ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

یک منبع آگاه در وزارت ارتباطات: کیفیت اینترنت به زودی به حالت عادی برمی‌گردد

افت کیفیت و سرعت اینترنت در روزهای اخیر باعث شکایت بسیاری از کاربران شده و برخی شایعات نیز بر این موضوع دامن می‌زند که کاهش سرعت اینترنت در ساعات شبانگاهی از عمد انجام می‌شود. پیگیری‌های ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۵

افت کیفیت و سرعت اینترنت در روزهای اخیر باعث شکایت بسیاری از کاربران شده و برخی شایعات نیز بر این موضوع دامن می‌زند که کاهش سرعت اینترنت در ساعات شبانگاهی از عمد انجام می‌شود. پیگیری‌های دیجیاتو حکایت از این دارند که افت کیفیت و سرعت اینترنت به خاطر اختلال در مسیر ارتباطات بین‌الملل زیرساخت است که امکان حل آن نیز به خاطر مانور نیروهای دریایی ناتو تا اوایل فروردین ماه وجود ندارد؛ هرچند در هفته جاری با جایگزینی مسیر، نیمی از مشکل حل می‌شود.

یک منبع آگاه در وزارت ارتباطات به دیجیاتو می‌گوید ایران نزدیک ۸۵۰ گیگابیت ظرفیت پهنای باند را نزدیک کانال سوئز از داده است: «به علت مانور نظامی که در این منطقه وجود دارد نمی‌توانیم آن را تا اوایل فروردین تعمیر کنیم. در این بازه زمانی، کشتی‌های زیرساختی اجازه تردد ندارند.»

او به دیجیاتو می‌گوید وزارت ارتباطات تقاضای رزرو کرده اما در ابتدای امر شورای عالی فضای مجازی با این مساله موافقت نکرده است: «با وجود اینکه وزارت ارتباطات تعهد کرده بود هیچ هزینه اضافه‌ای برای عرضه اینترنت نگیرد و با هزینه سرفصل قبلی اینترنت به فروش برسد اما با رزرو ۸۵۰ گیگ ظرفیت پهنای باند موافقت نشد. در نهایت با افزایش ظرفیت ۴۰۰ گیگابیتی موافقت شد که همین مسئله در روزهای اخیر چالش به وجود آورد.»

او اعلام می‌کند وزارت ارتباطات در تلاش است که ۴۰۰ گیگابیت ظرفیتی که مجوزش را گرفته‌اند را قبل از عید و در هفته جاری به شبکه ارتباطی کشور اضافه کنند. از سوی دیگر به گفته این منبع آگاه، مشکلات مربوط به تعمیرات نیز در بدترین حالت اواخر عید حل می‌شود. در بهترین حالت هم شاید تا ۸ فروردین مشکلات مسیر اصلی حل شود.

علت مخالفت اولیه با جایگزینی ظرفیت ۸۵۰ گیگابیتی پهن باند مشخص نیست. یک احتمال این است که نگرانی از «افزایش بی‌رویه‌ی پهنای باند پس از تعمیرات مسیر اصلی» وجود داشته است. گفتنی‌ست که در ماه‌های اخیر مخالفت‌هایی با افزایش پهنای باند در کشور توسط برخی مقامات رخ داده بود؛ به گونه‌ای که گفته می‌شد یکی از دلایل به دادگاه فراخوانده شدن وزیر ارتباطات همین موضوع بوده است. کار به جایی رسید که «حسن روحانی» رئیس جمهوری کشورمان نیز در این باره گفته بود که خودش شخصا دستور افزایش پهنای باند را صادر کرده است. او گفته بود: «اگر کسی قرار است بابت این افزایش پهنای باند مواخذه شود، من باید جواب پس دهم نه وزیر ارتباطات.»

این منبع آگاه در پاسخ به سوال دیگر دیجیاتو که چرا شب‌ها بیشتر مشکل مربوط به کندی اینترنت مشهود است، اعلام کرد که علت کندی اینترنت در شب‌ها به خاطر پیک مصرف مردم از اینترنت است و ارتباطی به دخالت‌ها یا تعیین سیاست خاصی ندارد: «وقتی اینترنت به پیک مصرف خود می‌رسد این اتفاق می‌افتد که ناگهان همگی سرعت اینترنت‌شان کاهش پیدا می‌کند مخصوصا در شرایط فعلی که کشور با مشکل پهنای باند روبه‌روست.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • mehdi
    mehdi | ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

    اینا به کتار در حال تلاش برای ثبت اینترنت میلی آقایون هستن به زودی همی آب باریکه فیلتر شکن ها از کار می افته و در تلاش هستند تا اینترنت رو ببندن و رسما کره شمالی شدن رو تحقق ببخشن

  • ali_mlk
    ali_mlk | ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

    کشوری که فقط به اندازه نیاز پهنای باند داره و هیچ پهنای باند مازادی نداره که توی همچین شرایطی قطعی یک مسیر حس بشه، و ازون بدتر اونایی که بدشون میاد پهنای باند رو اضافه کنن و دادگاهی میکنن وزیر رو، فقط ببینیشون و بگی دلیلت رو بگو فقط میخوام بدونم دلیلت چیه

  • dr x dr xx
    dr x dr xx | ۲۴ اسفند ۱۳۹۹

    لعنت به این رژیم که بیشرفانه میخواد شهروندان رو کنترل کنه

    • Pirooz7777777
      Pirooz7777777 | ۱۸ فروردین ۱۴۰۰

      👍🏻😓

مطالب پیشنهادی