ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

پژوهشی جدید: احتمال ابتلای مجدد جوانان به ویروس کرونا وجود دارد

تاکنون فکر می‌کردیم که ابتلا به ویروس کرونا حداقل از آلودگی مجدد ما به این ویروس کشنده جلوگیری می‌کند، اما امروز نتایج تحقیقی منتشر شده که نشان می‌دهد شاید آن‌قدرها هم نباید به مصونیت حاصل ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | ۲۳:۵۹

تاکنون فکر می‌کردیم که ابتلا به ویروس کرونا حداقل از آلودگی مجدد ما به این ویروس کشنده جلوگیری می‌کند، اما امروز نتایج تحقیقی منتشر شده که نشان می‌دهد شاید آن‌قدرها هم نباید به مصونیت حاصل از مبتلا شدن به کووید-۱۹ دل ببندیم.

مطابق مقاله‌ای که در مجله پزشکی «لنست» منتشر شده، بررسی بیش از ۳ هزار تفنگدار نیروی دریایی آمریکا نشان داده که احتمال ابتلای دوباره به ویروس کرونا در میان جوانان وجود دارد، هرچند کسانی که قبلا بیمار شده‌اند ریسک آلودگی کمتری خواهند داشت.

حدود ۱۰ درصد از شرکت‌کنندگان این مطالعه که قبلا کرونا گرفته بودند در طول مشاهدات شش هفته‌ای این تحقیق دوباره به کووید-۱۹ مبتلا شدند. در مقایسه، میزان افرادی که قبلا کرونا نگرفته بودند و تست آن‌ها در این بازه زمانی مثبت شد، ۵۰ درصد بود. جمعیت زیاد افراد در پایگاه‌های نظامی احتمالا از عوامل تاثیرگذار در نرخ بالای این آلودگی بوده، اما محققان می‌گویند ریسک ابتلای مجدد در همه جا برای جوانان وجود دارد.

از میان همه شرکت‌کنندگان این آزمایش که شامل مردان ۱۸ تا ۲۰ ساله بودند، نتیجه تست سرولوژی ۱۸۹ نفر مثبت شد، یعنی آن‌ها قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده بودند و آنتی‌بادی این ویروس در خونشان وجود داشت. بدن اکثر افراد در برابر آلودگی‌ها از خود واکنش آنتی‌بادی نشان می‌دهد، یعنی سیستم ایمنی پروتئین‌هایی می‌سازد که در صورت بازگشت عامل خارجی بتواند در آینده با آن مبارزه کند. آنتی‌بادی ممکن است چند ماه پس از ابتلا از بین برود.

«اندرو لتیزیا»، متخصص بیماری‌های عفونی و محقق ارشد این مطالعه می‌گوید آن‌ها میزان آنتی‌بادی بدن افراد را به عنوان معیاری برای آلودگی قبلی در نظر گرفتند. البته تست کرونا عده‌ای قبلا مثبت شده بود، ولی در زمان این مطالعه آنتی‌بادی در بدن آن‌ها مشاهده نشد. بنابراین نرخ ابتلای مجدد ۱۰ درصدی شاید رقمی کمتر از واقعیت باشد.

سطح آنتی‌بادی در بدن کسانی که دوباره به کووید-۱۹ مبتلا شدند، کمتر از کسانی بود که قبلا بیمار شده بودند و هنوز مجددا به این ویروس مبتلا نشده‌اند. لتیزیا می‌گوید: «آنتی‌بادی قطعا به ایمنی بدن کمک می‌کند، اما به این معنا نیست که از هر خطری در امان خواهید بود. هنوز این احتمال وجود دارد که دوباره کرونا بگیرید.»

احتمال ابتلای مجدد یک پنجم است

محققان بر اساس مطالعه‌ تفنگداران نیروی دریایی نتیجه گرفتند که احتمال آلودگی دوباره به ویروس کرونا در میان جوانانی که در بدنشان آنتی‌بادی دارند یک پنجم کسانی است که آنتی‌بادی ندارند. مطالعه در سایر گروه‌های جمعیتی هم نتایج مشابهی را به دنبال داشته است.

بررسی کادر درمان انگلیس که البته هنوز مورد ارزیابی مستقل قرار نگرفته، نشان می‌دهد افرادی که قبلا به کووید-۱۹ مبتلا نشده بودند پنج برابر بیشتر از کسانی که قبلا کرونا گرفته بودند در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. افزون بر این، تحقیق دیگری روی ۴ میلیون دانمارکی نشان داد که افراد زیر ۶۵ سال شش ماه پس از ابتلا به ویروس کرونا تا ۸۰ درصد در برابر این ویروس مصونیت دارند. نرخ مصونیت در میان افراد مسن‌تر ۴۷ درصد است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی