ضربه بزرگ ویروس کرونا به فولکس واگن؛ بازگشت ظرفیت تولید کارخانه ولفسبورگ به سال ۱۹۵۸
مشکلات بوجود آمده در زنجیره تامین برخی قطعات خودرویی، بهویژه تراشه، باعث شده خودروسازان جهان سال بسیار سختی را تجربه کنند. فولکسواگن یکی از این شرکتهاست که بخاطر این مشکلات با افت شدید تولید مواجه ...
مشکلات بوجود آمده در زنجیره تامین برخی قطعات خودرویی، بهویژه تراشه، باعث شده خودروسازان جهان سال بسیار سختی را تجربه کنند. فولکسواگن یکی از این شرکتهاست که بخاطر این مشکلات با افت شدید تولید مواجه شده، طوری که به گفته یکی از منابع کمپانی، کارخانه ولفسبورگ حالا با ظرفیتی مشابه با سال 1958 به فعالیت خود ادامه میدهد!
شاید بدانید سایت تولیدی فولکس واگن در ولفسبورگ، بزرگترین کارخانه خودروسازی دنیا محسوب میشود. از ابتدای سال تاکنون فقط 300 هزار دستگاه خودرو خطوط تولید این کارخانه را ترک کرده که با توجه به ظرفیت آن رقمی خیلی کم به شمار میرود. این میزان تولید از سال 1958 به این طرف کمترین رکورد بوده است.
برای اینکه درک بهتری از وضعیت اسفناک این کارخانه داشته باشید، باید گفت میانگین تولید سالانه آن در یک دهه اخیر 780 هزار دستگاه بوده؛ ضمن اینکه قبل از شیوع ویروس کرونا این کارخانه به رکورد تولید بیش از یک میلیون خودرو نیز دست یافته است.
نکته تاملبرانگیز اینکه کارخانه ولفسبورگ مدلهای محبوبی چون گلف و تیگوان را مونتاژ میکند. از این رو خوابیدن خطوط تولید آن، باعث افت آمار فروش این مدلها نیز شده است.
این کارخانه در سال 2020 هم با مشکل کمبود قطعه و قرنطینه ناشی از کرونا دست به گریبان بود و در پایان سال رکورد تولید 500 هزار خودرو را ثبت کرد. با توجه به شرایط کنونی، بسیار بعید است که این کارخانه بتواند امسال رکوردی مشابه را تکرار کند.
فولکس واگن قبلا از اثرات نامطلوب کمبود تراشه بر کارخانههای خود خبر داده و گفته در پایان سال 2021 آمار تولید آن به احتمال فراوان افتی چند صد هزار دستگاهی خواهد داشت.
بر اساس پیشبینیها، کمبود تراشه افت تولید 7.7 میلیون دستگاهی را برای خودروسازان در سال 2021 رقم زده و ضرری 210 میلیارد دلاری را به آنها تحمیل خواهد کرد. با آنکه شماری از دولتهای بزرگ اعلام کردهاند به کمک خودروسازان شتافته و مشکل کمبود قطعه را برطرف میکنند ولی خوشبینترین کارشناسان هم معتقدند این مشکل سال آینده نیز پابرجا خواهد بود.
در ایالات متحده مشکل کمبود تراشه ظرفیت تولید خودروسازان این کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده و تعادل بین عرضه و تقاضا را بر هم زده است. این مساله نیز به نوبه خود افزایش قیمتها و مراجعه مشتریان به بازار مدلهای دست دوم را در پیداشته است. البته برخی مشتریان نیز ترجیح میدهند کماکان تا افزایش عرضه و متعادل شدن قیمتها دست نگه دارند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.