتو را بخوانید.

 

ساعت هوشمند هایلو سولار را فروشگاه می‌مارکت در اختیار ما قرار داده است. برای خرید محصولات شیائومی می‌توانید به سایت می‌مارکت سر بزنید.

 

مزایا
  • کیفیت بالای ساخت بدنه
  • شارژدهی باتری بالا
  • دقت مناسب حسگر ضربان قلب و قدم شمار
  • راحتی قرارگیری روی دست
  • قیمت مناسب نسبت به قابلیت‌ها
  • تنوع بالای واچ‌فیس‌ها
معایب
  • دقت پایین پایش خواب
  • طراحی نامناسب و مشکلات متعدد رابط کاربری ساعت
  • مشکلات متعدد اپلیکیشن هایلو فیت
  • عدم ثبت فعالیت‌های ورزشی در برخی مواقع
  • کیفیت پایین نمایشگر
  • مصرف باتری بالای اپلیکیشن موبایل هایلو فیت
  • نمایش اطلاعات اشتباه حین پایش فعالیت ورزشی روی ساعت
  • کارکرد نامطمئن سیستم یاد‌آور نشستن بیش از حد
  • کارکرد نامناسب حالت عدم مزاحمت روی ساعت
  • طراحی ناقص بخش مرتبط با اعلان‌ها و عدم پشتیبانی از اعلان‌‌های فارسی
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • آریا
    آریا | ۲۸ بهمن ۱۳۹۹

    پولتون رو برای آشغال هایی که سیستم عامل WearOS ندارن دور نریزید
    دیجیاتو شما هم به جای برسی این اسباب بازی های بدرد نخور ساعت
    Mobvoi Ticwatch Pro یا Mobvoi Ticwatch C2 رو که تو ایران هست رو بررسی کنید
    fossil gen 5 هم عالیه ولی تو ایران نیست

  • Xtract
    Xtract | ۲۸ بهمن ۱۳۹۹

    وسط راه رفتن بهتون میگه زیادی نشستین ? ? ?
    البته خداییش شارژش زیاده

مطالب پیشنهادی