ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

محققان فناوری جدیدی توسعه داده‌‌اند که از طریق راه رفتن روی سطح چوبی، برق تولید می‌کند

محققان سوئیسی فناوری جدیدی با نام «نانوژنراتور» ابداع کردند که امکان تولید برق با راه رفتن روی سطح چوبی را فراهم می‌کند. این روکش مخصوص سیلیکونی به همراه نانوکریستال‌های نهفته شده در کفپوش چوبی، می‌تواند ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ | ۰۸:۳۰

محققان سوئیسی فناوری جدیدی با نام «نانوژنراتور» ابداع کردند که امکان تولید برق با راه رفتن روی سطح چوبی را فراهم می‌کند. این روکش مخصوص سیلیکونی به همراه نانوکریستال‌های نهفته شده در کفپوش چوبی، می‌تواند یک لامپ عدد را به راحتی روشن کند.

نتیجه تحقیقات دانشمندان به یک دستگاه تولید برق جدید منتهی شد که گفته می‌شود ۸۰ برابر کارآمدتر از چوب طبیعی است و برق کافی برای یک لامپ LED و دستگاه‌های الکترونیکی کوچک را فراهم می‌کند. محققان با قرار دادن دو قطعه چوب دستکاری شده بین الکترودها توانستند این نانوژنراتور آزمایشی را ایجاد کنند. در این سیستم، قطعات چوب از طریق تماس و انفصال ناشی از راه رفتن افراد دارای بار الکتریکی می‌شوند که به این پدیده «اثر برق مالشی» می‌گویند.

برق

یکی از بزرگترین چالش‌ها در پروسه تولید برق با استفاده از کفپوش چوبی این است که چوب اصولا تمایل نسبت به بدست آوردن یا از دست دادن الکترون‌ها ندارد که این امر توانایی تولید برق را محدود می‌کند. بنابراین آن‌ها مجبور شدند چوبی تولید کنند که توانایی جذب و رهاسازی الکترون‌ها را داشته باشد.

برای توانایی به دست آوردن و آزادسازی الکترون‌ها نیز محققان یک تکه چوب را با نوعی سیلیکون به نام پلی‌دی‌متیل‌سیلوکسان (PDMS) پوشانده‌اند که می‌تواند در صورت تماس الکترون دریافت کند. تکه چوب دیگر از طریق نانوکریستال‌هایی به نام چارچوب ایمیدازولات زئولیت ۸ (ZIF-8) ترکیب شده که شبکه‌ای از یون‌های فلزی و مولکول‌های آلی را شامل می‌شود که تمایل بیشتری به از دست دادن الکترون‌ها دارد.

برق

محققان همچنین برای تولید برق بهتر انواع مختلف چوب و اهمیت جهت لایه‌های آن را مورد بررسی خود قرار دادند. در ادامه بررسی‌ها آن‌ها سرانجام متوجه شدند که تولید نانوژنراتور خود با استفاده از چوب صنوبر برش‌خورده بهترین عملکرد را ارائه می‌کند. این چوب همچنین معمولا برای ساخت‌وساز در کشورهای اروپایی استفاده می‌شود. در حال حاضر محققان در حال تلاش برای بهینه‌سازی روش خود هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی